Koko Suomi leipoo: Punajuuri-raparperikakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_6_BEAUTYSHOTS_KUORRUTETTU_KAHVIKAKKU_ZANNI_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.

Pohja

  • 2 kpl kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 3,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 300 g hienoksi raastettua punajuurta
  • 200 g raparperia
  • sitruunan kuorta
  • inkivääriä
  • tuoretta babypinaattia

Karammelisoidut punajuurenkuoret

  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • ja pohjassa käytetyn punajuurten kuoret

Kuorrutus ja koristelu

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl punajuuri galazea
  • 2-3 rosmariinin oksaa
  • 1 sitruunan mehu ja kuori

Punajuuri galaze

  • 4 rkl punajuuren mehua (pohjan raasteesta puristetut)
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 rkl sitruunanmehua
  • tuore inkivääri

Valmistusohje

POHJA: Pese raparperit ja punajuuri hyvin. Kuori molemmat ja säästä kuoret koristelua varten. Raasta punajuuret hienoksi raasteeksi ja purista raastetusta punajuuresta mehut talteen.  Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää punajuuriraasteet ja öljy. Siivilöi kuivat aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi.  Lisää lopuksi pilkotut raparperit ja hienonnetut rosmariinit taikinaan ja sekoita varovasti nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 24 cm vuokaa. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia.

KARAMELLISOIDUT PUNAJUURENKUORET: Keitä vesi ja sokeri kiehuvaksi ja lisää punajuurenkuoret ja keitä noin 10-15 min. Siivilöi seos ja aseta kuori kerrallaan leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 10-15 min.  

KUORRUTUS ja KORISTELU: Laita kulhoon tuorejuusto, galaze ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.

PUNAJUURI GALAZE: Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!