Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Prinsessapulla

Julkaistu 09.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa prinsessapulla.

Pullataikina

  • maito 200 g
  • hiiva 25 g
  • sokeri 80 g
  • kananmuna 25 g
  • kardemumma 1 tl
  • suola ¾ tl
  • voi 70 g
  • vehnäjauho 450 g

Voitelu

  • kananmuna

Täyte

  • vadelmahillo
  • vaniljakreemi
  • vispikerma n. 2 dl

Vadelmahillo

  • vadelma (pakaste)
  • hillosokeri

Vaniljakreemi

  • kermamaito 150 g
  • vaniljatanko ½
  • keltuainen 40 g
  • sokeri 40 g
  • maizena 1 tl

Kuorrutus

  • marsipaani
  • vihreä elintarvikeväri

Koristelu

  • tomusokeri
  • sokerimassaruusu
  • (valkoinen sokerimassaa ja punainen elintarvikeväri)

Valmistusohje

Leivonta-aika: 1 tunti 30 minuuttia

Tarjoiluastia: Kastehelmi-kakkuvati (31,5 cm)

Valmistettava määrä: 6 henkilöä/6 kpl tarjolle

PULLATAIKINAN VALMISTUS: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maidon joukkoon. Sekoita raaka-aineet ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna levätä taikinan muovin alla vähintään 15 minuuttia. Jaa taikina 12 osaan. Pyöritä pulliksi. Nostata. Voitele kananmunalla. Paista pullat

VADELMAHILLO: Valmista vadelmahillo annetuilla raaka-aineilla

VANILJAKREEMI: Sekoita kaikki raaka-aineet kattilassa ja keitä kreemiksi. Poista vaniljatanko. Jäähdytä.

PRINSESSAPULLIEN VALMISTUS (Tee valmistamastasi pullista kuusi kappaletta prinsessapullia): Värjää marsipaani vihreällä elintarvikevärillä. Kaulitse marsipaani ohueksi levyksi. Kuorruta kuusi (6) valmista pullaa marsipaanilla. Vaahdota kerma ja mausta tarvittaessa sokerilla. Leikkaa pullista hattuosa. Täytä vadelmahillolla ja keitetyllä vaniljakreemillä. Pursota kerma päälle. Koristele tomusokerilla. Värjää sokerimassa punaiseksi. Tee sokerimassasta ruusut jokaisen tarjottavan prinsessapullan päälle

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Muumimamman mansikkainen täytekeksilajitelma, KatiKoko Suomi leipoo: Oton Kuningatarkukko Koko Suomi leipoo: SavariinileivosKoko Suomi leipoo: Kahvi-appelsiinidonitsitKoko Suomi leipoo: MustikkatähtikranssiKoko Suomi leipoo: Pläjäys lapsuutta – kinuski-kauramuffinssi
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti