Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Saaran limechurrot kahdella dipillä

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 03.12.2018 20:56

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Saara leipoi limechurroja kahdella eri dipillä.

Lime churrot

  • 2 limen kuori
  • yht.250 g vettä + 1 limen mehu
  • 100 g suolatonta voita
  • 166 g vehnäjauhoja
  • 50 g sokeria
  • 3 munaa
  • ½ tl suolaa
  • Öljyä paistamiseen

Limesokeri

  • 2 dl sokeria
  • 2 limetin kuori

Mangodippi

  • 3 ¾ dl mangososetta (3 tuoretta mangoa)
  • ½ limen mehu
  • 1 limen kuori
  • 2 rkl sokeria

Valkosuklaadippi

  • 150 g valkosuklaata
  • 80 g kuohukermaa
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • Ripaus suolaa
  • ¾ dl mantelirouhetta

Valmistusohje

1. Laita kattilaan lime, vesi, sokeri ja voi. Kiehuta 3-4 min, kunnes voi on sulanut. Ota kattila pois liedeltä.

2. Lisää jauhot ja suola. Sekoita hyvin sekaisin, jotta taikina irtoaa runoilta. Jäähdytä (n. 15 min huoneen lämmössä)

3. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Laita taikina pursotin pussiin.

4. Paista 170-180°C kuumennetussa öljyssä.

Pursota 10 cm pituisia pötköjä öljyyn ja paista 1-2 min. Nosta paistetut churrot talouspaperin päälle. Pyörittele limesokerissa.

Mangodippi:

1. Jos käytät tuoretta mangoa, leikkaa hedelmäliha ja soseuta.

2. Yhdistä kattilaan kaikki ainekset ja lämmitä keskilämmöllä sekoittaen n. 10-15 min. kunnes seos on hieman keittynyt kasaan. Jäähdytä.

Valkosuklaadippi:

1. Paahda mantelirouhe.

2. Kuumenna kerma pienessä kattilassa kuumaksi. Poista levyltä ja lisää joukkoon vanilja sekä suola. Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Viimeisenä sekoita joukkoon paahdettu mantelirouhe.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Alexanderin-kaalipiirakka Koko Suomi leipoo: Kirpeän makeat eclairitKoko Suomi leipoo: Tommin vegepullatKoko Suomi leipoo: Pinjan Omar-churrotKoko Suomi leipoo: Alkukesän RaparperihuumaSalmiakkista: Artun Salmiakkibisketit
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti