Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sans Rival -kakku

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 10.01.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan ensimmäisen jakson teknisenä tehtävänä kilpailijoilla on Sans Rival -kakku.

  • Kokonaisvalmistusaika: 120 min

Pohja

  • 200 g kanamunan valkuaisia
  • 200 g tomusokeria
  • 220 g mantelijauhetta
  • ripaus suolaa

Täyte ja kuorrute

  • 135 ml vettä
  • 115 g sokeria
  • 4 keltuaista
  • 70 g mantelimassaa (itse tehty)
  • 200 g voita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • mantelilikööriä
  • paahdettua nougattia

Paahdettu nougat

  • 80 g mantelia (rouhittuna)
  • 80 g sokeria
  • ripaus suolaa

Mantelimassa

  • 120 g manteleita (kokonainen)
  • n. 80 g tomusokeria
  • n. 25 ml kiehuvaa vettä
  • (glukoosisiirappia)

Koristeet

  • paahdettuja mantelilastuja
  • mantelimassasta tehtyjä ruusuja ja vihreät lehdet/nauhat/ruusukkeet

Valmistusohje

OHJE: Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe keskenään ja lisää varovasti valkuaisvaahdon joukkoon. Levitä marenki leivinpaperin päälle kuudeksi, halkaisijaltaan noin 18 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Paista marenkipohjat 120 - 160 asteisessa uunissa. Irrota varovasti.

Valmista mantelimassa. Hienonna mantelit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita niin kauan, kunne seos on hienoa. Kiehauta vettä ja lisää vähän kerralla joukkoon niin, että mantelimassa kiinteytyy. Halutessasi voit lisätä massaan glukoosisiirappia.  Kääri mantelimassa kelmuun ja laita jääkaappiin tai pakastimeen.

Valmista täyte. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, keitä noin 115 asteiseksi. Vaahdota keltuaisia kevyesti ja kaada sokeriliemi ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Vatkaa seos kylmäksi. Vaahdota voi ja mantelimassa, lisää kylmä keltuaisseos koko ajan vatkaten. Mausta vaniljasokerilla ja manteliliköörillä.  

Valmista paahdettu nougat. Kaada seos öljytylle leivinpaperilla ja jäähdytä. Hienonna jäähtynyt nougatlevy ja sekoita se täytteeseen.

Täytä kakku. Kuorruta koko kakku tasaisesti kreemillä. Paahda mantelilastut paistinpannulla ja koristele niillä kakun reunat. Tee kakun päälle paletilla pintakuvio.

Värjää loput mantelimassasta: osa punaisella ja osa vihreällä osaa. Valmista näyttävät koristeet värjätyistä mantelimassasta ja viimeistele kakku niillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kakkutrikki, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Mokkakakku mantelilla ja vadelmalla, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Suussa sulavan suklaiset porkkanakakkupuikot, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaKoko Suomi leipoo: Ullan Kakkumuistoja Karjalasta -hunajakakkuKoko Suomi leipoo: Överi vadelma-pistaasikakku
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti