Koko Suomi leipoo: Saaran limechurrot kahdella dipillä

KSL: Churrot Saara
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Saara leipoi limechurroja kahdella eri dipillä.

Lime churrot

  • 2 limen kuori
  • yht.250 g vettä + 1 limen mehu
  • 100 g suolatonta voita
  • 166 g vehnäjauhoja
  • 50 g sokeria
  • 3 munaa
  • ½ tl suolaa
  • Öljyä paistamiseen

Limesokeri

  • 2 dl sokeria
  • 2 limetin kuori

Mangodippi

  • 3 ¾ dl mangososetta (3 tuoretta mangoa)
  • ½ limen mehu
  • 1 limen kuori
  • 2 rkl sokeria

Valkosuklaadippi

  • 150 g valkosuklaata
  • 80 g kuohukermaa
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • Ripaus suolaa
  • ¾ dl mantelirouhetta

Valmistusohje

1. Laita kattilaan lime, vesi, sokeri ja voi. Kiehuta 3-4 min, kunnes voi on sulanut. Ota kattila pois liedeltä.

2. Lisää jauhot ja suola. Sekoita hyvin sekaisin, jotta taikina irtoaa runoilta. Jäähdytä (n. 15 min huoneen lämmössä)

3. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Laita taikina pursotin pussiin.

4. Paista 170-180°C kuumennetussa öljyssä.

Pursota 10 cm pituisia pötköjä öljyyn ja paista 1-2 min. Nosta paistetut churrot talouspaperin päälle. Pyörittele limesokerissa.

Mangodippi:

1. Jos käytät tuoretta mangoa, leikkaa hedelmäliha ja soseuta.

2. Yhdistä kattilaan kaikki ainekset ja lämmitä keskilämmöllä sekoittaen n. 10-15 min. kunnes seos on hieman keittynyt kasaan. Jäähdytä.

Valkosuklaadippi:

1. Paahda mantelirouhe.

2. Kuumenna kerma pienessä kattilassa kuumaksi. Poista levyltä ja lisää joukkoon vanilja sekä suola. Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Viimeisenä sekoita joukkoon paahdettu mantelirouhe.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.