Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Rakkaus-brita

Julkaistu 18.11.2020 12:36

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Aineet

  • 250 g voi
  • 2 dl sokeria
  • 4 kpl keltuaista
  • 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 4 tl maito

Britamarenki

  • 4 kpl valkuaista
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 4 dl vispikerma
  • 200 g maitorahka
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kpl sitruunan raastettu kuori+mehu
  • 3 kpl passionhedelmälihaa
  • Leivinpaperin voiteluun
  • Öljyä

1.koriste

  • 100 g mantelilastu
  • 20 g voi
  • 30 g sokeria

2.koriste

  • 400 g mansikoita (tuore)
  • 125 g vadelma (tuore)
  • 125 g pensasmustikka
  • syötäviä orvokin kukkia

Valmistusohje

OHJE: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Piirrä leivinpaperiin sydämen muotoinen malli ja levitä öljyä kuvan päälle.

Jaa taikina kahdelle piirretylle sydämelle. Tee marenki vatkaten ensiksi valkuaisia vähän ja lisää erissä sokeri. Vatkaa niin pitkään, kunnes marenki on kiiltävää. Lisää ripaus suolaa. Levitä marenki taikinan päälle. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20 min.

Paahda mantelit pannulla sokereiden ja voin kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja muut täytteen raaka-aineet. Kokoa ja koristele kakku, kun pohjat ovat jäähtyneet. Koristele 1 ja 2 koristeilla. Levitä rahkakerma vaahto ja siihen päälle tuoreet marjat.

Nosta toinen levy päälle ja toista aikaisempi, mutta lisää mantelikaramelli ja tuoreet orvokit. Herkuttele.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: TiikerikakkusetKoko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKoko Suomi leipoo: Oton Kuningatarkukko Koko Suomi leipoo: Sitruunainen vadelmakakkuIsänpäivän marenkiunelma
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti