Koko Suomi leipoo: Punajuurikakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.
Kakkupohja
- 3 kananmunaa
- Sokeria
- Vehnäjauhoja
Marja-Raparperihillo
- n. 250 g raparperi, tuore
- n. 100 g marjoja
- n. 120 g sokeria
Punajuurivoikreemi
- 350 g voi
- n. 5 dl tomusokeri
- n. 4 tl punajuuren mehu
Hävikkikeksit
- Valmis keksitaikina
- punajuuriraaste
Valmistusohje
KAKKUPOHJA: Punnitse kananmunat. Mittaa sokeria 0,7 kertaa munien paino. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Punnitse vehnäjauhot 0,7 kertaa munien painosta ja sihtaa vaahtoon. Sekoita nuolijalla. Kaada 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Paista keskitasolla 175 asteessa noin 30 – 40 minuutta.
MARJA-RAPARPERIHILLO: Kuori ja pilko raparperi. Laita kattilaan. Lisää marjat ja sokeri. Anna hetki kiehua ja sekoittele. Laske lämpöä ja anna olla, kunnes seos on jähmettynyt. Vie kylmään jähmettymään.
PUNAJUURIVOIKREEMI: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää punajuurineste sekaan vähitellen ja sekoita.
HÄVIKKIKEKSIT: Sekoita aineet vaivaamalla ja kauli levyksi. Leikkaa muotilla pyöreitä keksejä ja nosta pellille. Paista 180 asteisessa uunissa noin 10 – 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
TÄYTTÖ: Leikkaa pohja kolmeen osaan, kostuta punajuuren mehulla. Levitä hillo ja kreemi pohjan päälle. Murusta keksejä kreemin päälle. Toista toinen kerros. Nosta kansi päälle ja kostuta. Levitä kreemi kevyesti ympärille ja pursota ruusuja kakun päälle. Asettele keksit sekä punajuuriruusut koristeeksi ja asettele keksit punajuuret tasaiseksi.
PUNAJUURIRUUSUT: Leikkaa juuri osa pois tasaiseksi pinnaksi. Leikkaa terävällä veitsellä ulkoreunasta puoliympyrän muotoinen lohkare tasoitetulta pinnalta, älä leikkaa pohjaan asti, tästä tulee uloin terälehti. Toista kokonaan ympäri. Kaiverra seuraavalta kerrokselta muutaman millin verran punajuurta pois. Toista uudestaan terälehdet. Etene näin keskukseen asti. Laita ruusuun 2-3 hammastikkua pohjalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka