Koko Suomi leipoo: Punajuurikakku
![Photographer: ANNA K GREUS. KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_6_BEAUTYSHOTS_KUORRUTETTU_KAHVIKAKKU_NIKO](https://im.mtvuutiset.fi/image/8028062/landscape16_9/1600/900/842ef02676993fe70bb67b3351623fc3/gH/koko-suomi-leipoo-kausi-6-jakso-6-beautyshots-kuorrutettu-kahvikakku-niko.jpg)
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.
Pohja
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 30 g voita
- 2 ½ dl punajuuriraastetta
- 1 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Voikreemi
- 1 dl marjoja
- 150 g voita
- 2 dl tomusokeria
Suklaatäyte
- 100 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 1 dl kookoskermaa
Suklaakoristeet
- Tummaa suklaata
Pähkinät
- 20 g voita
- 50 g pähkinöitä
- 2 rkl hunajaa
Punajuurirullat
- 50 g punajuurta
- 20 g voita
Valmistusohje
POHJA: Vaahdota sokeri ja kananmuna. Lisää kuivat aineet, punajuuriraaste, maito ja voisula. Kaada vuokaan, paista.
VOIKREEMI: Vaahdota voi, lisää tomusokeri ja lopuksi marjat.
SUKLAATÄYTE: Vaahdota kermat. Sulata suklaa vähitellen. Yhdistä.
SUKLAAKORISTEET: Sulata suklaa ja tee koristeita.
PÄHKINÄT: Sulata voi pannulla. Paahda siinä pähkinät. Lisää hunaja.
PUNAJUURIRULLAT: Tee punajuuresta ohuita siivuja. Paahda ne voissa ja kuivata paperin päällä. Lisää ripaus suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka