Koko Suomi leipoo: Rustiikit tuulihatut
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen.
Ruistuulihatut
- 100 g voita
- 3 dl vettä
- 2 dl ruisjauhoja
- 3 kpl kananmunia
- ½ tl leivinjauhetta
Sitruunainen kylmäsavulohi-katkaraputäyte
- 150 g kylmäsavulohta
- 100 g katkarapuja
- 50 g majoneesia
- 100 g tuorejuustoa
- 50 g smetanaa
- 1 sitruunan mehu
- ruukku tilliä
Makea sitruunatäyte
- 3 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 2 sitruunaa (kuori ja mehu)
- 100 g huoneenlämpöistä voita (normaalisuolainen)
- ½ ruukkua tuoretta sitruunamelissaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl vaniljakreemijauhetta
- 0,5 dl vaniljasokeria
- 3 liivatelehteä
- 5 rkl vettä
Valmistusohje
RUISTUULIHATUT: Kiehauta voi ja vesi. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kananmunat yksitellen vatkaimella sekoittaen. Lisää leivinjauhe. Pursota pieniä tuulihattuja leivinpaperille. Paista keskitasolla 200 asteessa n. 25 min.
SITRUUNAINEN KYLMÄSAVULOHI-KATKARAPUTÄYTE: Sekoita majoneesi, tuorejuusto, smetana ja tilli sekaisin monitoimikoneessa. Paloittele kylmäsavulohi pieneksi ja sulata katkaravut. Purista sitruunan mehu. Lisää nämä aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sitruuna mehua voi lisätä oman makunsa mukaan, samoin tilliä.
MAKEA SITRUUNATÄYTE: Sekoita munat, sokeri, raastettu sitruunankuori sekä sitruunamehu kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoittaen, kunnes seos paksunee ja havaitset ensimmäisen kuplan. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa voi mukaan vähän kerrallaan. Anna kreemin jäähtyä. Liota liivatteet, sekoita ne kuuman veden joukkoon ja sekoita sitruunakreemiin. Vatkaa kermavaahdoksi, mausta vain vaniljasokerilla. Lisää vaniljakreemijauhe. Sekoita jäähtynyt kreemi ja kermavaahtoseos keskenään tasaiseksi massaksi. Halkaise tuulihatut kahtia. Täytä puolet tuulihatuista lohitäytteellä ja puolet sitruunatäytteellä. Koristele suolaiset tuulihatut katkaravuilla ja tillillä, makeat sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta