Koko Suomi leipoo: Riitan siemennäkkärit ja kurpitsasiemenlevite

KSL: Siemennäkkäri Riitta
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi täplä- ja suklaanäkkäreitä, näkkileipää sekä kurpitsasiemenlevitteen.

”TÄPLÄNÄKKÄRI” (20hlö)

  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 2dl maissijauhoja
  • 1dl auringonkukan siemenet
  • ½ dl kurpitsan siemenet
  • ½ dl seesam siemenet
  • ½ dl pellavan siemenet
  • ½ dl auringonkukka öljy
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl unikonsiemenet
  • (1 tl kuivattu timjami)

SUKLAANÄKKÄRI (1 pelti)

  • 150g Tumma suklaa 70%
  • 2rkl Mustikkajauhetta
  • 1 tl Sormisuolaa

NÄKKILEIPÄ (2 peltiä)

  • 2 tl Sormisuolaa

KURPITSASIEMEN LEVITE

  • 200g oivariini (vihreä)
  • 2 rkl ranskan kermaa
  • 1 ½ valkosipulikynsi
  • 1 rkl kurpitsasiemenöljy
  • (suolaa)

KORISTELUUN

  • n. 10kpl retiisejä
  • 1 ruukku herneenversoa
  • 3 timjami varpua

Valmistusohje

1. Murskaa kurpitsansiemenet tehosekoittimella. Sekoita kaikki (paitsi unikonsiemenet , sormisuola ja kuivattu timjami) kuivat ainekset keskenään ja lisää kuuma vesi ja öljy. Poista 1/3 osa taikinasta josta tulee suklaanäkkäri, jos näin haluat.

2. Suklaanäkkäreitä varten, paina taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. LUE PAISTO OHJEET RESEPTIN ALAOSASTA. Paiston jälkeen, anna jäähtyä. Sulata suklaa (temperoi). Upota puolet näkkäreistä sulaneeseen suklaaseen. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja esim. kuivattua mustikkajauhetta.

3. Näkkileipää varten, lisää loppu taikinaan timjami. Paina taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Sirottele unikonsiemenet ja sormisuolaa näkkileivän pinnalle.

4. Paista kaikki kolme peltiä 150 asteessa n. 5 min, poista pellit uunista ja paina tämän jälkeen haluamasi näkkäri muoto, esim. lasin avulla tai paina kevyesti pizza leikkurilla viiltoja haluamasi näkkärikokoon (juuri tämän takia murskaat kurpitsansiemenet koska on vaikeeta saada kaunis viilto muuten). Pellit takaisin uuniin ja paista vielä n. 45 min.

5. Levitettä varten, vatkaa oivariini sähkövatkaimella n. 5 min. Lisää ranskan kerma, kurpitsasiemenöljy ja valkosipulikynsi (raasta hienoksi) ja sekoita vielä sileäksi.


 

 

 

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!