Koko Suomi leipoo: Rakkaus-brita
Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.
Aineet
- 250 g voi
- 2 dl sokeria
- 4 kpl keltuaista
- 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 4 tl maito
Britamarenki
- 4 kpl valkuaista
- 3 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
Täyte
- 4 dl vispikerma
- 200 g maitorahka
- 0,5 dl sokeria
- 1 kpl sitruunan raastettu kuori+mehu
- 3 kpl passionhedelmälihaa
- Leivinpaperin voiteluun
- Öljyä
1.koriste
- 100 g mantelilastu
- 20 g voi
- 30 g sokeria
2.koriste
- 400 g mansikoita (tuore)
- 125 g vadelma (tuore)
- 125 g pensasmustikka
- syötäviä orvokin kukkia
Valmistusohje
OHJE: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Piirrä leivinpaperiin sydämen muotoinen malli ja levitä öljyä kuvan päälle.
Jaa taikina kahdelle piirretylle sydämelle. Tee marenki vatkaten ensiksi valkuaisia vähän ja lisää erissä sokeri. Vatkaa niin pitkään, kunnes marenki on kiiltävää. Lisää ripaus suolaa. Levitä marenki taikinan päälle. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20 min.
Paahda mantelit pannulla sokereiden ja voin kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja muut täytteen raaka-aineet. Kokoa ja koristele kakku, kun pohjat ovat jäähtyneet. Koristele 1 ja 2 koristeilla. Levitä rahkakerma vaahto ja siihen päälle tuoreet marjat.
Nosta toinen levy päälle ja toista aikaisempi, mutta lisää mantelikaramelli ja tuoreet orvokit. Herkuttele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti