Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Sanna leipoi kardemummaisia churroja suklaisella ja suolaisella kinuskikastikkeella.

Churrot

  • 2 ½ dl vettä
  • 100 g voita
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 munaa

sokerointiin

  • 1 dl erikoishienoa sokeria
  • 1-2 tl kanelia

suklaakastike

  • 100 g maitosuklaata
  • 1 dl kermaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori

suolainen kinuski

  • 200 g kidesokeria
  • 90 g voita kuutioina
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl suolaa

paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Valmistusohje

Valmista ensin taikina. Mittaa kattilaan vesi, voi, suola ja sokeri. Kiehauta seos ja lisää kerralla vehnäjauhot, joihin kardemumma sekoitettuna. Vatkaa seosta voimakkaasti kunnes taikina alkaa irrota kattilan reunoista. Sammuta levy, ja anna taikinan jäähtyä hetki ja kääntele samalla. Siirrä taikina kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella hieman taikinaa.Lisää lopuksi joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Siirrä taikina pursotin pussiin, jossa suora tähtitylla. Laita öljy kuumenemaan 180 asteeseen. Voit käyttää apuna digitaalista paistomittaria. Pursota kuumaan öljyyn n.5-7 cm taikina pötköjä ja paista ne kauniin ruskeiksi n. 2-3 min. Nosta kypsät churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyörittele sen jälkeen sokeri-kaneliseoksessa ja lado vadille jäähtymään.

Valmista suolainen kinuski. Mittaa kidesokeri kattilaan ja kuumenna kunnes sokeri täysin sulanut. Lisää joukkoon kuutioitu voi ja vatkaa vispilällä voimakkaasti. Lisää lopuksi kerma ja keitä seosta n.1 min. Ota kattila liedeltä ja lisää suola valmiiseen kinuskiin.

Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvan kuumaksi ja kaada suklaiden päälle. Anna seisahtaa hetki ja sekoita kastike tasaiseksi.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.