Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sitruunainen vadelmakakku

Julkaistu 11.01.2021 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin omat versiot kuninkaallisesta aamupalakakusta.

Pohja

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 150 g sokeria
  • 140 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 sitruunan kuori
  • 1,5 dl maitoa
  • 3 rkl sitruunan mehu
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa

Täyte

  • 200 g tuoreita vadelmia
  • 200 g tuoreita mansikoita
  • 160 g sitruunatuorejuustoa
  • 150 g mascarpornea
  • 100 g voita
  • 145 g valkosuklaata
  • 1 luomu sitruunan kuori
  • 2 dl vispikermaa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • n. 6 kpl passionhedelmiä (tulee ensimmäiseen ja toiseksi viimeiseen täytteen väliin)

Voikreemi

  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • noin 4 dl tomusokeria
  • 1 rkl kylmää maitoa
  • muutama tippa pastaväriä (vaaleapinkki)

Valkosuklaaganache

  • 150 g valkosuklaata
  • 150 g kuohukermaa

Kostutus

  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl vaniljasokeria

Valmistusohje

POHJA: Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Pingota leivinpaperi kahteen eri 15 cm vuokaan ja voitele reunat.  Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.  Lisää huoneenlämpöinen voi ja anna sekoittua hyvin niin, ettei jää mitään klimppejä. Lisää munat yksitellen.  Sekoita piimä, sitruunanmehu ja maito yhteen ja lisää taikinaan pikkuhiljaa.  Sekoita vielä noin 2 min ja jaa taikina tasaisesti kahteen voideltuun 15 cm vuokaan.

VALKOSUKLAAGANACHE: Vatkaa huoneenlämpöinen voi noin 5-8 min tai kunnes se on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja samalla vatkaten. Vatkaa vielä noin 5 min. Lisää maito ja vatkaa vielä hetken hyvin tasaiseksi. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto, voi ja mascarporne. Kaada jäähtynyt valkosuklaa nauhana sekaan ja koko ajan samalla vatkaten.

KOSTUTUS: Leikkaa molemmat kakkupohjat kahteen osaan. Aseta ensimmäinen kakkulevy alustalle ja kostuta kevyesti. Laita kerros moussea, kahden passionhedelmän lihaa ja aseta tuoreita vadelmia päälle. Lisää toinen kakkulevy ja aseta kakun ympärille korkeaa reunakalvoa).  Jatka näin, kunnes jää viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi. Kostuta myös päällimmäinen kakkulevy. Kuorruta kakku kreemillä kauttaaltaan ja laita hetkeksi n. 5-10 min jääkaappiin kovettumaan, jonka jälkeen kuorruta uudestaan, jotta saat tasaisemman pinnan. Tasoita kakun pinta tukevalla raapalla tai palettiveitsellä. Värjää jäljelle jäänyt voikreemi vaaleanpunaiseksi ja kreemitä palettiveitsellä kakun alareunaa. Kakun täyte pitäisi riittää myös pursotus koristeluun. Laita jäljelle jäänyt täyte kahteen eri pursottimeen, jossa toisessa on tähtitylla 1M-pää ja toisessa tähtitylla 4B.Pursota molemmista tyllasta 4 huippua eli yhteensä 8 pursotushuippua. Aseta jokaisen pursotuksen päälle tuore vadelma.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Muorin suklaaunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaKoko Suomi leipoo: Överi vadelma-pistaasikakkuKoko Suomi leipoo: Pala rakkautta (suklaakakku) Koko Suomi leipoo: Sweet and sourKoko Suomi leipoo: Kirpsakka kookosyllätys
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti