Koko Suomi leipoo: Röylän rouvan reilun suklaapatukka

koko_suomi_leipoo_s8_eps10_tekninen_tehtävä_täydellinen_suklaapatukka_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden finaalissa tehtiin haastavia suklaapatukoita.

  • Kokonaisvalmistusaika: 2h
  • Annosmäärä: 10

Ainekset

  • Suklaakuoret
  • tumma suklaa
  • Manteli-maapähkinävoikeksi
  • 80 g voita
  • 40 g tomusokeria
  • 30 g muscovadosokeria
  • 30 g maapähkinävoita
  • n. 100 g erikoisvehnäjauhoja
  • 40 g mantelijauhoja
  • 1 kpl keltuainen
  • -
  • mantelirouhe

Appelsiini-jogurttitäyte

  • 80 ml appelsiinin mehua
  • appelsiinin kuoriraaste
  • 2 kpl keltuaista
  • 40 g hillosokeria
  • 1 tl maizenaa
  • 2 kpl liivatelehtiä
  • 50 g valkosuklaata
  • 100 g turkkilaista jogurttia

Suklaakahvimousse

  • 100 ml + 100 ml vispikermaa
  • 20 g glukoosisiirappia
  • pikakahvijauhe
  • 150 g maitosuklaata
  • 1 ½ kpl liivatelehteä
  • kahvilikööriä

Koristelu

  • Koristelu omavalintainen seuraavia koristeita käyttäen;
  • temperoidut suklaakoristeet
  • kahvisuklaamousse
  • paahdettu manteli/maapähkinä
  • appelsiinin kuori
  • syötävä kulta/kultajauhe/kultaspray

Valmistusohje

SUKLAAKUORET: Tarkista, että silikonimuotit ovat kuivat ja puhtaat. Temperoi suklaa; pilko suklaa. Sulata 2/3 osa suklaata noin 45 asteiseksi. Lisää loput suklaat ja jäähdytä koko ajan liikuttaen ja sekoittaen (ei vatkaten) niin, että suklaa on 26 – 28 asteista. Lämmitä lopuksi käyttölämpötilaan noin 30 – 32 asteiseksi.  Kaada suklaa muotteihin ja anna olla hetken aikaa ja liikuttele muottia, jotta suklaata tulee joka puolelle tasaisesti. Kaada ylimääräinen suklaa pois, siisti muotti ja jätä kuoret kovettumaan. Osasta suklaasta voit tehdä tässä vaiheessa koristeita suklaapatukan päälle joko spritsaamalla, valamalla tai levittämällä.

MANTELI-MAAPÄHKINÄVOIKEKSI: Vaahdota voi ja sokerit. Lisää keltuainen ja sekoita huolellisesti. Lisää kuivat aineet ja maapähkinävoi. Sekoita. Kääri kelmuun ja jäädytä hetken aikaa. Kaulitse kahden leivinpaperin välissä. Ripottele pinnalle mantelirouhetta, kaulitse kiinni taikinaan. Leikkaa taikina muottikokoa vähän pienemmiksi paloiksi. Jäähdytä ennen paistoa. Paista 175 asteisessa uunissa 5 – 10 minuuttia.

APPELSIINIJOGURTTITÄYTE: Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita kattilassa mehu, kuoriraaste, hillosokeri, maizena ja keltuainen hyvin sekaisin. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Lisää liotettu liivatelehti ja pilkottu valkosuklaa. Jäähdytä. Lisää lopuksi turkkilainen jogurtti.            

SUKLAA-KAHVIMOUSSE: Paloittele maitosuklaa. Kiehauta kerma (100ml), pikakahvijauhe ja glukoosisiirappi kattilassa. Lisää liotetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos suklaan päälle, sekoita. Jäähdytä. Vaahdota suklaaganache lisäämällä sinne vähitellen kermaa (100 ml) TAI vaahdota ganache ja kerma erikseen ja yhdistä vaahdot. Mausta kahviliköörillä.

KUORIEN TÄYTTÖ JA KIINNI LAITTAMINEN: Täytä kuoret appelsiinijogurttitäytteellä, suklaakahvimoussella (jätä osa koristelua varten) ja manteli-maapähkinäkeksillä haluamallasi. Temperoi lopuksi suklaata ja sulje kuoret. Laita jääkaappiin ennen muoteista irrottamista.

KORISTELU: Irrota suklaapatukat muoteista. Koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi kahvisuklaamoussepursotuksilla, paahdetuilla pähkinöillä tai manteleilla, suklaakoristeilla, appelsiinin kuorella ja kullalla.

Parhaat ruokaohjelmat