Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Punajuuri-raparperikakku

Julkaistu 04.01.2021 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.

Pohja

  • 2 kpl kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 3,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 300 g hienoksi raastettua punajuurta
  • 200 g raparperia
  • sitruunan kuorta
  • inkivääriä
  • tuoretta babypinaattia

Karammelisoidut punajuurenkuoret

  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • ja pohjassa käytetyn punajuurten kuoret

Kuorrutus ja koristelu

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl punajuuri galazea
  • 2-3 rosmariinin oksaa
  • 1 sitruunan mehu ja kuori

Punajuuri galaze

  • 4 rkl punajuuren mehua (pohjan raasteesta puristetut)
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 rkl sitruunanmehua
  • tuore inkivääri

Valmistusohje

POHJA: Pese raparperit ja punajuuri hyvin. Kuori molemmat ja säästä kuoret koristelua varten. Raasta punajuuret hienoksi raasteeksi ja purista raastetusta punajuuresta mehut talteen.  Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää punajuuriraasteet ja öljy. Siivilöi kuivat aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi.  Lisää lopuksi pilkotut raparperit ja hienonnetut rosmariinit taikinaan ja sekoita varovasti nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 24 cm vuokaa. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia.

KARAMELLISOIDUT PUNAJUURENKUORET: Keitä vesi ja sokeri kiehuvaksi ja lisää punajuurenkuoret ja keitä noin 10-15 min. Siivilöi seos ja aseta kuori kerrallaan leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 10-15 min.  

KUORRUTUS ja KORISTELU: Laita kulhoon tuorejuusto, galaze ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.

PUNAJUURI GALAZE: Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Punajuuri-kääretorttu päärynä-auramoussella ja Puolukkakinuskipiirakka, SiiriKoko Suomi leipoo: Porkkanakakku porkkanakinuskillaKoko Suomi leipoo: Mehevä palsternakka-appelsiinikakkuKoko Suomi leipoo: MustikkataivasKoko Suomi leipoo: Porkkana-BritaKoko Suomi leipoo: Rustiikit tuulihatut
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti