Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Riitan herukkakonvehdit

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 17.12.2018 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kuudennen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi mustaherukkaa ja konjakkia sisältäviä konvehteja.

Herukkakonvehtien täyte

  • 75 g mustaherukoita
  • ¼ dl sokeria
  • 150 g valkosuklaata

Herukkakonvehtien kuorrute

  • 150 g Tummaa suklaata (60-70% kaakaota)

Konjakkikonvehtien täyte

  • 100 g Tummaa suklaata (70%)
  • ½ dl kermaa
  • 1 rkl punssi likööriä
  • 1½ rkl konjakkia
  • 15 kpl rouhittuja pistaasi pähkinöitä

Konjakkikonvehtien kuorrute

  • 150 g valkosuklaata

Koristeluun

  • 20 kpl mustaherukka lehtiä
  • 20 kpl pistaasipähkinää

Valmistusohje

1. Valmista ensiksi herukkakonvehtien täyte: Keitä mustaherukat ja sokeri noin 5 minuuttia. Siivilöi kuoret pois. Lisää kuumaan soseeseen rouhittua valkosuklaata. Jäähdytä.

2. Herukkakonvehtien kuorrutusta varten, temperoi: 75g suklaata kulhoon vesihauteeseen, seuraa suklaan lämpötilaa, kun mittari näyttää 48-50 astetta, poista vesihauteesta ja lisää loput suklaasta (75g). Odota kunnes suklaa on 27-28 astetta jonka jälkeen aseta vesihauteeseen ja lämmitä 31-32 asteeseen.

3. Sivele suklaa konvehtimuotteihin ja aseta jääkaappiin jäähtymään. Toista ja jäähdytä uudelleen. Pursota mustaherukkaseos suklaamuotteihin. Jäähdytä noin 10 minuuttia. Pursota tämän jälkeen ”pohja” konvehtiin ja anna jäähtyä.


4. Konjakkikonvehtien täytettä varten, keitä kerma kiehuvaksi ja kaada rouhitun suklaan päälle ja anna sulaa, kokoajan sekoittaen. Lisää alkoholi ja pähkinät. Sekoita kunnes suklaan lämpötila on 41 astetta. Aseta jääkaappiin kovettumaan noin tunniksi.

5. Kuorrutetta varten, Temperoi: 75g suklaata kulhoon vesihauteeseen, seuraa suklaan lämpötilaa, kun mittari näyttää 40 astetta, poista vesihauteesta ja lisää loput suklaasta (75g). Odota kunnes suklaa on 26-27 astetta jonka jälkeen aseta vesihauteeseen ja lämmitä 29 asteeseen.

6. Ota kovettunut konjakkitryffeli ja pyöritä kirsikan kokoiseksi palloksi ja jäähdytä hetki jääkaapissa. Upota pallot valkosuklaaseen ja jäähdytä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lauran VegaanitiramisuKoko Suomi leipoo: Sannan valkosuklaalimekonvehditKoko Suomi leipoo: Pinjan Baileys-konvehditKoko Suomi leipoo: Petrin käsintehdyt suklaakonvehditKoko Suomi leipoo: Lauran käsintehdyt suklaakonvehditKoko Suomi leipoo: Riitan vadelmainen raakakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti