Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Rouheiset bagelit, Merjan resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 08.01.2024 20:46

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennessa jaksossa valmistettiin välipalaherkku.

Bagelit

  • 5 dl n. 37 asteista + keittämiseen 2,5 l vettä
  • 4 rkl hunajaa
  • 2 tl suolaa
  • 20 g hiivaa
  • 10 ½ dl rouheisiä sämpyläjauhoja
  • 1 dl seesaminsiemeniä

Paahdetut pikkutomaatit

  • 300 g miniluumutomaatteja
  • 3–4 rkl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
  • 1 rkl sormisuolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta

Tzaziki

  • 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kpl (n. 300 g) tuorekurkku
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1–2 tl hunajaa

Levite

  • 1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ punttia tuoretta basilikaa

Paistetut tofukuutiot

  • 300 g kylmäsavu tofua
  • n. 1 rk rypsiöljyä paistamiseen

Muut täytteet

  • n. 300 g tuoretta punaista paprikaa suikaloituna
  • n. 50 g rucolaa

Valmistusohje

BAGELIT: Lämmitä vesi, kaada kulhoon, jossa alustat taikinan. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja hiiva. Sekoita, että liukenevat veteen. Alusta taikina lisäämällä pikkuhiljaa rouheisia sämpyläjauhoja. Vaivaa käsin tai koneella kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä n. ½ tuntia. Leivo taikina paksuksi pitkäksi tangoksi ja jaa se 10 palaan. Pyöriä palloksi ja anna vielä lohota n. 15 min. Laita laakeaan kattilaan vesi ja siirappi kiehumaan. Uuni päälle 225 astetta. Paina kohonneeseen (palloon) pullaan reikä peukalolla ja venytä rinkeliksi. Pudota 2–4 rinkeliä kerralla veteen ja keitä 1 minuutti kummaltakin puolelta. Nosta rinkelit reikäkauhalla leivinpaperin päälle pellille ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasolla noin 15 min, kunnes bagelit ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä ja halkaise. Täytä.

TÄYTTEET: Halkaise tomaatit pituussuunnassa puoliksi. Vuoraa uunivuoka foliolla ja sivele folio öljyllä. Asettele tiiviisti/rinnakkain siemenpuoli ylöspäin. Ripottele suolaa ja mustapippurirouhetta päälle. Kypsennä ensin 15 min tai kunnes tomaateista alkaa irrota nestettä 200 asteessa. Laske lämpötilaa ja jatka paistamista niin kauan, kun ovat ruskistuneet reunoilta ja tiivistyneet kasaan.

TZAZIKI: Raasta kurkku ja jätä valumaan/poista ylimääräinen neste. Pehmitä tuorejuusto. Sekoita kaikki keskenään. 

LEVITE: Hienonna basilika. Pehmitä tuorejuusto. Sekoita hienonnettu basilika ja tuorejuusto keskenään.

PAISTETUT TOFUKUUTIOT: Kuivaa tofua ennen paistamista. Kuutioi tofu pieneksi. Ruskista kuutioidut tofut pannulla öljyssä.

BAGELEIDEN TÄYTTÄMINEN JA VIIMEISTELY: Halkaise bagelit. Levitä levitettä alimmaisen pinnalle. Sitten rucolaa ja paprikaa suikaloituna. Paistettuja tofukuutioita. Paistettuja pikkutomaatteja. Päällimmäiseksi tzazikia täytteiden päälle. Sitten bagelin kansi päälle. Laita bagelit paperisiin eväspusseihin.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lena’s cheezy potato pie, Lenan reseptiKoko Suomi leipoo: Brittihenkinen herkkupaistos, Janitan reseptiKoko Suomi leipoo: Makujen metsä, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Tulistuneet vegaaniset välipala pizzaset, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Sydämelliset ruis-porkkanabageli, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Suppinaattirulla ja Omena-puolukkayllätys, Tiia
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti