Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Seesamin viemää – Seesaminsiemenkakku, yuzucurd ja kookosta

Sonja Lahtinen
Julkaistu 13.01.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenessä jaksossa teemana on aasialaiset maut.

Kookosvaahto

  • 400 ml purkki kookoskermaa (vitacoco)

Seesaminsiemenkakku

  • 140 g vehnäjauhoja
  • 30 g maissitärkkelystä
  • 4 rkl mustaa seesamitahnaa
  • 6 kananmunan keltuaista
  • 50 g sokeria
  • 160 ml täysmaitoa
  • 110 g maissiöljyä
  • 4 rkl mustia seesaminsiemeniä jauhettuna
  • 8 munanvalkuaista
  • 0,5 tl viinikiveä
  • 100 g sokeria

Yuzucurd

  • 3 kananmunan keltuaista
  • 125ml sokeria
  • 50 ml yuzumehua
  • 100 g voita

Paahdettu kookoshiutale

  • 2 dl kookoshiutaleita

Valmistusohje

YUZU: Yuzu kuuluu ryhmään papedoiksi kutsuttuja kiinalais-japanilaisia happamia pikkusitruksia. Hedelmä on vähämehuinen ja täynnä pulleita yksialkioisia siemeniä. Yuzu on kotoisin Kiinasta, mutta sitä kasvatetaan paljon Japanissa, jossa sekä mehua että raastettua kuorta käytetään perinteisessä japanilaisessa keittiössä. Hedelmän aromi on voimakas ja hieman terävä. Myynnissä aasialaisissa kaupoissa.

KOOKOSVAAHTO: Laita kookoskermapurkki kylmentymään jääkaappiin noin 2 h ennen vaahdotusta. Kaada purkista nestemäinen osa pois. Kaavi jäljelle jäänyt kiinteä osa kulhoon. Vaahdota 2 min ajan kunnes kerma on kuohkeaa.

SEESAMINSIEMENKAKKU: Lämmitä uuni 170 astetta. Pue uunipelti leivinpaperilla. Sekoita keskenään vehnäjauho ja maissijauho, laita odottamaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito, musta seesamitahna ja öljy, hyvin välillä sekoittaen. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja lisää myös seesaminsiemenjauhe. Sekoita hyvin. Marenkia varten vatkaa munanvalkuaiset, sokeri ja viinikivi kiiltäväksi paksuksi vaahdoksi. Taittele nuolijalla marenkivaahto kolmessa osassa taikinan joukkoon. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille. Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Leikkaa kakusta suorakaiteen mallisia leivoksia, n. 4x10cm.

YUZUCURD: Vatkaa lämmönkestävässä kulhossa sekaisin keltuaiset ja sokeri (n. 1 min). Lisää yuzumehu ja sekoita kunnes seos on tasaista. Aseta kulho kiehuvan vesikattilan päälle ja vatkaa seosta vesihauteen päällä kunnes se lähtee paksuuntumaan (n. 10 min). Kun seos on paksuuntunut, nosta kulho pois vesihauteen päältä ja sekoita sekaan kuutioitu voi kuutio kerrallaan. Jäähdytä. Pursota leivoksen päälle kookosvaahtoa pieniksi huipuiksi. Pursota kookosvaahdon päälle yuzucurdia pieniä määriä.

PAAHDETTU KOOKOSHIUTALE: Paahda hiutaleita pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Ripottele jäähtyneenä leivoksen päälle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Pistamisu a la Fiskars, SoleKoko Suomi leipoo: Jaanan juurileipurin jouluherkkuKoko Suomi leipoo: Whiskey sour -tartalettiKoko Suomi leipoo: Eclairs sablepäällisellä, sitruunatäytteellä ja suklaakuorrutteellaKoko Suomi leipoo: ”Vohvelipuusti” Vohveliraudalla paistettua korvapuustia ja maapähkinäjäätelöä
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti