Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Rönttöset

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 20.11.2023 20:10

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa leivottiin rönttöset.

  • Aktiivinen aika: 105 min
  • Annosmäärä: 12 kpl

Kuoritaikina

  • 150 ml kylmää vettä
  • ½ tl suolaa
  • n. 150 g (n. 2 ½ dl) karkeaa ruisjauhoa
  • n. 90 g (n. 1 ½ dl) erikoisvehnäjauhoja

Puolukkaperunaseos

  • 400 g perunoita, jauhoinen
  • 30 g karkeaa ruisjauhoa
  • Suolaa
  • 120 – 140 g puolukoita
  • Sokeria
  • (Siirappi)

Kaulintaan

  • karkeaa ruisjauhoa

Viimeistely

  • n. 40 g voi ta(sulatettu)

Valmistusohje

PUOLUKKAPERUNATÄYTE: Keitä kuoritut perunat kypsäksi. Valuta ja säästä keitinliemi. Survo tai soseuta perunat, lisää tarvittaessa keitinlientä. Lisää joukkoon ruisjauho ja sekoita tasaiseksi. Laita seos metallikulhoon ja muovi tai kelmu päälle. Laita kulho uuniin, jossa lämpötila on noin 70 astetta. Imellytä vähintään 45 minuuttia. Sekoita muutaman kerran. Survo puolukat, mausta sokerilla ja sekoita perunaseoksen joukkoon. Lisää suola ja tarkista maku. Voit halutessasi lisätä täytteeseen hiukan siirappia.

Huom. Kotona valmistaessa imellyttämiseen käytetään yleensä 3 – 4 tuntia, jolloin seos imeltyy ja löystyy. 

KUORITAIKINA: Sekoita kaikki kuoritaikinan raaka-aineet keskenään niin, että siitä muodostuu kiinteä taikina. Lisää tarvittaessa vehnä- tai ruisjauhoja. 

MUOTOILU, TÄYTTÖ, PAISTO JA VIIMEISTELY: Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 12 – 14 osaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä. Kaulitse palat pyöreiksi levyksi (halkaisija 12 - 14 cm) ruisjauhoja apuna käyttäen. Laita kuoret päällekkäin ja ripottele jauhoja väliin. Peitä muovilla, jotta eivät kuivu. Pyyhi ylimääräiset jauhot pois, levitä pyöreän taikinakuoren päälle paksuhko kerros täytettä keskelle, jätä rypytysvaraa reunoille. Rypytä reunat. Nosta Rönttöset uunipellille, leivinpaperin päälle. Paista noin 250 asteisessa uunissa 12 – 15 minuuttia. Viimeistele voisulalla. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pasteis de nataKoko Suomi leipoo: PretzelKoko Suomi leipoo: SydänpullaKoko Suomi leipoo: Japanilaiset maitosämpylätKoko Suomi leipoo: Alexanderin-kaalipiirakka Koko Suomi leipoo: Varhaiskaalin piirakka
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti