Koko Suomi leipoo: Riitan sienipiirakat
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kahdeksannen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi sienipiirakoita. Reseptistä tulee noin 12 piirakkaa.
Täyte
- n. 600g kantarelleja
- 2 rkl voita
- 1 sipuli
- Valkopippuri
- Suola
Perunapeti
- 400g Jauhoiset perunat
- Vesi
- (Suola )
- 1 Munankeltuainen
- 35g Voita
- 50g Västerbotten juusto
Ruistaikina
- 2,5dl Karkea ruisjauho
- 1dl Vehnäjauhoja
- 1tl Suolaa
- 1,5dl Vettä
- 1rkl Ruokaöljyä
Koristeluun
- 1dl Pakaste puolukoita
- 12 kpl puolukka varpu
Valmistusohje
Pilko kantarellit ja paahda kuivaksi paistinpannulla. Lisää voi ja sipuli. Mausta.
Tee seuraavaksi perunapeti: Keitä perunat, mutta älä kaada kaikkea nestettä pois. Survo soseeksi ja lisää keltuainen, vatkaa ja lopuksi raastettu juusto joukkoon (tarkista tässä vaiheessa suolaisuus koska juusto on aika suolainen).
Tee seuraavaksi ruistaikina: Sekoita taikina ainekset keskenään yleiskoneella (taikinakoukulla).
Sirota runsaasti ruisjauhoja pöydälle ja jaa taikina 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja peitä pallot märällä pyyheliinalla etteivät kuivu.
Kauli piirakkakaulimella noin 17cm kertaa 10cm munanmuotoiseksi. Levitä pinnalle perunapeti (jätä reunoista noin 2cm ilman perunaa).
Seuraavaksi lisää paistetut kantarellit. Rypytä reunat samoin kuin karjalanpiirakat.
Sulata 30g VOITA ja lisää 1dl MAITOA (tai vettä). Voitele maito-voi nesteellä piirakoita ja paista uunissa 15min 250 asteessa.
Kun poistat uunista voitele uudestaan. Tarjoile pakastepuolukoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta