Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sarin konjakkikorit

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 29.11.2021 20:32

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Sari loihti jouluisia herkkuja.

Valmistusohje

PERUSTAIKINA: Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Jaa taikina kolmeen osaan. 

PIKEERI: Mittaa valkuaiset ja tomusokeri kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on tasaista. Jaa pikeeri kolmeen eri kulhoon ja värjää ne eri väreillä (punainen, sininen ja musta). Huom! Pikeeriä kannattaa tehdä tupla-annos, jotta sitä on riittävästi jaettavaksi pursotinpusseihin.

KONJAKKIKORIT: Laita ensimmäiseksi rusinat kiehuvaan veteen ja kun ne ovat pehmenneet, soseuta ja lisää konjakki. Anna jäähtyä. Valmista pikkuleipätaikina sekoittamalla kuivat aineet keskenään ja lisää kerman kanssa vuorotellen perustaikinan kolmannekseen. Anna taikinan levätä hetki kylmässä.

3. Kauli taikina 5 mm:n paksuiseksi ja ota siitä ympyröitä, joiden halkaisija on noin 6 cm. Muotoile taikinaympyrä nurin käännetyn konvehtivuoan päälle. Ympyrän halkaisija riippuu käyttämäsi vuoan koosta. Muista tehdä ennen paistoa ripustusta varten reiät korin kummallekin puolelle ja vahvista ne paiston jälkeen. Paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa, 8-10 minuuttia. Varmista, että pikkuleipä ei jää pehmeäksi. Anna jäähtyä vuokien päällä.

Koristele pikeerillä pikkuleipäkorien ulkopuoli. Voit tehdä ensin juoksevamman pikeerin, värjätä sen ja maalata ohuesti korien pohjat. Paksummalla pikeerillä voit pursottaa koripohjan ja kahden eri värisen pikeerin yhdistelmästä saat tehtyä koriin marmoripinnan sekoittamalla värejä toisiinsa varovasti pikkuleivän pinnalla. Kun pikeeri on kuivunut, käännä kori oikein päin ja pursota vielä koriin reunus, joka ulottuu myös korin sisäpuolelle.

Viimeistele täyte vaahdottamalla voi ja tomusokeri ja lisää sinne konjakki-rusinaseos. Kiinnitä koreihin kultainen ripustusnauha ennen täytteen pursottamista. Pursota isolla pyöreäkärkisellä tyllalla täyte koreihin. Viimeistele koriste kultasuihkeella.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Ullan Hempeän Elisabethin kukkaismacaronKoko Suomi leipoo: Marin Seattlen torniKoko Suomi leipoo: Sarin enkelikiiltsutKoko Suomi leipoo: Sarin sininen viettelysKoko Suomi leipoo: Katrin suklaa-appelsiini piparitKoko Suomi leipoo: Eiffel-torni
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Perustaikina

  • 250 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna

Pikeeri

  • 1 dl valkuaista
  • 6 dl tomusokeria (tai enemmän, riippuen halutusta pikeerin koostumuksesta)
  • Elintarvikevärejä (punainen, sininen ja musta)

Koristeluun

  • Jouluisia/talvisia koristehelmiä, koristerakeita ja nonparelleja
  • hopeista koristepuuteria
  • Gold glitter sprayta

Konjakkikorit

  • 1/3 dl Valio kuohukermaa
  • 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1/3 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl kookoshiutaleita

Konjakkitäyte

  • 150 g Valio voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 dl Sun-Maid rusinoita
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl konjakkia
  • Lisäksi alumiinisia konvehtivuokia.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti