Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pullakranssi

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 24.01.2022 20:35

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kolmannessa jaksossa leivottiin pullakranssi.

Pullataikina

  • Valio maito 180 ml
  • hiiva 20 g
  • sokeri 60 g
  • kananmuna ½ (toinen puoli voiteluun)
  • Valio voi 60
  • kardemumma
  • suola
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • Sun-Maid rusina

Täyte

  • Sun-Maid rusina
  • Valio voi
  • fariinisokeri
  • suola
  • kaneli
  • vaniljasokeri
  • pekaanipähkinä

Voitelu

  • kananmuna

Koristelu

  • Kinuski
  • Valio kuohukerma
  • sokeri
  • fariinisokeri
  • Valio voi
  • suola
  • paahdettu pekaanipähkinä

Valmistusohje

VALMISTA PULLATAIKINA: Valmista pullataikina; Riko kananmuna, sekoita rakenne rikki ja jaa se kahteen osaan (toinen puoli käytetään taikinaan ja toinen voiteluun). Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää sokeri, kananmunaa, kardemummaa ja 2/3 osa vehnäjauhoista. Sekoita raaka-aineet ja aloita taikinan vaivaus. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi suola ja pehmeä voi. Vaivaa tämän jälkeen valmiiksi, kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa noin 10 minuuttia muovilla peitettynä.

Pullataikinan levätessä valmista täyte. Paahda pekaanipähkinöitä kevyesti paistinpannulla, mausta ripauksella suolaa. Vaahdota pehmeä voi, fariinisokeri ja vaniljasokeri kevyesti. Lisää kaneli, rusinat ja paahdetut pekaanipähkinät (jätä osa koristeluun). Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.

Pullakranssin muotoilu. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Kaulitse taikinat suorakaiteen muotoiseksi (noin 35 x 20 cm). Levitä tai pursota täytettä kaulittujen taikinamattojen keskelle, noin neljän cm:n leveydelle. Leikkaa pitkiin sivuihin (molemmat pitkät sivut) terävällä veitsellä 1,5 – 2 cm:n kokoisia viiltoja melkein täytteeseen asti (hapsuja). Nostele kummaltakin puolelta leikatut taikinasiivut täytteen päälle vuorotellen, vähän limittäin täytteen päälle. Taittele pääteosat kevyesti kranssin alle. Toista näin molemmille osille. Nosta kranssit uunipellille leivinpaperin päälle sydämen muotoiseksi. Voit muotoilla vielä käsin. Laita kranssi kohoamaan muovilla peitettynä lämpimään paikkaan.

Kranssin kohotessa valmista kinuski. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja fariinisokeri. Keitä miedolla lämmöllä kinuskiksi. Lisää lopuksi pieni nokare voita ja ripaus suolaa.

Voitele kohonnut kranssi kananmunalla. Paista 175 asteissa uunissa noin 20 minuuttia. Paistoaika vaihtelee uunin tehosta ja kranssin paksuudesta. Tarkkaile kranssia paiston aikana.

Koristele kranssi kinuskiraidoilla ja paahdetuilla pekaanipähkinöillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kanelikierrekakku, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Katrin tyrni-kaneli kranssitKoko Suomi leipoo: Rapea raparperi-puustikakkuKoko Suomi leipoo: Pistaasipullakranssi sitruuna-pistaasikronkantillaKoko Suomi leipoo: MustikkatähtikranssiKoko Suomi leipoo: Omenastruudeli ja vaniljakastike
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti