Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Poutapilven raparperileivokset

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 15.11.2018 15:53

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisen jakson taitotehtävässä, Mari leipoi raparperileivoksia. Ohjeesta tulee 12 leivosta.

Pohja

  • 125g Voita
  • 4rkl(50g) Siro sokeria
  • ½ tl Leivinjauhoa
  • 2.5dl (160g) Vehnäjauhoa
  • 1rkl (15ml) Kylmää vettä
  • 3dl Kuivia herneitä painoksi paistamiseen

Kandeeratut raparperin palat

  • 1 Raparperin varsi
  • ½dl Sokeria

Raparpericurdi

  • 300g/5dl Raparperin paloja
  • ½dl Vettä
  • 1.5dl/125g Sokeria
  • ½ Vaniljatankoa (siemenet)
  • 4 Keltuaista
  • 1rkl(15ml) Sitruunanmehua
  • 40g Voita

Italialainen marenki

  • 4 Valkuaista
  • 3,3dl(280g) Sokeria
  • 1.3dl Vettä

Valmistusohje

1. Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään ja nypi sekaan kuutioitu voi. Lisää viimeiseksi kylmä vesi nopeasti joukkoon, älä vaivaa.

2. Painele tai kauli taikina 12 pieneen tartalettivuokaan/ muffinssivuokiin tasaisesti ja laita vuoat jääkaappiin täytteen teon ajaksi jähmettymään. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

3. Kuori raparperit tarvittaessa ja paloittele pieniksi. Laita raparperin palat, vesi, vaniljansiemenet ja sokeri kattilaan ja keitä seosta koko ajan hämmentäen n. 5 minuuttia tai kunnes raparperit on pehmeitä.


4. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi. Lisää loput raparperikurdin ainekset kädenlämpöiseen raparperiseokseen ja sekoita vispilällä hyvin ja kuumenna sekoittaen kunnes kiehahtaa ja ota sitten kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.

5. Pilko raparperin varsi noin ½cm paloiksi ja kandeeraa ne sokerissa paistinpannulla.

6. Pistele jäähtyneisiin pohjiin haarukalla reikiä ja laita pohjien päälle leivinpaperin palat ja palojen päälle kuivia herneitä painoksi. Paista 200 asteisessa uunissa n.10min ja ota pohjat pois uunista. Poista kuivat herneet ja leivinpaperit pohjien päältä, laita jokaiseen vuokaan 3-4 palaa kandeerattua raparperin palaa ja jaa jäähtynyt raparpericurdi tasaisesti vuokiin. Paista vielä n.10min. Irrota varovasti piirakat vuoista.

7. Laita italialaiseen marenkiin tulevat valkuaiset yleisekoneeseen vatkautumaan teräskulhoon. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja anna sokerisiirapin kiehua sekoittamatta 118 asteiseksi ja kaada ohuena viivana valkuaisvaahdon sekaan sekoittamista suurella teholla koko ajan jatkaen (älä säikähdä jos massa ”lässähtää” hetkeksi). Vatkaa marenkia, kunnes massa on huoneenlämpöistä.

8. Laita marenkimassa pursotuspussiin ja pursota paistuneiden raparperitartalettien päälle tähtityllalla marenkihuiput ja paista 200 asteisessa uunissa hetki, jotta marenkihuiput saa hieman väriä.

Tarjoile kauniissa tarjoiluastiassa. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Marin vegaaninen BritakakkuKoko Suomi leipoo: Alkukesän RaparperihuumaKoko Suomi leipoo: Lauran raparperi-marenkileivoksetKoko Suomi leipoo: Kesäiset raparperi-vaniljatartletitVilliyrtit: Kristan "Makea metsä"
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti