Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sitruuna-marenkichurro

Julkaistu 09.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.

Churro

  • vesi 240 g
  • voi 120 g
  • sokeri 1 tl
  • suola hyppysellinen
  • vehnäjauho 100 g
  • kananmuna 3-4 kpl
  • Paistamiseen rypsiöljyä 0,5-1 L

Täyte

  • sokeri 260 g
  • maissitärkkelys (maizena) 50 g
  • keltuainen 4 kpl
  • sitruuna 3 kpl
  • voi 30 g

Marenki

  • valkuainen 4 kpl
  • sokeri 210 g
  • vesi 50 g

Valmistusohje

CHURRO: Mittaa vesi, voi, suola ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos. Kaada kaikki jauhot kerralla joukkoon ja sekoita nopeasti. Keitä seosta hetki ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Anna taikinan jäähtyä hetki, jonka jälkeen vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää tarvittaessa hieman lisää kananmunaa, jotta taikanaan tulee oikea koostumus. Piirrä leivinpaperille n. 20 cm halkaisijaltaan oleva ympyrä. Täytä ympyrä, pursottamalla spiraalimaisesti isolla tähtityllalla taikinaa. Laita jähmettymään pakkaseen.

KARAMELLISOIDUT SITRUUNAT: Leikkaa sitruunat ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon jäitä ja vettä. Laita pannulle vettä ja kiehauta se kunnolla. Ota pois liedeltä ja laita sitruunat veteen minuutiksi. Ota pois vedestä ja laita talouspaperin päälle kuivumaan, jonka jälkeen laita ne jääveteen. Kiehauta sokeri ja vesi pannulla ja vähennä lämpöä. Laita sitruunat joukkoon noin tunniksi, jonka jälkeen laita ne jäähtymään.


TÄYTE: Sekoita sokeri, maissitärkkelys ja vesi kattilassa, kunnes maissitärkkelys on liuennut. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Lisää keltuaiset ja jatka sekoittamista, kunnes seos on paksua ja kuplivaa. Ota seos pois liedeltä ja lisää joukkoon; 1 rkl sitruunankuoriraastetta, 125 g sitruunamehua sekä voi. Kaada täyte öljytyn ja tomusokeroidun irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

CHURRON PAISTO: Paista churro pohja laakealla paistinpannulla tai isossa kattilassa. Sokeroi paistettu ja lämmin churro.

MARENKI: Laita vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta 121 asteiseksi. Kun seos on noin 110 asteista, laita valkuaiset vatkaantumaan yleiskoneeseen. Kun sokeri vesi on 121 asteista, kaada se ohuena nauhana valkuaisten joukkoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

VIIMEISTELY: Aseta churro pohjan päälle ja kumoa. Pursota marenki piiraan päälle ja koristele se.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pasteis de nataKoko Suomi leipoo: Tarte tatin ja kanelivaahtoKoko Suomi leipoo: Omena-kinuski-minijuustokakut, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Jaanan juurileipurin jouluherkkuKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Eclairs sablepäällisellä, sitruunatäytteellä ja suklaakuorrutteella
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti