Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Revitty possutsaari

Julkaistu 07.12.2020 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa leivottiin piirakoita.

Voitaikina

  • 6 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1,2 tl leivinjauhetta
  • 300 g voita
  • 1,8 dl jääkylmää vettä
  • 1,5 tl suolaa

Kaalirisotto

  • 1 rkl voita
  • 200 g kaalia
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 dl risottoriisiä
  • 0,5 dl valkosipulitomaattimursaa
  • ¼ lihaliemikuutiota
  • 2,5 dl vettä
  • 1 dl punaviiniä

Revitty possu

  • 1 pkt LIDL:n uunissa valmistetta revitty porsas (sisältää kastikkeen)

Yrttimunaseos

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 dl tuoretta timjamia

Punaviinisiirappi

  • 3 dl punaviiniä
  • 3 dl fariinisokeria
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

TOIMI NÄIN: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmista voitaikina. Lämmitä voi huoneenlämpöiseksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja nypi joukkoon 175 g voita.  Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 1 cm paksuiseksi suorakaiteeksi. Höylää loppu voi keskelle taikinaa limittäin. Käännä reunat keskelle ja nipistä yhteen. Taita taikina kaksin kerroin. Kaulitse taikina 1 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi ja taita kolmeen osaan. Vuoraa kelmulla. Jäähdytä pakkasessa 5 min ja jääkaapissa 5 min. Toista sama vielä kahdesti. Viimeisen kerran jälkeen anna jäähtyä jääkaapissa 20 min.

Siirrä lämmenneeseen uuniin revitty possu uunivuoassa. Paista 30 minuuttia ja revi haarukalla liha höystöksi ja lisää kastike. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.

Valmista risotto. Valmista lihaliemi keittämällä vesi ja lisäämällä lihaliemikuutio. Pilko kaikki kasvikset pieniksi. Kuumenna kattila keskilämmölle ja lisää voi. Kuullosta siinä sipulia ja kaalia 10 minuuttia. Sekoita joukkoon riisi. Lisää tomaattimurska ja punaviini. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt.  Lisää lihalientä pikkuhiljaa välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.

Keitä kananmunat kypsiksi ja jäähdytä. Kuori ja pilko pieneksi. Lisää suola ja murskatut yrtit.

Kauli jäähtynyt taikina isoksi levyksi, josta ota ympyrämuotilla kaksi 20 cm halkaisijan kiekkoa. Levitä toinen leivinpaperin päälle pellille. Täytä levy raidoittain kaikilla eri täytteillä niin, että reunoihin jää 2 cm tilaa. Aseta toinen kiekko päälle ja nipistä reunat yhteen. Vedä reunaan viiltoja veitsellä kohti keskustaa, joka luo reunaan röyhelömäisen rakenteen. Voitele piirakka kananmunalla. Tee pintaan kaaren mallisia viiltoja keskeltä reunoihin. Töki pintaan reikiä. Paista 225 noin 30 minuuttia.

Kun tuote on uunissa, valmista punaviinisiirappi. Kuumenna viini ja sokeri kattilassa. Lisää balsamiviinietikka. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee siirapiksi. Siivilöi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lena’s cheezy potato pie, Lenan reseptiKoko Suomi leipoo: Pitsinen Homity pie, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Etelä-Karjalainen vetyleipäpitko, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Pumpulinpehmeä lohileipäpitko, Janitan reseptiKoko Suomi leipoo: Alexanderin-kaalipiirakka Koko Suomi leipoo: Loppu kesän tuulahdus
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti