Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Riimihärkätuulihatut

Julkaistu 19.12.2019 10:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa kilpailijat leipovat tuulihattuja.

Riimihärkätuulihatut

  • 3 dl vettä
  • 100 g voita
  • 2–2,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa

Punasipulihilloke

  • 2 punasipulia
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • 0,5 dl sokeria

Piparjuurikerma

  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 150 g mascarponejuustoa
  • 3 rkl raastettua piparjuurta
  • 2 tl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa
  • 10 siivua riimihärkää (n. 150g)

Koristeluun

  • pieni nippu persiljaa

Valmistusohje

RIIMIHÄRKÄTUULIHATUT: Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti ja anna kiehua vielä hetki. Jäähdytä taikina ja vatkaa sitten yksitellen munat joukkoon. Pursota tuulihatut uunipellille leivinpaperin päälle. Paista tuulihattuja 200-asteisen uunin keskiosassa n. 25 minuuttia.

PUNASIPULIHILLOKE: Pilko sipuli. Lisää kattilaan kaikki aineet ja keitä niin kauan, että sipuli on pehmentynyt. Jäähdytä. Laita hilloketta jäähtyneiden tuulihattujen pohjalle.


PIPARJUURIKERMA: Vaahdota kerma, lisää mascarponejuusto sekaan. Lisää loput aineet ja sekoita. Pursota täytettä sipulihillokkeen päälle tuulihattujen sisään. Asettele riimihärkäsiivu täytteen päälle ja nosta tuulihatun kansi paikoilleen. Koristele piparjuurikermalla ja persiljalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Mustan metsän sarvet, LauraMasterChef: Mansikoita ja mozzarellaa – Teemu V:n reseptiKoko Suomi leipoo: Liinan Salsatwistillä pulliaKoko Suomi leipoo: Oton Metsämiehen näkkärit ja mini-pistaasikorvapuustitKoko Suomi leipoo: Lauran Pullanmakuiset raparperi-mansikkatuulihatut
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti