Koko Suomi leipoo: Suklaa-vadelmakakku

koko_suomi_leipoo_s8_eps6_tekninen_tehtävä_oona_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennen jakson kakkupäivässä leipurit saavat tehtäväkseen ohjelman tunnuksen ikonisen vadelmasuklaa-kakun

Kaakaokakkupohja

  • 300 g (n. 4 ½ dl) vehnäjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 250 g (n. 3 dl) sokeria
  • 200 g (n. 2 ¼ dl) ruokokidesokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 100 g (n. 2 ½ dl) kaakaojauhetta
  • 150 g ranskankermaa
  • 150 ml täysmaitoa
  • 160 ml rypsiöljyä
  • 270 ml lämmintä vettä
  • 3 kpl kananmunaa

Täytteet

  • vadelmamarmeladia
  • 200 g vadelmaa (pakaste)
  • (vettä)
  • hillo-marmeladisokeria

Suklaaganache (täytteeksi ja kuorrutteeksi)

  • n. 600 ml kuohukermaa
  • n. 400 g tumma suklaata
  • 50 g voita
  • 50 g glukoosisiirappia
  • (rommi)

Koristelu

  • vadelmaa (tuore)

Valmistusohje

KAKKUPOHJA: Esivalmistele kaksi (2) halkaisijaltaan 20 cm kakku- tai irtopohjavuokaa. Sekoita ja siivilöi vehnäjauho, kaakaojauhe, nostatusaineet ja suola. Vaahdota kevyesti kananmuna ja sokerit. Sekoita erillisessä kulhossa ranskankerma, maito, öljy ja lämmin vesi. Yhdistä ja sekoita kaikki aineet, kaada tasaisesti kahteen kakkuvuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa kypsäksi. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoassa.

VADELMAMARMELADI: Valmista vadelmamarmeladi annettuja raaka-aineita käyttäen.

SUKLAAGANACHE: Valmista suklaaganache. Ota osa ganachesta (noin kolmasosa sivuun), josta tullee kakun päällyskuorrute. Jäähdytä ja vaahdota loppuosa (noin 2/3 osaa). Voit halutessasi maustaa rommilla.

KAKUN TÄYTTÄMINEN JA KORISTELU: Leikkaa molemmat kakkupohjat kahteen osaan. Huom. Täytä kakku samankokoisen kakkupahvin päälle, jotta sitä on helpompi siirtää.

Täytä kakku vadelmamarmeladilla ja vaahdotetulla suklaaganachella.

Kuorruta koko kakku vaahdotetulla suklaaganachella.  Laita hetkeksi kylmään.

Kuorruta koko kakku päällyskuorrutteella (ei vaahdotettu ganache). Tarvittaessa lämmitä, lisää kermaa tai suklaata, jotta saat oikean koostumuksen. Kaada juokseva suklaaganache koko kakun päälle. Koristele tuoreilla vadelmilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!