Koko Suomi leipoo: Punajuuri-raparperikakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.
Pohja
- 2 kpl kananmunaa
- 2,5 dl sokeria
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 0.5 tl suolaa
- 3,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 300 g hienoksi raastettua punajuurta
- 200 g raparperia
- sitruunan kuorta
- inkivääriä
- tuoretta babypinaattia
Karammelisoidut punajuurenkuoret
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl vettä
- ja pohjassa käytetyn punajuurten kuoret
Kuorrutus ja koristelu
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl punajuuri galazea
- 2-3 rosmariinin oksaa
- 1 sitruunan mehu ja kuori
Punajuuri galaze
- 4 rkl punajuuren mehua (pohjan raasteesta puristetut)
- 3 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1,5 rkl sitruunanmehua
- tuore inkivääri
Valmistusohje
POHJA: Pese raparperit ja punajuuri hyvin. Kuori molemmat ja säästä kuoret koristelua varten. Raasta punajuuret hienoksi raasteeksi ja purista raastetusta punajuuresta mehut talteen. Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää punajuuriraasteet ja öljy. Siivilöi kuivat aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pilkotut raparperit ja hienonnetut rosmariinit taikinaan ja sekoita varovasti nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 24 cm vuokaa. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
KARAMELLISOIDUT PUNAJUURENKUORET: Keitä vesi ja sokeri kiehuvaksi ja lisää punajuurenkuoret ja keitä noin 10-15 min. Siivilöi seos ja aseta kuori kerrallaan leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 10-15 min.
KUORRUTUS ja KORISTELU: Laita kulhoon tuorejuusto, galaze ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
PUNAJUURI GALAZE: Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Anun mokkakakku
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista