Mainos

Koko Suomi leipoo: Riitan joulukakku

Koko Suomi leipoo: Riitan joulukakku
Kirsikka Lyhteilä

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leipurit tuunaavat perinteisiä joululeivonnaisia uuteen uskoon.

Ainekset

  • Mehevässä joulukakussa maistuvat suklaa, piparkakut ja puolukka.

Valmistusohje

Suklaapiparkakkupohja

250 g vehnäjauho
360 g sokeri (siro)
80 g kaakao
3 tl piparkakkumauste
2 tl leivinjauhe
1 tl sooda
1 tl suola
2 dl kahvijogurtti (Arla)
1 ½ dl öljy
1 ½ dl kahvi
2 kananmuna
½ dl Baileys-likööriä

Yhdistä kuivat aineet. Sekoita jogurtti, öljy, kahvi ja kananmuna. Yhdistä seokset.

Paista kahdella uunipellillä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa 4 x 17 cm (halkaisija). Kostuta kakkupohja liköörillä.

Puolukkamousse

500 g puolukka (pakaste)
3 ½ dl vesi

Keitä noin 5 minuuttia. Siivilöi neste pois (sideharso). Keitä uudestaan. Lisää noin 200 g hillosokeria. Jäähdytä.

(Valmista nesteestä) Puolukkajuoma

400 g puolukkaneste
400 g sokeri

Mousse

150 g puolukkahillo
150 g tuorejuusto (Philadelphia)
1 tl vaniljasokeri
150 g valkosuklaa
1 dl vispikerma
4 kpl liivatelehti

Liota liivatelehdet noin 5 minuuttia. Sulata liivatelehdet. Sekoita tuorejuusto, puolukkahillo ja vaniljasokeri. 

Lisää joukkoon sulatetut liivatelehdet. Sulata valkosuklaa ja lisää se joukkoon. Vaahdota kerma ja lisää se lopuksi. Sekoita tasaiseksi.

Keksikulho

75 g sulatettu voi
1 kananmunan valkuainen
1 kananmuna
65 g sokeri
100 g Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauho
75 g maito
5 g vaniljasokeri
20 g kaakaojauhe

Sekoita kaikki aineet yhteen. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia.

Paista keksiraudalla noin 2 minuuttia/vohveli. Tee kulhomalli lasinpohjaan (7–8 kpl).

Lumivaahto

200 g sokeri
25 g kananmunan valkuainen
75 g vesi
1 tl vaniljasokeri
30 g tomusokeri

Vatkaa ja lisää liivateneste (75 g keitetty vesi + 1 rkl liivatejauhe). Vatkaa, kunnes jäähtynyt (noin 15 minuuttia).

Tarvikkeet:

Säädettävä kakkurengas
2 uunipeltiä
Sideharsokangas 60 x 60
Vohvelikeksirauta (oma)
Maitolasi
Pyörivä kakkualusta (oma)
Puolukkaversoja
Tähtitylla (oma)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!