Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Stollen-pullat

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 14.02.2022 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kuudennessa jaksossa teknisessä tehtävässä leivotaan Stollen-pullia.

  • Kokonaisvalmistusaika: 105 min
  • Annosmäärä: 8

Taikina

  • Sunnuntai erikoisvehnäjauho 220 g
  • Valio maito 100 ml
  • hiiva 15 g
  • sokeri 40 g
  • suola 4 g
  • Valio voi 55 g
  • kananmuna 1 kpl
  • muskottipähkinä 1 tl
  • vaniljasokeri 1 tl
  • mantelirouhe 30 g
  • Sun-Maid rusinoita 55 g
  • sokeroidut hedelmät 65 g
  • rommi n.15 ml

Täyte

  • mantelimassa 80 g
  • (mantelijauho, tomusokeri, vesi)
  • Sun-Maid rusinat ja sokeroidut hedelmät

Glaseeraus paiston jälkeen

  • kuivattu aprikoosi 40 g
  • vesi
  • sokeri
  • Valio voi 55 g

Koristelu

  • Tomusokeri
  • Pitsi
  • Kandeerattu appelsiinin kuori

Pitsi

  • rypsiöljy 50 ml
  • vesi 40 ml
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauho 10 g

Valmistusohje

VALMISTUSOHJEET: Laita rusinat ja hedelmät kulhoon. Kaada rommia päälle. Laita kelmu päälle ja jätä imeytymään. Sekoita kädenlämpöinen maito, hiiva ja 70 g vehnäjauhoja isossa kulhossa. Laita kelmu päälle ja jätä huoneenlämpöön vähintään 10 minuutiksi. Sekoita voi, suola, mausteet ja sokeri pehmeäksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää kaikki aineet, lukuun ottamatta hedelmiä, rusinoita ja pähkinöitä ja vaivaa taikinaksi. Lisää loput aineet. Anna kohota.

Valmista mantelimassa. Sekoita joukkoon rusinoita ja sokeroituja hedelmiä. Laita jääkaappiin tai pakastimeen.

Jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen osaan. Muotoile paloista suorakaiteen muotoisia, laita keskelle marsipaani-hedelmä-rusinapötkö. Käännä reunat keskelle ja paina niin, että keskellä jää kohouma. Kohota. Paista noin 190 asteessa kypsäksi. Pistele muutamia reikiä coctailtikulla.

Keitä aprikoosista löysähkö hilloke, soseuta tasaiseksi. Lisää voi. Voitele paistetut stollen-pullat.  

Valmista kandeerattuja appelsiinin kuoria koristeseksi.

Pitsin valmistus. Sekoita kaikki aineet kulhossa vispilällä. Paista paistinpannulla pieni määrä kerrallaan. Nosta talouspaperin päälle jäähtymään.

Viimeistele stollen-pullat tomusokerilla, pitsillä ja kandeeratuilla appelsiinin kuorilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pikku-BaklavatKoko Suomi leipoo: Japanilaiset maitosämpylätKoko Suomi leipoo: OopperaleivosKoko Suomi leipoo: PullakranssiKoko Suomi leipoo: ”Paris-Kyoto” -Paris brestit matcha-vadelmatäytteelläKoko Suomi leipoo: Omenastruudeli ja vaniljakastike
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti