Koko Suomi leipoo: Punajuurikakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.
Pohja
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 30 g voita
- 2 ½ dl punajuuriraastetta
- 1 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Voikreemi
- 1 dl marjoja
- 150 g voita
- 2 dl tomusokeria
Suklaatäyte
- 100 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 1 dl kookoskermaa
Suklaakoristeet
- Tummaa suklaata
Pähkinät
- 20 g voita
- 50 g pähkinöitä
- 2 rkl hunajaa
Punajuurirullat
- 50 g punajuurta
- 20 g voita
Valmistusohje
POHJA: Vaahdota sokeri ja kananmuna. Lisää kuivat aineet, punajuuriraaste, maito ja voisula. Kaada vuokaan, paista.
VOIKREEMI: Vaahdota voi, lisää tomusokeri ja lopuksi marjat.
SUKLAATÄYTE: Vaahdota kermat. Sulata suklaa vähitellen. Yhdistä.
SUKLAAKORISTEET: Sulata suklaa ja tee koristeita.
PÄHKINÄT: Sulata voi pannulla. Paahda siinä pähkinät. Lisää hunaja.
PUNAJUURIRULLAT: Tee punajuuresta ohuita siivuja. Paahda ne voissa ja kuivata paperin päällä. Lisää ripaus suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti