Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sarin enkelikiiltsut

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 29.11.2021 20:31

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Sari loihti jouluisia herkkuja.

Perustaikina

  • 250 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna

Pikeeri

  • 1 dl valkuaista
  • 6 dl tomusokeria (tai enemmän, riippuen halutusta pikeerin koostumuksesta)
  • Elintarvikevärejä (punainen, sininen ja musta)

Koristeluun

  • Jouluisia/talvisia koristehelmiä, koristerakeita ja nonparelleja
  • hopeista koristepuuteria
  • Gold glitter sprayta

Enkelikiiltsut

  • 1/3 dl Valio kuohukermaa
  • 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1/3 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa

Valmistusohje

PERUSTAIKINA: Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Jaa taikina kolmeen osaan. 

PIKEERI: Mittaa valkuaiset ja tomusokeri kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on tasaista. Jaa pikeeri kolmeen eri kulhoon ja värjää ne eri väreillä (punainen, sininen ja musta). Huom! Pikeeriä kannattaa tehdä tupla-annos, jotta sitä on riittävästi jaettavaksi pursotinpusseihin.

ENKELIKIILTSUT: Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kerman kanssa vuorotellen perustaikinan kolmannekseen. Anna taikinan levätä hetki kylmässä. Kauli ja leikkaa enkelin muotoisia pikkuleipiä muotilla tai kaavan avulla. Käytä mallina vanhan ajan enkelikiiltokuvia. Muista tehdä ripustusta varten riittävän suuri reikä ja vahvista se paiston jälkeen. Paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa, 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Koristele pikeerillä. Voit tehdä ensin juoksevamman pikeerin, värjätä sen vaaleansiniseksi, vaaleanpunaiseksi sekä lilaksi ja maalata ohuesti siipien pohjat. Tee valkoisesta pikeeristä paksumpi ja pursota sillä enkelille kasvot, hiukset ja siipien sulat. Voit käyttää tehosteena myös mustalla värjättyä pikeeriä. Koristele enkelit erilaisilla koristelajitelmilla, hopeisella koristepuuterilla ja enkelien väreihin sopivilla ripustusnauhoilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Marin Seattlen torniKoko Suomi leipoo: Sarin konjakkikoritKoko Suomi leipoo: Sarin sininen viettelysKoko Suomi leipoo: Eiffel-torniPiparkakku-kranssiKolmenlaiset koristelukeksit: Jaanan "Ruusun aika"
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti