Koko Suomi leipoo: Ranskalaistyylinen mustikkakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin omat versiot kuninkaallisesta aamupalakakusta.
Kakkupohja
- 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
- 1,2 dl sokeria
- 0,75 dl creme fraiche
- ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 0,5 tl sooda
- 0,75 tl leivinjauhe
- 0,75 tl kuivatettu kulinaarista laventelia
- 100 g Sunnuntai margariinia
- 2 kananmunaa
- 1 valkuaista
- 2 tl vaniljasokeria
- 1,2 dl pensasmustikoita
Hillo
- 2,5 dl pakastettu metsämustikoita, Pakkasmarja
- 1,2 dl hillosokeria
- 3 tl sitruunamehu
Mascarponekreemi
- 100 g voita
- 300 g mascarponea
- 3 dl tomusokeria
- 1/3 tl laventelia
- ½ sitruunan kuori raastettuna
Koristelu
- 1 sitruuna
- 1,5 dl pensasmustikoita
- laventelin kukintoja
Valmistusohje
VALMISTUS: Vaahdota kakkupohjaa varten rasva ja sokeri. Lisää kananmunat ja valkuaiset yksitellen. Sekoita laventeli pienen määrään sokeria ja jauhaa morttelissa hienoksi. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja sekoita nesteiden kanssa vaahdon joukkoon. Kaada voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 16 cm) Kypsennä uunin alaosassa 180 asteessa 40 min. Kiehauta mustikat, sokeri ja sitruunan mehu 10 min. Anna hillon jäähtyä matalassa kulhossa jääkaapissa. Vaahdota voi ja mascarpone vaahdoksi, lisää puolet tomusokerista ja jatka vaahdottamista. Lisää sokerissa jauhettu laventeli, sitruunankuori, loput tomusokerista vaahdon. Jaa kreemi kahteen osaan: 2/3 osaa täytteeksi ja kuorrutukseen ja 1/3 pursotukseen. Leikkaa kakku 3 osaan ja levittele ensimmäiselle pohjalle kreemiä ja sen päälle runsaasti hilloa. Toista samoin seuraavan kerroksella. Asetta kolmas kakkulevy kansiksi. Tasoittele kakku kreemillä ja koristele kakun sivut näyttävillä pursotuksilla kakun sivut. Koristele kakku mustikoilla, sitruunan viipaleilla ja laventelin kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan