Koko Suomi leipoo: Ranskalaistyylinen mustikkakakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_6_JAKSO_7_BEAUTYSHOTS_MARIE_ANTOINETTEN_AAMUPALAKAKKU_ANNE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin omat versiot kuninkaallisesta aamupalakakusta.

Kakkupohja

  • 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 1,2 dl sokeria
  • 0,75 dl creme fraiche
  • ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 0,5 tl sooda
  • 0,75 tl leivinjauhe
  • 0,75 tl kuivatettu kulinaarista laventelia
  • 100 g Sunnuntai margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 1 valkuaista
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,2 dl pensasmustikoita

Hillo

  • 2,5 dl pakastettu metsämustikoita, Pakkasmarja
  • 1,2 dl hillosokeria
  • 3 tl sitruunamehu

Mascarponekreemi

  • 100 g voita
  • 300 g mascarponea
  • 3 dl tomusokeria
  • 1/3 tl laventelia
  • ½ sitruunan kuori raastettuna

Koristelu

  • 1 sitruuna
  • 1,5 dl pensasmustikoita
  • laventelin kukintoja

Valmistusohje

VALMISTUS: Vaahdota kakkupohjaa varten rasva ja sokeri. Lisää kananmunat ja valkuaiset yksitellen. Sekoita laventeli pienen määrään sokeria ja jauhaa morttelissa hienoksi. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja sekoita nesteiden kanssa vaahdon joukkoon. Kaada voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 16 cm) Kypsennä uunin alaosassa 180 asteessa 40 min. Kiehauta mustikat, sokeri ja sitruunan mehu 10 min. Anna hillon jäähtyä matalassa kulhossa jääkaapissa. Vaahdota voi ja mascarpone vaahdoksi, lisää puolet tomusokerista ja jatka vaahdottamista. Lisää sokerissa jauhettu laventeli, sitruunankuori, loput tomusokerista vaahdon. Jaa kreemi kahteen osaan: 2/3 osaa täytteeksi ja kuorrutukseen ja 1/3 pursotukseen. Leikkaa kakku 3 osaan ja levittele ensimmäiselle pohjalle kreemiä ja sen päälle runsaasti hilloa. Toista samoin seuraavan kerroksella. Asetta kolmas kakkulevy kansiksi. Tasoittele kakku kreemillä ja koristele kakun sivut näyttävillä pursotuksilla kakun sivut. Koristele kakku mustikoilla, sitruunan viipaleilla ja laventelin kukilla.


Parhaat ruokaohjelmat