Koko Suomi leipoo: Prinsessapulla

Koko Suomi leipoo: Prinsessapulla

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa prinsessapulla.

Pullataikina

  • maito 200 g
  • hiiva 25 g
  • sokeri 80 g
  • kananmuna 25 g
  • kardemumma 1 tl
  • suola ¾ tl
  • voi 70 g
  • vehnäjauho 450 g

Voitelu

  • kananmuna

Täyte

  • vadelmahillo
  • vaniljakreemi
  • vispikerma n. 2 dl

Vadelmahillo

  • vadelma (pakaste)
  • hillosokeri

Vaniljakreemi

  • kermamaito 150 g
  • vaniljatanko ½
  • keltuainen 40 g
  • sokeri 40 g
  • maizena 1 tl

Kuorrutus

  • marsipaani
  • vihreä elintarvikeväri

Koristelu

  • tomusokeri
  • sokerimassaruusu
  • (valkoinen sokerimassaa ja punainen elintarvikeväri)

Valmistusohje

Leivonta-aika: 1 tunti 30 minuuttia

Tarjoiluastia: Kastehelmi-kakkuvati (31,5 cm)

Valmistettava määrä: 6 henkilöä/6 kpl tarjolle

PULLATAIKINAN VALMISTUS: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maidon joukkoon. Sekoita raaka-aineet ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna levätä taikinan muovin alla vähintään 15 minuuttia. Jaa taikina 12 osaan. Pyöritä pulliksi. Nostata. Voitele kananmunalla. Paista pullat

VADELMAHILLO: Valmista vadelmahillo annetuilla raaka-aineilla

VANILJAKREEMI: Sekoita kaikki raaka-aineet kattilassa ja keitä kreemiksi. Poista vaniljatanko. Jäähdytä.

PRINSESSAPULLIEN VALMISTUS (Tee valmistamastasi pullista kuusi kappaletta prinsessapullia): Värjää marsipaani vihreällä elintarvikevärillä. Kaulitse marsipaani ohueksi levyksi. Kuorruta kuusi (6) valmista pullaa marsipaanilla. Vaahdota kerma ja mausta tarvittaessa sokerilla. Leikkaa pullista hattuosa. Täytä vadelmahillolla ja keitetyllä vaniljakreemillä. Pursota kerma päälle. Koristele tomusokerilla. Värjää sokerimassa punaiseksi. Tee sokerimassasta ruusut jokaisen tarjottavan prinsessapullan päälle

  


Parhaat ruokaohjelmat