Koko Suomi leipoo: Saaran limechurrot kahdella dipillä
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Saara leipoi limechurroja kahdella eri dipillä.
Lime churrot
- 2 limen kuori
- yht.250 g vettä + 1 limen mehu
- 100 g suolatonta voita
- 166 g vehnäjauhoja
- 50 g sokeria
- 3 munaa
- ½ tl suolaa
- Öljyä paistamiseen
Limesokeri
- 2 dl sokeria
- 2 limetin kuori
Mangodippi
- 3 ¾ dl mangososetta (3 tuoretta mangoa)
- ½ limen mehu
- 1 limen kuori
- 2 rkl sokeria
Valkosuklaadippi
- 150 g valkosuklaata
- 80 g kuohukermaa
- 1 tl vaniljatahnaa
- Ripaus suolaa
- ¾ dl mantelirouhetta
Valmistusohje
1. Laita kattilaan lime, vesi, sokeri ja voi. Kiehuta 3-4 min, kunnes voi on sulanut. Ota kattila pois liedeltä.
2. Lisää jauhot ja suola. Sekoita hyvin sekaisin, jotta taikina irtoaa runoilta. Jäähdytä (n. 15 min huoneen lämmössä)
3. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Laita taikina pursotin pussiin.
4. Paista 170-180°C kuumennetussa öljyssä.
Pursota 10 cm pituisia pötköjä öljyyn ja paista 1-2 min. Nosta paistetut churrot talouspaperin päälle. Pyörittele limesokerissa.
Mangodippi:
1. Jos käytät tuoretta mangoa, leikkaa hedelmäliha ja soseuta.
2. Yhdistä kattilaan kaikki ainekset ja lämmitä keskilämmöllä sekoittaen n. 10-15 min. kunnes seos on hieman keittynyt kasaan. Jäähdytä.
Valkosuklaadippi:
1. Paahda mantelirouhe.
2. Kuumenna kerma pienessä kattilassa kuumaksi. Poista levyltä ja lisää joukkoon vanilja sekä suola. Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Viimeisenä sekoita joukkoon paahdettu mantelirouhe.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit