Koko Suomi leipoo: Shakkiruutupikkuleipä

koko_suomi_leipoo_s8_eps8_tekninen_tehtävä_iida_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kahdeksannessa jaksossa luodaan lautapelejä.

Pikkuleipätaikina

  • 300 g voita
  • 230 g (n. 2 ¾ dl) sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 65 g (n.1 kpl) kananmunaa
  • 480 g (n. 7 ½ dl) vehnäjauhoja
  • vaalea taikina
  • sitruunan kuoriraaste
  • tummataikina
  • kaakaojauhe

(Osien liimaamiseen)

  • kananmuna

Valmistusohje

VALMISTUSOHJEET: Raasta sitruunankuori. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kevyesti.  Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauhot ja lisää vaahtoon nopeasti sekoittaen. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe, toiseen sitruunankuoriraaste. Kaulitse molemmat taikinat noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Pidä taikinalevyjä hetki pakkasessa. Leikkaa levyt noin 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Aseta vaaleat ja tummat tangot vierekkäin ja päällekkäin niin, että niistä muodostuu shakkiruudukko leikatessa (tässä shakkilaudassa tulee olla yhdeksän ruutua).

Kaulitse tämän jälkeen joko tummaa, vaaleaa tai niiden sekoitusta ohueksi levyksi ja kääri shakkiruututanko siihen.

Halutessasi voit käyttää taikinaosien liimaamiseen kananmunaa. 

Pidä hetki shakkiruutupötköä pakastimessa ja leikkaa terävällä veitsellä noin puolen sentin kokoisiksi viipaleiksi. Aseta uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 180 - 200 asteisessa uunissa kypsäksi.

Parhaat ruokaohjelmat