Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen.

Ruistuulihatut

  • 100 g voita
  • 3 dl vettä
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 3 kpl kananmunia
  • ½ tl leivinjauhetta

Sitruunainen kylmäsavulohi-katkaraputäyte

  • 150 g kylmäsavulohta
  • 100 g katkarapuja
  • 50 g majoneesia
  • 100 g tuorejuustoa
  • 50 g smetanaa
  • 1 sitruunan mehu
  • ruukku tilliä

Makea sitruunatäyte

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 sitruunaa (kuori ja mehu)
  • 100 g huoneenlämpöistä voita (normaalisuolainen)
  • ½ ruukkua tuoretta sitruunamelissaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl vaniljakreemijauhetta
  • 0,5 dl vaniljasokeria
  • 3 liivatelehteä
  • 5 rkl vettä

Valmistusohje

RUISTUULIHATUT: Kiehauta voi ja vesi. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kananmunat yksitellen vatkaimella sekoittaen. Lisää leivinjauhe. Pursota pieniä tuulihattuja leivinpaperille. Paista keskitasolla 200 asteessa n. 25 min.

SITRUUNAINEN KYLMÄSAVULOHI-KATKARAPUTÄYTE: Sekoita majoneesi, tuorejuusto, smetana ja tilli sekaisin monitoimikoneessa. Paloittele kylmäsavulohi pieneksi ja sulata katkaravut. Purista sitruunan mehu. Lisää nämä aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sitruuna mehua voi lisätä oman makunsa mukaan, samoin tilliä.

MAKEA SITRUUNATÄYTE: Sekoita munat, sokeri, raastettu sitruunankuori sekä sitruunamehu kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoittaen, kunnes seos paksunee ja havaitset ensimmäisen kuplan. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa voi mukaan vähän kerrallaan. Anna kreemin jäähtyä. Liota liivatteet, sekoita ne kuuman veden joukkoon ja sekoita sitruunakreemiin. Vatkaa kermavaahdoksi, mausta vain vaniljasokerilla. Lisää vaniljakreemijauhe. Sekoita jäähtynyt kreemi ja kermavaahtoseos keskenään tasaiseksi massaksi. Halkaise tuulihatut kahtia. Täytä puolet tuulihatuista lohitäytteellä ja puolet sitruunatäytteellä. Koristele suolaiset tuulihatut katkaravuilla ja tillillä, makeat sitruunamelissalla.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja