Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Riitan sienipiirakat

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 14.01.2019 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kahdeksannen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi sienipiirakoita. Reseptistä tulee noin 12 piirakkaa.

Täyte

  • n. 600g kantarelleja
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • Valkopippuri
  • Suola

Perunapeti

  • 400g Jauhoiset perunat
  • Vesi
  • (Suola )
  • 1 Munankeltuainen
  • 35g Voita
  • 50g Västerbotten juusto

Ruistaikina

  • 2,5dl Karkea ruisjauho
  • 1dl Vehnäjauhoja
  • 1tl Suolaa
  • 1,5dl Vettä
  • 1rkl Ruokaöljyä

Koristeluun

  • 1dl Pakaste puolukoita
  • 12 kpl puolukka varpu

Valmistusohje

Pilko kantarellit ja paahda kuivaksi paistinpannulla. Lisää voi ja sipuli. Mausta.

Tee seuraavaksi perunapeti: Keitä perunat, mutta älä kaada kaikkea nestettä pois. Survo soseeksi ja lisää keltuainen, vatkaa ja lopuksi raastettu juusto joukkoon (tarkista tässä vaiheessa suolaisuus koska juusto on aika suolainen).

Tee seuraavaksi ruistaikina: Sekoita taikina ainekset keskenään yleiskoneella (taikinakoukulla).

Sirota runsaasti ruisjauhoja pöydälle ja jaa taikina 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja peitä pallot märällä pyyheliinalla etteivät kuivu. 

Kauli piirakkakaulimella noin 17cm kertaa 10cm munanmuotoiseksi. Levitä pinnalle perunapeti (jätä reunoista noin 2cm ilman perunaa).

Seuraavaksi lisää paistetut kantarellit. Rypytä reunat samoin kuin karjalanpiirakat.

Sulata 30g VOITA ja lisää 1dl MAITOA (tai vettä). Voitele maito-voi nesteellä piirakoita ja paista uunissa 15min 250 asteessa.

Kun poistat uunista voitele uudestaan. Tarjoile pakastepuolukoiden kera.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Inkan Voi kana! -piirasetKoko Suomi leipoo: PasteijaKoko Suomi leipoo: KuusipullaKoko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivosKoko Suomi leipoo: Sannan siemennäkkäri ja yrttinen leviteKoko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Possumunkki
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti