Koko Suomi leipoo: Savariinileivos

Koko Suomi leipoo: Savariinileivos

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden yhdeksännessä jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa savariinileivos.

Kakkutaikina

  • maito 100 g
  • tuore hiiva 15 g
  • kananmuna 110 g
  • sokeri 50 g
  • suola 1 tl
  • vehnäjauho n. 200 g
  • voi 100 g

Kostutusliemi

  • vesi 200 g
  • sokeri 50g
  • ruokokidesokeri 50 g
  • kanelitanko 1 kpl
  • rommi 20 g

Täyte, marinoidut marjat

  • mansikoita 200 g
  • Marinoi mansikat haluamallasi tavalla. Käytettävänäsi on lime, ruokosokeri, vaniljasokeri ja vesi.

Tarjoiluun

  • mascarponejäätelö
  • vispikerma n. 1 dl
  • (voit halutessasi maustaa vispikermaa tavalla.)

Mascarponejäätelö

  • kermaa 100 g
  • maitoa 100 g
  • vaniljatanko ½
  • sokeria 70 g
  • keltuaista 2 kpl
  • mascarpone 250 g

Valmistusohje

LEIVONTA-AIKA: 1 tunti 30 minuuttia

TARJOILUASTIA: Lautanen 31,5mm KIRKAS (kastehelmi)

VALMISTETTAVA MÄÄRÄ: 8 hlö/8 leivosta tarjolle + jäätelö

KAKKUTAIKINA: Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa kananmuna ja sokeri. Lisää maitohiiva seos vaahdon joukkoon. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Anna kohota vähintään 30 minuuttia. Voitele savariinivuoat voilla ja vehnäjauhoilla. Annostele taikina savariinivuokiin (n. puoleen väliin vuokaa). Anna kohota vuoassa vähintään 30 minuuttia. Paista 200 asteessa kauniin kullan keltaisiksi. Paiston jälkeen anna savariinien hetken lepää vuoassa. Kostuta savariinit kostutusliemellä.

KOSTUTUSLIEMI: Keitä vesi ja sokerit kanelitangon kanssa. Poista kanelitanko ja lisää joukkoon rommi.

VIIMEISTELY: Viimeistele savariinit hyytelösokerilla valmistetulla pintakuorrutteella.

MASCARPONEJÄÄTELÖ: Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kermamaidon joukkoon. Anna kiehahtaa. Vatkaa sokeri ja keltuaiset. Kaada keltuaisvaahto munamaidon joukkoon ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos alkaa paksuuntua. Jäähdytä seos. Lisää mascaronejuusto. Laita massa jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöksi. Mausta jäätelö annettuja raaka-aineita käyttäen.

KOKOAMINEN: Laita kostutetut ja kuorrutetut savariinit tarjoiluastialle. Annostele savariinien keskelle marinoidut marjat. Pursota pieni määrä kermavaahtoa marjojen päälle. Tarjoa savariinit mascarponejäätelön kanssa (erillinen kulho tarjoiluastian keskelle).

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!