Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Gogin resepti

Julkaistu 04.06.2025 16:02

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa taidonnäytteessä luotiin synttärikakut kymmenvuotiaalle ohjelmalle.

Kakku 1 - passionhedelmä

    Passion-curd (levitettävä)

    • 24 kpl passionhedelmää
    • 4 kpl sitruunaa
    • 12 kpl kananmunan keltuaista
    • 200g voita
    • 6 dl sokeria

    Koriste: Syötävät passion hedelmät

    • 6 passionhedelmää
    • 200 g tummaa suklaata
    • 200 g mantelimassa (valkoinen / vaalea)
    • väriaine PINKKI

    Koristepinta

    • tomusokeria
    • väriaine keltainen
    • 2 kpl Sitruunaa

    Kakku 2 - suklaa

      Suklaamousse (pursotettava)

      • 300 g tuorejuustoa
      • 1 dl sokeria
      • 2tl vaniljasokeria
      • 4dl vispikermaa
      • 300g tummaa suklaata

      Koriste

      • 400 g Tummaa suklaata
      • Mikropopcornia

      Valmistusohje

      KAKKU 1 – PASSIONHEDELMÄ: Halkaise passionhedelmät ja ota hedelmäliha pois. Paseeraa. Laitat paseerattu passionhedelmä, sitruuna, keltuaiset ja sokeri kattilaan. Keitä kasaan. Lisää lopuksi voi. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä. 

      KORISTE: Kaulitse mantelimassa ja laita se puolikkaan passion hedelmän päälle. Sulata suklaa. Dippaa puolikkaat passionhedelmät suklaassa. Anna kovettua. Poista kuoriosa. Täytä passionhedelmät passioncurdilla

      KAKKU 2 – SUKLAA: Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Sekoita jäähtynyt suklaa tuorejuuston joukkoon. Lisää kermavaahto. Mausta. Laita pursotinpussiin. Pursota suklaamousse keksipohjalle. Laita toinen pohja päälle. 

      KORISTE: Sulata tumma suklaa. Levitä keksipohjan päälle. Valmista mikropopcornit ja koristele kakku. 

      Lisää aiheesta:

      Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Joonaksen reseptiKoko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Ennin reseptiKoko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Luonnon helmassa -kakku, SamiKoko Suomi leipoo: OopperaleivosKoko Suomi leipoo: Täytekeksit
      Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

      Tuoreimmat aiheesta

      Koko Suomi leipoo
      • 10.6.13:58
        Koko Suomi leipoo -reseptit

        Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

      • 10.6.13:35
        Koko Suomi leipoo -reseptit

        Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

      • 5.6.14:18
        Koko Suomi leipoo -reseptit

        Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

      • 5.6.12:55
        Koko Suomi leipoo -reseptit

        Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

      • 5.6.12:37
        Koko Suomi leipoo -reseptit

        Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti