Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Satumetsän taikapuu

Julkaistu 30.11.2020 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa tehtiin keksitaidetta.

Inkivääripiparitaikina: Puunrunko

  • 125 g voi
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vaalea siirappi
  • 1 dl kuohukerma
  • 2 dl mantelijauhot
  • 5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhot
  • 1 tl leivinjauhe
  • 2 tl jauhettu inkivääri
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 5 dl vehnäjauhot kaulimiseen
  • Kylmävesi

Puunlehtikukkaset

  • 140 g voi (huoneenlämpöinen)
  • 170 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhot
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 pieni muna (huoneenlämpöinen)
  • 10 g vehnäjauhot
  • 10 g kaakaojauhe
  • 70 g sokeria

Koristelu Pikeeri

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 2-3 dl tomusokeri
  • erivärisiä koristehelmiä (vaaleanpunainen, sininen, kultainen, valkoinen)

Kokoaminen

  • 2 tuubia elintarvikeliima
  • 1 kg sokeria
  • Vaaleanpunainen tomuhile
  • Kultainen tomuhile
  • Valkoinen tomuhile
  • pinkki väri

Valmistusohje

"Satumetsän taikapuu kukkii moniväristä loistoaan jälleen kerran. Värikäs loisto vetää taianomaisuudellaan puoleensa Satumetsän eläimiä. Tällä kertaa puun ympärille on kerääntynyt yksisarvisia sekä puunoksille lintuja."

PUUNRUNKO: Sulata voi kattilassa, lisää sekaan sokeri ja siirappi. Sekoita kunnes sokeri on sulanut, kaada seos kulhoon ja nosta kylmään veteen jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voiseokseen kerma ja jauhot, sekoita tasaiseksi ja kaavi 2-3 litran pakastepussiin. Painele pussi litteäksi ja vie pakkaseen noin 30 minuutiksi. Valmista puunlehtikukkaset.

Leikkaa taikina puoliksi ja vie toinen osa takaisin pakkaseen. Pehmennä ensimmäinen pala jauhotetulla pöydällä, kauli ohueksi. Leikkaa palasta puunosa 1. sekä puunosa 2. ja nosta heti uunipellille leivinpaperin päälle. Toista toiselle palalle sama. Tee jäljelle jääneestä taikinasta ”maapohja” ympyrä sekä leikkaa muotilla 2 yksisarvista ja muutama lintu. Paista uunissa kiertoilmalla 175 asteessa noin 8 minuuttia. Keksien pitäisi saada hieman väriä. Annan hetki jäähtyä pellillä, nosta jäähtymään jääkaappiin hetkeksi.

PUUNLEHTIKUKKASET: Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 190 asteeseen. Vatkaa voi ja jauhot vaahdoksi vatkaimella. Yhdistä muna ja sokeri kevyesti sekoittaen käsivatkaimella. Kaada munaseos muutamassa osassa voiseokseen, sekoita. Ota taikinasta puolet toiseen kulhoon ja lisää loput vehnäjauhot sekaan, sekoita. Lisää kaakaojauhe toiseen kulhoon ja sekoita. Laita molemmat taikinat omiin pursotuspusseihin missä Wiltonin 2D tyllat. Pursota kiertäen pieniä kukkia (2-3 cm halkaisija) uunipellille leivinpaperin päälle. Paista kahdella pellillä kieroilmalla 190 asteessa noin 6-9 minuuttia. Anna hetki jäähtyä pellillä ja nosta tarjottimelle jäähtymään. Valmista nyt inkivääripiparista puunrunko loppuun.

PIKEERI: Vatkaa aineet voimakkaasti vatkaimella sekaisin, kunnes seos tasainen. Lisää tomusokeria, mikäli liian löysää. Koristele puunrungot erilaisilla kuvioilla. Koristele yksisarviset ja linnut. Mikäli loppuun jää aikaa koristele puunlehtikukat erivärisillä koristehelmillä.

KOKOAMINEN: Kokoa ensin puunrunko: Lämmitä sokeri paistinpannulla sulaksi. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle viivaksi. Kasta yksi rungon osa tässä ja liimaa toinen rungon osa yhteen 90 asteen kulmassa. Kasta pannulla näiden kahden juuri osa ja liimaa rakennelma maaperälle. Kaada uudestaan sokeria leivinpaperille uunipellinpäälle ja uita kolmas puunrungonosa siinä. Liimaa ensimmäisiin osiin kiinni. Toista viimeiselle puunrungonosalle sama. Nyt runko on pystyssä. Pursota elintarvikeliima puolikkaan herneen verran puunlehtikukkaan ja liima puun latva osaan. Jatka niin että lehti osuus on täynnä. Liimaa loput lehtikukat maaperälle kasoiksi ja yksittäin. Liimaa elintarvikeliimalla yksisarviset maaperälle ja linnut puuhun. Ripottele päälle erivärisiä tomuhileitä. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Unia kukkaniityistä, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Lomalla viimeinkin… Emoji-keksituulihatut rannalla, HarrietKoko Suomi leipoo: Emojis go tropiikki, HannaKoko Suomi leipoo: Opepöllö-kakku, TiiaKoko Suomi leipoo: Rapea raparperi-puustikakkuKoko Suomi leipoo: Petrin vegaaniset vadelma-tuhatlehtiset
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti