Koko Suomi leipoo: Prinsessapulla
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa prinsessapulla.
Pullataikina
- maito 200 g
- hiiva 25 g
- sokeri 80 g
- kananmuna 25 g
- kardemumma 1 tl
- suola ¾ tl
- voi 70 g
- vehnäjauho 450 g
Voitelu
- kananmuna
Täyte
- vadelmahillo
- vaniljakreemi
- vispikerma n. 2 dl
Vadelmahillo
- vadelma (pakaste)
- hillosokeri
Vaniljakreemi
- kermamaito 150 g
- vaniljatanko ½
- keltuainen 40 g
- sokeri 40 g
- maizena 1 tl
Kuorrutus
- marsipaani
- vihreä elintarvikeväri
Koristelu
- tomusokeri
- sokerimassaruusu
- (valkoinen sokerimassaa ja punainen elintarvikeväri)
Valmistusohje
Leivonta-aika: 1 tunti 30 minuuttia
Tarjoiluastia: Kastehelmi-kakkuvati (31,5 cm)
Valmistettava määrä: 6 henkilöä/6 kpl tarjolle
PULLATAIKINAN VALMISTUS: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maidon joukkoon. Sekoita raaka-aineet ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna levätä taikinan muovin alla vähintään 15 minuuttia. Jaa taikina 12 osaan. Pyöritä pulliksi. Nostata. Voitele kananmunalla. Paista pullat
VADELMAHILLO: Valmista vadelmahillo annetuilla raaka-aineilla
VANILJAKREEMI: Sekoita kaikki raaka-aineet kattilassa ja keitä kreemiksi. Poista vaniljatanko. Jäähdytä.
PRINSESSAPULLIEN VALMISTUS (Tee valmistamastasi pullista kuusi kappaletta prinsessapullia): Värjää marsipaani vihreällä elintarvikevärillä. Kaulitse marsipaani ohueksi levyksi. Kuorruta kuusi (6) valmista pullaa marsipaanilla. Vaahdota kerma ja mausta tarvittaessa sokerilla. Leikkaa pullista hattuosa. Täytä vadelmahillolla ja keitetyllä vaniljakreemillä. Pursota kerma päälle. Koristele tomusokerilla. Värjää sokerimassa punaiseksi. Tee sokerimassasta ruusut jokaisen tarjottavan prinsessapullan päälle
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta