Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Punajuurikakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_6_BEAUTYSHOTS_KUORRUTETTU_KAHVIKAKKU_MARI-2_KUVA_ANNA_GREUS
Julkaistu 04.01.2021 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.

Kakkupohja

  • 3 kananmunaa
  • Sokeria
  • Vehnäjauhoja

Marja-Raparperihillo

  • n. 250 g raparperi, tuore
  • n. 100 g marjoja
  • n. 120 g sokeria

Punajuurivoikreemi

  • 350 g voi
  • n. 5 dl tomusokeri
  • n. 4 tl punajuuren mehu

Hävikkikeksit

  • Valmis keksitaikina
  • punajuuriraaste

Valmistusohje

KAKKUPOHJA: Punnitse kananmunat. Mittaa sokeria 0,7 kertaa munien paino. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Punnitse vehnäjauhot 0,7 kertaa munien painosta ja sihtaa vaahtoon. Sekoita nuolijalla. Kaada 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Paista keskitasolla 175 asteessa noin 30 – 40 minuutta.

MARJA-RAPARPERIHILLO: Kuori ja pilko raparperi. Laita kattilaan. Lisää marjat ja sokeri. Anna hetki kiehua ja sekoittele. Laske lämpöä ja anna olla, kunnes seos on jähmettynyt.  Vie kylmään jähmettymään.

PUNAJUURIVOIKREEMI: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää punajuurineste sekaan vähitellen ja sekoita. 

HÄVIKKIKEKSIT: Sekoita aineet vaivaamalla ja kauli levyksi. Leikkaa muotilla pyöreitä keksejä ja nosta pellille. Paista 180 asteisessa uunissa noin 10 – 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

TÄYTTÖ: Leikkaa pohja kolmeen osaan, kostuta punajuuren mehulla. Levitä hillo ja kreemi pohjan päälle. Murusta keksejä kreemin päälle. Toista toinen kerros. Nosta kansi päälle ja kostuta. Levitä kreemi kevyesti ympärille ja pursota ruusuja kakun päälle. Asettele keksit sekä punajuuriruusut koristeeksi ja asettele keksit punajuuret tasaiseksi.

PUNAJUURIRUUSUT: Leikkaa juuri osa pois tasaiseksi pinnaksi. Leikkaa terävällä veitsellä ulkoreunasta puoliympyrän muotoinen lohkare tasoitetulta pinnalta, älä leikkaa pohjaan asti, tästä tulee uloin terälehti. Toista kokonaan ympäri. Kaiverra seuraavalta kerrokselta muutaman millin verran punajuurta pois. Toista uudestaan terälehdet. Etene näin keskukseen asti. Laita ruusuun 2-3 hammastikkua pohjalla.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo