Koko Suomi leipoo: Saaran limechurrot kahdella dipillä
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Saara leipoi limechurroja kahdella eri dipillä.
Lime churrot
- 2 limen kuori
- yht.250 g vettä + 1 limen mehu
- 100 g suolatonta voita
- 166 g vehnäjauhoja
- 50 g sokeria
- 3 munaa
- ½ tl suolaa
- Öljyä paistamiseen
Limesokeri
- 2 dl sokeria
- 2 limetin kuori
Mangodippi
- 3 ¾ dl mangososetta (3 tuoretta mangoa)
- ½ limen mehu
- 1 limen kuori
- 2 rkl sokeria
Valkosuklaadippi
- 150 g valkosuklaata
- 80 g kuohukermaa
- 1 tl vaniljatahnaa
- Ripaus suolaa
- ¾ dl mantelirouhetta
Valmistusohje
1. Laita kattilaan lime, vesi, sokeri ja voi. Kiehuta 3-4 min, kunnes voi on sulanut. Ota kattila pois liedeltä.
2. Lisää jauhot ja suola. Sekoita hyvin sekaisin, jotta taikina irtoaa runoilta. Jäähdytä (n. 15 min huoneen lämmössä)
3. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Laita taikina pursotin pussiin.
4. Paista 170-180°C kuumennetussa öljyssä.
Pursota 10 cm pituisia pötköjä öljyyn ja paista 1-2 min. Nosta paistetut churrot talouspaperin päälle. Pyörittele limesokerissa.
Mangodippi:
1. Jos käytät tuoretta mangoa, leikkaa hedelmäliha ja soseuta.
2. Yhdistä kattilaan kaikki ainekset ja lämmitä keskilämmöllä sekoittaen n. 10-15 min. kunnes seos on hieman keittynyt kasaan. Jäähdytä.
Valkosuklaadippi:
1. Paahda mantelirouhe.
2. Kuumenna kerma pienessä kattilassa kuumaksi. Poista levyltä ja lisää joukkoon vanilja sekä suola. Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Viimeisenä sekoita joukkoon paahdettu mantelirouhe.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella