Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Schwarzstrudel, Tiia

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 17.10.2022 11:56

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa leipurit pääsivät tekemään hybridileivonnaisen saksalaisista herkuista.

  • Kokonaisvalmistusaika: 160 min

Struudelitaikina

  • 80 g Sunnuntai Margariinia
  • 2 kpl Kananmunia
  • ½ tl Suolaa
  • 1,5 dl Vettä (lämmin)
  • 7 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 100 g Voita
  • 1 tl Etikkaa

Suklaaganache, kirsikat ja omenat

  • 200 g Tumma suklaata
  • 150 g Kuohukermaa
  • 400 g Kirsikoita (tuore)
  • 200 g Kirsikoita (pakaste)

Kirsikkasiirappi

  • 2,5 dl Sokeria
  • 1 dl Kirsikkamehua
  • 1 dl Kirsikkalikööriä

Suklaa-mascarponevaahto

  • 6 dl Vispikermaa
  • 500 g Mascarponea
  • 150 g Tumma suklaata
  • 2 tl Vaniljasokeria

Suklaakoriste

  • 150 g Tumma suklaata

Koristeluun lisäksi

  • 100 g Kirsikoita (tuore)
  • 2 rkl Tomusokeria
  • Mintun lehtiä

Valmistusohje

STRUUDELITAIKINA: Sekoita nesteet keskenään. Lisää jauhot ja alusta taikinaa noin 5 min yleiskoneessa, kunnes taikina on kimmoisa. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli ja venyttele jokainen taikinoista jauhotetun leivinliinan päällä ohkaiseksi 30 cm x 60 cm kokoiseksi levyksi. Laita jokainen omalle pellilleen. Voitele voisulalla jokainen levy.

SUKLAAGANACHE, KIRSIKAT JA OMENAT: Kaada kattilaan tumma suklaa sekä kuohukerma. Kuumenna ja sekoita kunnes seos on tasainen. Poista kirsikoista siemenet ja pilko kirsikat pieniksi suupaloiksi. Levitä suklaaganachea jokaiselle taikinalevylle, jätä aina toiselta lyhyeltä sivulta muutama sentti tyhjäksi. Laita levyjen keskelle kirsikat ja omenat 30 x 20 cm alueelle.Taittele sivut keskelle omenoiden päälle. Lopussa on siis yhteensä kolme noin 30 x 20 cm kokoista levyä. Voitele jokaisen levyn päällinen vielä voisulalla. Paista levyjä uunissa 200°C noin 25 - 30min. Laita valmiit levyt heti jäähtymään jääkaappiin/pakkaseen.

KIRSIKKASIIRAPPI: Sekoita sokeri, kirsikkamehu sekä kirsikkalikööri kattilassa. Anna kiehua hiljalleen, kunnes siirappimaista. Anna jäähtyä.

SUKLAA-MASCARPONEVAAHTO: Sulata ja jäähdytä suklaa. Lisää sekaan mascarpone ja vaniljasokeri. Vaahdota vispikerma ja lisää se sekaan. 

SUKLAAKORISTE: Temperoi suklaa ja valmista siitä haluamiasi koristeita

KOKOAMINEN: Aseta pohjalle struudelilevy. Pursota päälle suklaa-mascarponevaahtoa palloina. Kaada kirsikkasiirappia vaahdon päälle. Toista edelliset vaiheet kaksi kertaa. Päällimmäisten pursotusten päälle lisää koristeeksi suklaakoristeita, mintun lehtiä sekä tuoreita kirsikoita.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Karin Kumpareikon salaisuusKoko Suomi leipoo: Lauran Pullanmakuiset raparperi-mansikkatuulihatutKoko Suomi leipoo: Annen iltapäivän tee kirsikkapuun allaKoko Suomi leipoo: Vana-Tallinn-kahvileivätKoko Suomi leipoo: Mansikka-lime-margaritaleivosKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikat
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti