Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Shakkiruutupikkuleipä

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 02.11.2022 21:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kahdeksannessa jaksossa luodaan lautapelejä.

Pikkuleipätaikina

  • 300 g voita
  • 230 g (n. 2 ¾ dl) sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 65 g (n.1 kpl) kananmunaa
  • 480 g (n. 7 ½ dl) vehnäjauhoja
  • vaalea taikina
  • sitruunan kuoriraaste
  • tummataikina
  • kaakaojauhe

(Osien liimaamiseen)

  • kananmuna

Valmistusohje

VALMISTUSOHJEET: Raasta sitruunankuori. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kevyesti.  Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauhot ja lisää vaahtoon nopeasti sekoittaen. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe, toiseen sitruunankuoriraaste. Kaulitse molemmat taikinat noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Pidä taikinalevyjä hetki pakkasessa. Leikkaa levyt noin 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Aseta vaaleat ja tummat tangot vierekkäin ja päällekkäin niin, että niistä muodostuu shakkiruudukko leikatessa (tässä shakkilaudassa tulee olla yhdeksän ruutua).

Kaulitse tämän jälkeen joko tummaa, vaaleaa tai niiden sekoitusta ohueksi levyksi ja kääri shakkiruututanko siihen.

Halutessasi voit käyttää taikinaosien liimaamiseen kananmunaa. 

Pidä hetki shakkiruutupötköä pakastimessa ja leikkaa terävällä veitsellä noin puolen sentin kokoisiksi viipaleiksi. Aseta uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 180 - 200 asteisessa uunissa kypsäksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Marin Seattlen torniKoko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupaljuKoko Suomi leipoo: Katrin suklaa-appelsiini piparitKoko Suomi leipoo: MustikkatähtikranssiKoko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivosKoko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Possumunkki
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti