Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pizza Varanne

Julkaistu 25.11.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Pohja

  • 500 g 00-vehnäjauhoja tai durum-jauhoja
  • 3,5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 7 g kuivahiivaa
  • 10 g hienoa merisuolaa
  • 10 g oliiviöljyä

Täyte 1

  • 200 g mozzarellajuustoraastetta
  • 150 g Homejuusto
  • 200 g Serranon-kinkku
  • rasia tuoretta rucolaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Täyte 2

  • 400 g rasvaista kreikkalaista jugurtti
  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 50 g paksua balsamicokastiketta (esim. lidl mansikalla maustettu tai ”crema con aceto
  • balsamico di modena”)
  • 1 dl tomusokeria
  • 0,5 dl Cointreau-likööriä (pikkupullo)

Tomaattikastike

  • 400g (1tölkki) kuorittuja tomaatteja
  • 10 g suolaa
  • 10 g oliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ruukku tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Lämmitä uuni 300 asteeseen.

POHJA: Ota pieni määrä vettä erikseen ja sekoita siihen merisuola. Lisää jauhoihin kuivahiiva ja sekoita ja lisää lopuksi vesi. Vaivaa hiljaisella nopeudella n. 10min. Lisää suolavesi ja vaivaa kunnes imeytynyt kokonaan. Lisää lopuksi oliiviöljy ja vaivaa kunne s imeytynyt taikinaan. Vaivaa lopuksi maksiminopeudella, kunnes taikina on sileää eikä tartu käsiin. Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan kostaen liinan alle n. tunniksi. Halkaise mansikat ja laita ne marinoitumaan cointreau-likööriin.

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.


TOMAATTIKASTIKE: Kaada tomaatit astiaan, lisää suola ja oliiviöljy. Murskaa sauvasekoittimella. Lisää seoksen joukkoon murskatut valkosipulin kynnet, revityt basilikan lehdet ja mustapippuri. Laita massa kattilaan ja lämmitä hetki miedolla lämmöllä.

PIZZAN VALMISTUS: Kauli pohjat jauhetulla pöydällä (jaa taikina kahteen osaan siten, että toinen on 2/3 ja 1/3 kokoinen). Levitä tomaattikastike ja juustot pohjan päälle. Laita pohja uuniin alatasolle uunipellin päälle ja paista n. 4min. Pohjan hiukan kypsyttyä siirrä sen pizzakiven päälle uunin keskiosaan n. 3min. Ota valmis pohja pois uunista ja täytä kinkulla. Laita lopuksi revittyä rucolaa ja oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua.

JÄLKIRUOKAPIZZA: Paista pizzapohjaa ilman mitään täytettä. Levitä runsas kerros jugurttia jäähtyneen pohjan päälle. Lisää halkaistut mansikat. Koristele balsamicokastikkeella ja tomusokerilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Inkan Italiaa kielelläKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeellaKoko Suomi leipoo: NyhtöpizzaKoko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizzaKoko Suomi leipoo: Pizza Italiano
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti