BAGELIT: Lämmitä vesi, kaada kulhoon, jossa alustat taikinan. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja hiiva. Sekoita, että liukenevat veteen. Alusta taikina lisäämällä pikkuhiljaa rouheisia sämpyläjauhoja. Vaivaa käsin tai koneella kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä n. ½ tuntia. Leivo taikina paksuksi pitkäksi tangoksi ja jaa se 10 palaan. Pyöriä palloksi ja anna vielä lohota n. 15 min. Laita laakeaan kattilaan vesi ja siirappi kiehumaan. Uuni päälle 225 astetta. Paina kohonneeseen (palloon) pullaan reikä peukalolla ja venytä rinkeliksi. Pudota 2–4 rinkeliä kerralla veteen ja keitä 1 minuutti kummaltakin puolelta. Nosta rinkelit reikäkauhalla leivinpaperin päälle pellille ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasolla noin 15 min, kunnes bagelit ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä ja halkaise. Täytä.
