Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Savariinileivos

Julkaistu 06.01.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden yhdeksännessä jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa savariinileivos.

Kakkutaikina

  • maito 100 g
  • tuore hiiva 15 g
  • kananmuna 110 g
  • sokeri 50 g
  • suola 1 tl
  • vehnäjauho n. 200 g
  • voi 100 g

Kostutusliemi

  • vesi 200 g
  • sokeri 50g
  • ruokokidesokeri 50 g
  • kanelitanko 1 kpl
  • rommi 20 g

Täyte, marinoidut marjat

  • mansikoita 200 g
  • Marinoi mansikat haluamallasi tavalla. Käytettävänäsi on lime, ruokosokeri, vaniljasokeri ja vesi.

Tarjoiluun

  • mascarponejäätelö
  • vispikerma n. 1 dl
  • (voit halutessasi maustaa vispikermaa tavalla.)

Mascarponejäätelö

  • kermaa 100 g
  • maitoa 100 g
  • vaniljatanko ½
  • sokeria 70 g
  • keltuaista 2 kpl
  • mascarpone 250 g

Valmistusohje

LEIVONTA-AIKA: 1 tunti 30 minuuttia

TARJOILUASTIA: Lautanen 31,5mm KIRKAS (kastehelmi)

VALMISTETTAVA MÄÄRÄ: 8 hlö/8 leivosta tarjolle + jäätelö

KAKKUTAIKINA: Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa kananmuna ja sokeri. Lisää maitohiiva seos vaahdon joukkoon. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Anna kohota vähintään 30 minuuttia. Voitele savariinivuoat voilla ja vehnäjauhoilla. Annostele taikina savariinivuokiin (n. puoleen väliin vuokaa). Anna kohota vuoassa vähintään 30 minuuttia. Paista 200 asteessa kauniin kullan keltaisiksi. Paiston jälkeen anna savariinien hetken lepää vuoassa. Kostuta savariinit kostutusliemellä.

KOSTUTUSLIEMI: Keitä vesi ja sokerit kanelitangon kanssa. Poista kanelitanko ja lisää joukkoon rommi.

VIIMEISTELY: Viimeistele savariinit hyytelösokerilla valmistetulla pintakuorrutteella.

MASCARPONEJÄÄTELÖ: Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kermamaidon joukkoon. Anna kiehahtaa. Vatkaa sokeri ja keltuaiset. Kaada keltuaisvaahto munamaidon joukkoon ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos alkaa paksuuntua. Jäähdytä seos. Lisää mascaronejuusto. Laita massa jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöksi. Mausta jäätelö annettuja raaka-aineita käyttäen.

KOKOAMINEN: Laita kostutetut ja kuorrutetut savariinit tarjoiluastialle. Annostele savariinien keskelle marinoidut marjat. Pursota pieni määrä kermavaahtoa marjojen päälle. Tarjoa savariinit mascarponejäätelön kanssa (erillinen kulho tarjoiluastian keskelle).

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Appelsiinijäätelöleivokset, Nanetten reseptiKoko Suomi leipoo: Karin Kumpareikon salaisuusKoko Suomi leipoo: Annen "Heart of the ocean" – pieni makeaKoko Suomi leipoo: Kahvileivos raparperisydämelläKoko Suomi leipoo: Pläjäys lapsuutta – kinuski-kauramuffinssi
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti