Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pizza Italiano

Julkaistu 25.11.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Pohja

  • 500 g vehnäjauhoja
  • 3,5 dl vettä
  • 7 g kuivahiivaa
  • 10 g hienoa merisuolaa
  • 10 g oliiviöljyä
  • 1 dl vehnäjauhoja taikinan muotoiluun

Tomaattikastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 8 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1,5 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl pizzamaustetta
  • ripaus mustapippuria
  • 15 dl vettä tomaattien kalttaukseen

Pesto

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1,5 tl sormisuolaa
  • ¾ ruukkua basilikaa
  • 35 g pinjansiemeniä
  • 25 g parmesan -juustoa (pala)
  • 12 g pecorino -juustoa (pala)
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 200g buffalomozzarellaa
  • 12 terttutomaattia
  • 50 g pecorino -juustoa (pala)
  • ¼ ruukkua basilikaa

Valmistusohje

POHJA: Ota vedestä pieni osa erilliseen astiaan ja laita suola sinne sulamaan. Sekoita keskenään kuivahiiva ja jauhot. Lisää vettä pikkuhiljaa ja vaivaa taikinaa. Lisää taikinaan suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt osaksi taikinaa. Lisää taikinaan öljy ja jatka vaivaamista vielä muutamia minuutteja. Laita kulhon päälle kelmu ja leivinliina, jotta saat siitä mahdollisimman ilmatiiviin. Jätä taikina kohoamaan 60 minuutiksi.

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.

TOMAATTIKASTIKE: Laita vesi kiehumaan kattilaan. Vedä tomaattien pintaan ristiviillot. Kun vesi kiehuu, laita tomaatit kiehuvaan veteen n. 20 sekunniksi ja nosta sitten ne kylmään vesiastiaan. Kuori tomaatit ja leikkaa ne kuutioiksi. Laita kattilaan oliiviöljy, tomaatit ja valkosipulinkynnet kuorittuina. Kuumenna seos ja lisää mausteet. Anna kiehua pienellä lämmöllä hiljalleen, kunnes tomaattikastike on keittynyt kokoon. Lopuksi aja tomaattikastike sauvasekoittimella hienoksi.

PESTO: Laita mortteliin kuorittu valkosipulinkynsi sekä suola. Murskaa niin että valkosipuli on hienontunut. Lisää basilikaa vähän kerrallaan ja jatka murskaamista. Lisää pinjansiemenet ja hienonna. Raasta ja lisää juustot, jatka murskaamista. Lopuksi lisää vielä oliiviöljy, jotta saat sopivan koostumuksen ja sekoita. Painele taikina leivinpaperin päällä isoksi neliöksi. Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta kuuteen osioon. Lisää pohjan päälle raastettua pecorinoa. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja asettele ne juuston päälle. Revi mozzarella ja asettele pizzaan. Laita pesto pursotinpussiin ja pursota viivoja pizzan päälle. Paista pitsaa 225 asteisessa uunin keskiosassa n. 25 minuuttia. Leikkaa valmis pitsa kuuteen osaan ja koristele basilikan lehdillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pitsinen Homity pie, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Inkan Italiaa kielelläKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictKoko Suomi leipoo: Täydellinen MargaritaKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeellaKoko Suomi leipoo: Nyhtöpizza
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti