Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Rypytetty punnuspulla

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 27.11.2023 20:15

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa leivottiin punnuspullia.

Pullataikina

  • 180 g vettä
  • n. 8 g kuivahiivaa
  • 80 g (n.1 dl) sokeria
  • 25 g (n. ½ kpl) kananmuna
  • ¾ tl kardemummaa
  • n. 400 g (n.6 dl) erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 70 g voita

Voitelu

  • kananmuna

Kinuskitäyte

  • 250 ml kuohukermaa
  • 100 g (2 dl) fariinisokeria
  • 2 kpl keltuaista
  • 15 g (n. 1,5 rkl) maizenaa
  • Ripaus suolaa
  • n. 100 g karpaloa
  • ½ rkl (perunajauhoja)

Valmistusohje

PULLATAIKINA: Valmista pullataikina; Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää joukkoon sokeri, kananmuna, kardemumma ja vehnäjauhot. Vaivaa taikina, kunnes se on kimmoisa. Lisää pehmeä voi ja suola. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi, jossa on hyvä sitko. Annan taikinan levätä muovilla peitettynä noin 10 minuuttia. 

KINUSKI-KARPALOTÄYTE: Mittaa kattilaan kuohukerma, fariinisokeri, keltuaiset ja maizena. Sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna koko ajan sekoittaen niin kauan, kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi. Lisää lopuksi ripaus suolaa. Jäädytä.

Voit halutessasi pyöräyttää karpaloita kevyesti perunajauhoissa.

PULLAN MUOTOILU, NOSTATUS JA PAISTO: Jaa taikina vähintään 12 osaan. Pyöritä pyöreiksi pulliksi ja anna hetki leivät muovin alla peitettynä. Kaulitse tai taputtele käsin pullat kiekoiksi (halkaisija n.12 cm). Rypytä reunat aaltomaiseksi; Ota sormien väliin reunasta hieman taikinaa ja paina taikina kaksin kerroin reunaan, Jatka näin koko reuna. (Voit pitää sormea välissä, kun nostat taikinan reunaa kaksinkerroin) Kohota pullat. Voitele pullat kananmunalla ja täytä keskusta karpaloilla ja kinuskilla. Paista 200 – 225 asteisessa uunissa 12 – 15 minuuttia. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: RönttösetKoko Suomi leipoo: SydänpullaKoko Suomi leipoo: Karin Kumpareikon salaisuusKoko Suomi leipoo: ”Paris-Kyoto” -Paris brestit matcha-vadelmatäytteelläKoko Suomi leipoo: Pehtoorin pusupullatKoko Suomi leipoo: Valkosuklaakemut
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti