Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Röylän rouvan reilun suklaapatukka

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 16.11.2022 21:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden finaalissa tehtiin haastavia suklaapatukoita.

  • Kokonaisvalmistusaika: 120 min
  • Annosmäärä: 10

Ainekset

  • Suklaakuoret
  • tumma suklaa
  • Manteli-maapähkinävoikeksi
  • 80 g voita
  • 40 g tomusokeria
  • 30 g muscovadosokeria
  • 30 g maapähkinävoita
  • n. 100 g erikoisvehnäjauhoja
  • 40 g mantelijauhoja
  • 1 kpl keltuainen
  • -
  • mantelirouhe

Appelsiini-jogurttitäyte

  • 80 ml appelsiinin mehua
  • appelsiinin kuoriraaste
  • 2 kpl keltuaista
  • 40 g hillosokeria
  • 1 tl maizenaa
  • 2 kpl liivatelehtiä
  • 50 g valkosuklaata
  • 100 g turkkilaista jogurttia

Suklaakahvimousse

  • 100 ml + 100 ml vispikermaa
  • 20 g glukoosisiirappia
  • pikakahvijauhe
  • 150 g maitosuklaata
  • 1 ½ kpl liivatelehteä
  • kahvilikööriä

Koristelu

  • Koristelu omavalintainen seuraavia koristeita käyttäen;
  • temperoidut suklaakoristeet
  • kahvisuklaamousse
  • paahdettu manteli/maapähkinä
  • appelsiinin kuori
  • syötävä kulta/kultajauhe/kultaspray

Valmistusohje

SUKLAAKUORET: Tarkista, että silikonimuotit ovat kuivat ja puhtaat. Temperoi suklaa; pilko suklaa. Sulata 2/3 osa suklaata noin 45 asteiseksi. Lisää loput suklaat ja jäähdytä koko ajan liikuttaen ja sekoittaen (ei vatkaten) niin, että suklaa on 26 – 28 asteista. Lämmitä lopuksi käyttölämpötilaan noin 30 – 32 asteiseksi.  Kaada suklaa muotteihin ja anna olla hetken aikaa ja liikuttele muottia, jotta suklaata tulee joka puolelle tasaisesti. Kaada ylimääräinen suklaa pois, siisti muotti ja jätä kuoret kovettumaan. Osasta suklaasta voit tehdä tässä vaiheessa koristeita suklaapatukan päälle joko spritsaamalla, valamalla tai levittämällä.

MANTELI-MAAPÄHKINÄVOIKEKSI: Vaahdota voi ja sokerit. Lisää keltuainen ja sekoita huolellisesti. Lisää kuivat aineet ja maapähkinävoi. Sekoita. Kääri kelmuun ja jäädytä hetken aikaa. Kaulitse kahden leivinpaperin välissä. Ripottele pinnalle mantelirouhetta, kaulitse kiinni taikinaan. Leikkaa taikina muottikokoa vähän pienemmiksi paloiksi. Jäähdytä ennen paistoa. Paista 175 asteisessa uunissa 5 – 10 minuuttia.

APPELSIINIJOGURTTITÄYTE: Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita kattilassa mehu, kuoriraaste, hillosokeri, maizena ja keltuainen hyvin sekaisin. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Lisää liotettu liivatelehti ja pilkottu valkosuklaa. Jäähdytä. Lisää lopuksi turkkilainen jogurtti.            

SUKLAA-KAHVIMOUSSE: Paloittele maitosuklaa. Kiehauta kerma (100ml), pikakahvijauhe ja glukoosisiirappi kattilassa. Lisää liotetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos suklaan päälle, sekoita. Jäähdytä. Vaahdota suklaaganache lisäämällä sinne vähitellen kermaa (100 ml) TAI vaahdota ganache ja kerma erikseen ja yhdistä vaahdot. Mausta kahviliköörillä.

KUORIEN TÄYTTÖ JA KIINNI LAITTAMINEN: Täytä kuoret appelsiinijogurttitäytteellä, suklaakahvimoussella (jätä osa koristelua varten) ja manteli-maapähkinäkeksillä haluamallasi. Temperoi lopuksi suklaata ja sulje kuoret. Laita jääkaappiin ennen muoteista irrottamista.

KORISTELU: Irrota suklaapatukat muoteista. Koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi kahvisuklaamoussepursotuksilla, paahdetuilla pähkinöillä tai manteleilla, suklaakoristeilla, appelsiinin kuorella ja kullalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kakkutrikki, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Kapteenien kiekkoleivos, LauraKoko Suomi leipoo: Näkötornileivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Annen ”Kahvin ja suklaan suloinen liitto”Koko Suomi leipoo: OopperaleivosKoko Suomi leipoo: BLACK FLAG COFFEE ROLL -kakku
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti