Koko Suomi leipoo: Ranskalaistyylinen mustikkakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin omat versiot kuninkaallisesta aamupalakakusta.
Kakkupohja
- 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
- 1,2 dl sokeria
- 0,75 dl creme fraiche
- ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 0,5 tl sooda
- 0,75 tl leivinjauhe
- 0,75 tl kuivatettu kulinaarista laventelia
- 100 g Sunnuntai margariinia
- 2 kananmunaa
- 1 valkuaista
- 2 tl vaniljasokeria
- 1,2 dl pensasmustikoita
Hillo
- 2,5 dl pakastettu metsämustikoita, Pakkasmarja
- 1,2 dl hillosokeria
- 3 tl sitruunamehu
Mascarponekreemi
- 100 g voita
- 300 g mascarponea
- 3 dl tomusokeria
- 1/3 tl laventelia
- ½ sitruunan kuori raastettuna
Koristelu
- 1 sitruuna
- 1,5 dl pensasmustikoita
- laventelin kukintoja
Valmistusohje
VALMISTUS: Vaahdota kakkupohjaa varten rasva ja sokeri. Lisää kananmunat ja valkuaiset yksitellen. Sekoita laventeli pienen määrään sokeria ja jauhaa morttelissa hienoksi. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja sekoita nesteiden kanssa vaahdon joukkoon. Kaada voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 16 cm) Kypsennä uunin alaosassa 180 asteessa 40 min. Kiehauta mustikat, sokeri ja sitruunan mehu 10 min. Anna hillon jäähtyä matalassa kulhossa jääkaapissa. Vaahdota voi ja mascarpone vaahdoksi, lisää puolet tomusokerista ja jatka vaahdottamista. Lisää sokerissa jauhettu laventeli, sitruunankuori, loput tomusokerista vaahdon. Jaa kreemi kahteen osaan: 2/3 osaa täytteeksi ja kuorrutukseen ja 1/3 pursotukseen. Leikkaa kakku 3 osaan ja levittele ensimmäiselle pohjalle kreemiä ja sen päälle runsaasti hilloa. Toista samoin seuraavan kerroksella. Asetta kolmas kakkulevy kansiksi. Tasoittele kakku kreemillä ja koristele kakun sivut näyttävillä pursotuksilla kakun sivut. Koristele kakku mustikoilla, sitruunan viipaleilla ja laventelin kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen