Koko Suomi leipoo: Sans Rival -kakku

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps1_tekninen_2833
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan ensimmäisen jakson teknisenä tehtävänä kilpailijoilla on Sans Rival -kakku.

  • Kokonaisvalmistusaika: 2h

Pohja

  • 200 g kanamunan valkuaisia
  • 200 g tomusokeria
  • 220 g mantelijauhetta
  • ripaus suolaa

Täyte ja kuorrute

  • 135 ml vettä
  • 115 g sokeria
  • 4 keltuaista
  • 70 g mantelimassaa (itse tehty)
  • 200 g voita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • mantelilikööriä
  • paahdettua nougattia

Paahdettu nougat

  • 80 g mantelia (rouhittuna)
  • 80 g sokeria
  • ripaus suolaa

Mantelimassa

  • 120 g manteleita (kokonainen)
  • n. 80 g tomusokeria
  • n. 25 ml kiehuvaa vettä
  • (glukoosisiirappia)

Koristeet

  • paahdettuja mantelilastuja
  • mantelimassasta tehtyjä ruusuja ja vihreät lehdet/nauhat/ruusukkeet

Valmistusohje

OHJE: Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe keskenään ja lisää varovasti valkuaisvaahdon joukkoon. Levitä marenki leivinpaperin päälle kuudeksi, halkaisijaltaan noin 18 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Paista marenkipohjat 120 - 160 asteisessa uunissa. Irrota varovasti.

Valmista mantelimassa. Hienonna mantelit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita niin kauan, kunne seos on hienoa. Kiehauta vettä ja lisää vähän kerralla joukkoon niin, että mantelimassa kiinteytyy. Halutessasi voit lisätä massaan glukoosisiirappia.  Kääri mantelimassa kelmuun ja laita jääkaappiin tai pakastimeen.

Valmista täyte. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, keitä noin 115 asteiseksi. Vaahdota keltuaisia kevyesti ja kaada sokeriliemi ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Vatkaa seos kylmäksi. Vaahdota voi ja mantelimassa, lisää kylmä keltuaisseos koko ajan vatkaten. Mausta vaniljasokerilla ja manteliliköörillä.  

Valmista paahdettu nougat. Kaada seos öljytylle leivinpaperilla ja jäähdytä. Hienonna jäähtynyt nougatlevy ja sekoita se täytteeseen.

Täytä kakku. Kuorruta koko kakku tasaisesti kreemillä. Paahda mantelilastut paistinpannulla ja koristele niillä kakun reunat. Tee kakun päälle paletilla pintakuvio.

Värjää loput mantelimassasta: osa punaisella ja osa vihreällä osaa. Valmista näyttävät koristeet värjätyistä mantelimassasta ja viimeistele kakku niillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!