Koko Suomi leipoo: Punajuurikakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_6_BEAUTYSHOTS_KUORRUTETTU_KAHVIKAKKU_NIKO

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.

Pohja

  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 30 g voita
  • 2 ½ dl punajuuriraastetta
  • 1 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Voikreemi

  • 1 dl marjoja
  • 150 g voita
  • 2 dl tomusokeria

Suklaatäyte

  • 100 g suklaata
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl kookoskermaa

Suklaakoristeet

  • Tummaa suklaata

Pähkinät

  • 20 g voita
  • 50 g pähkinöitä
  • 2 rkl hunajaa

Punajuurirullat

  • 50 g punajuurta
  • 20 g voita

Valmistusohje

POHJA: Vaahdota sokeri ja kananmuna. Lisää kuivat aineet, punajuuriraaste, maito ja voisula. Kaada vuokaan, paista.

VOIKREEMI: Vaahdota voi, lisää tomusokeri ja lopuksi marjat.

SUKLAATÄYTE: Vaahdota kermat. Sulata suklaa vähitellen. Yhdistä.

SUKLAAKORISTEET: Sulata suklaa ja tee koristeita.

PÄHKINÄT: Sulata voi pannulla. Paahda siinä pähkinät. Lisää hunaja. 

PUNAJUURIRULLAT: Tee punajuuresta ohuita siivuja. Paahda ne voissa ja kuivata paperin päällä. Lisää ripaus suolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja