Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Gogin resepti

koko_suomi_leipoo_s10_eps9_beautyshots2_ilona_004
Julkaistu 04.06.2025 16:02

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa taidonnäytteessä luotiin synttärikakut kymmenvuotiaalle ohjelmalle.

Kakku 1 - passionhedelmä

    Passion-curd (levitettävä)

    • 24 kpl passionhedelmää
    • 4 kpl sitruunaa
    • 12 kpl kananmunan keltuaista
    • 200g voita
    • 6 dl sokeria

    Koriste: Syötävät passion hedelmät

    • 6 passionhedelmää
    • 200 g tummaa suklaata
    • 200 g mantelimassa (valkoinen / vaalea)
    • väriaine PINKKI

    Koristepinta

    • tomusokeria
    • väriaine keltainen
    • 2 kpl Sitruunaa

    Kakku 2 - suklaa

      Suklaamousse (pursotettava)

      • 300 g tuorejuustoa
      • 1 dl sokeria
      • 2tl vaniljasokeria
      • 4dl vispikermaa
      • 300g tummaa suklaata

      Koriste

      • 400 g Tummaa suklaata
      • Mikropopcornia

      Valmistusohje

      KAKKU 1 – PASSIONHEDELMÄ: Halkaise passionhedelmät ja ota hedelmäliha pois. Paseeraa. Laitat paseerattu passionhedelmä, sitruuna, keltuaiset ja sokeri kattilaan. Keitä kasaan. Lisää lopuksi voi. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä. 

      KORISTE: Kaulitse mantelimassa ja laita se puolikkaan passion hedelmän päälle. Sulata suklaa. Dippaa puolikkaat passionhedelmät suklaassa. Anna kovettua. Poista kuoriosa. Täytä passionhedelmät passioncurdilla

      KAKKU 2 – SUKLAA: Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Sekoita jäähtynyt suklaa tuorejuuston joukkoon. Lisää kermavaahto. Mausta. Laita pursotinpussiin. Pursota suklaamousse keksipohjalle. Laita toinen pohja päälle. 

      KORISTE: Sulata tumma suklaa. Levitä keksipohjan päälle. Valmista mikropopcornit ja koristele kakku. 

      Tuoreimmat aiheesta

      Koko Suomi leipoo