Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Riitan suolaiset petit foursit

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 21.01.2019 20:54

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden yhdeksännen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi suolaisia petit fourseja.

Lammaskukka taikina

  • 100g Voita
  • 100g Karkea vehnäjauhoja
  • 25g Vettä

Pikkelöity punasipuli

  • ¼ Punasipulia
  • 1dll Valkoviinietikka
  • 1 rkl Sokeria
  • 1 tl öljyä

Täyte

  • 100g savustettu Lammaspaistia
  • 60g Valion Piparjuurituorejuustoa
  • 1dl Vatkattu kerma
  • 5 kpl Kuvernöörikukan sipulivarret pieneksi pilkottu (Valkosipulinmakuinen ruohosipulikasvi)
  • (Voit myös korvata Karhunlaukalla tai ruohosipulilla)

Lohipallo taikina

  • 25g Voita (huoneen lämpöistä)
  • 15g Hiivaa
  • 1,5dl Maitoa (37*)
  • 1rkl Siirappia
  • ¾ tl suolaa
  • 0,5dl Ruisjauhoja
  • 3,5dl Vehnäjauhoja

Keltuaisvoi

  • 1 Keitetty munakeltuainen
  • 1 tl Voita

Tuorejuustopommi

  • Tilliä ja ruohosipulia
  • 1 Munankeltuainen
  • 1 tl Etikkaa
  • 1 tl Koti sinappia
  • 1 tl Hunajaa
  • 1 tl Sokeria
  • Suolaa ja valkopippuria
  • 1-2 Valkosipulikynsi
  • 1 dl Auringonkukkaöljyä
  • 150 g Valion maustamatonta tuorejuustoa

Kokoaminen

  • 100 g graavi lohta
  • n. 4 kpl tillin oksaa

Valmistusohje

Valmista lammaskukka taikina: Yhdistä kylmä voi ja jauhot yleiskoneella (käytä yleiskoneen sekoitin osaa). Lisää vesi kun jauhot ja voi ovat hyvin sekoittuneet. Tee nopeasti taikina ja laita pakastepussiin ja jääkaappiin 15 minuutiksi.

Sirottele jauhoja pöydälle ja kauli noin 3mm paksuiseksi levyksi. Tee päivänkakkara muotilla taikinakukkia ja laita kukka minimuffinisi peltivuokaan (tee leivinpaperista liuska kukan alle niin on helppo nostaa ne paistumisen jälkeen vuoasta).

Paista 13-15min 180 asteessa. Jäähdytä.

Pikkelöity punasipuli: Viipaloi sipuli. Keitä valkoviinietikka sokeri ja suola. Liota sipuli kuumassa liemessä 10 minuuttia. Kaada liemi pois ja lisää öljy sipuliin. Jäähdytä.

Lammaskukka täyte: Pilko savulammas. Yhdistä juusto, vatkattu kerma ja kuvernöörikukan sipulivarret ja laita pursotinpussiin. Täytä kukkakupit juustolla ja pällimäiseksi liha. Koristeeksi pikkelöity punasipuli.

Lohipallotaikina: Lämmitä maito ja lisää hiiva. Lisää loput ainekset ja työstä taikina noin 10 minuuttia. Kohota 45 min (Voit nopeuttaa kohotusta vesi hauteessa). Pyöritä taikina palloja (n.15g) ja aseta mini muffinssipellille ja kohota vielä noin 20 min .

Paista uunissa noin 8 minuuttia. Jäähdytä ennen kuin täytät.

Leikkaa kansiosa terävällä veitsellä ,ota sämpylän keskiosasta leipää pois että saat pienen kolon täyttöä varten (muffinsin sisämyksen poistaja on hyvä).

Keltuaisvoi: Murskaa keltuainen voin sekaan haarukalla.

Tuorejuustopommi: Mittaa kaikki PAITSI öljy ja tuorejuusto blenderiin. Tee sileä massa ja lisää öljy vähitellen. Lisää lopuksi tuorejuusto. Laita pursotinpussiin.

Täytä LOHIPALLOT ensin tuorejuustopommilla sitten lohi ja taas tuorejuustopommilla

Pieni tillioksa ja kansi päälle. Pursota munakeltuaisvoilla miniruusu koristeeksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Yrttipestoinen leipäpuu, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Täytetyt sarvetKoko Suomi leipoo: Jokilaiva-tartaletit, TiiaKoko Suomi leipoo: Mariamin Laskiaisen poro-briocheKoko Suomi leipoo: Annen ”Jäävuoren huippu” – pieni suolainenKoko Suomi leipoo: Marin karjalaiset suupalat
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti