Koko Suomi leipoo: Pizza Benedict

Koko Suomi leipoo: Pizza Benedict

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.

Taikina

  • 375 g 00-jauhoja (eli hienompaa pitsajauhoa)
  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 tl kuivahiivaa (2g)
  • 1/2 tl sokeria
  • 1tl suolaa
  • 10 – 15 g oliiviöljyä

Tomaattikastike

  • 200 g Mutti-tomaattimurskaa
  • 2 rkl paseerattua tomaattia
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • nippu tuoretta basilikaa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

Täytteet

  • 250 g Valion pizzajuustoa
  • 200 g prosciutto kinkkua
  • 250 g tuoretta parsaa, nippu

Uppomunat

  • 8 kpl kananmunia
  • 1 dl väkiviinaetikkaa

Hollandaisekastike

  • 2 kpl keltuaisia
  • 1 tl väkiviinaetikkaa
  • 100 g voita
  • 1 sitruuna
  • suolaa, valkopippuria
  • 1 rkl vettä

Koristeluun

  • Nippu tuoretta basilikaa
  • 250 g tuoreita kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

TAIKINA: Sekoita veteen hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhoja koko ajan samalla vaivaten, lisää lopuksi öljy. taikinan tulee olla kiinteä pallo, joten voit joutua lisäämään aavistuksen jauhoa. Jaa 3-4 osaan tai tee yksi iso perhepitsa, anna nousta huoneenlämmössä 1h ja siirrä sen jälkeen kylmään.

TOMAATTIKASTIKE: Pilko valkosipulit ja hienonna puolikas basilikanipusta. Kuumenna kattilassa tomaattimurska ja paseerattu tomaatti, lisää valkosipuli, basilika ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Kastikkeeseen voi tarvittaessa hieman lisätä vettä, jos se tuntuu liian paksulta.

KORISTELUUN: Leikkaa parsoista kannat ja keitä 2-3min, nosta jäähtymään. Leikkaa parsat poikittaissuunnassa viistoiksi viipaleiksi ja paista nopeasti kuumalla pannulla voissa, mausta suolalla ja pippurilla.

VALMISTA UPPOMUNAT: Kiehauta vesi, sen jälkeen laske lämpötilaa niin että vesi ihan kevyesti kuplii, muttei kiehu. Lisää 1 dl väkiviinaetikkaa veteen. Pyöritä veteen pyörre kauhalla, ja laske muna pyörteen keskelle (kannattaa laittaa muna esim. desimittakupista, jotta sen saa mahdollisimman läheltä vesirajaa laskettua). Anna kypsyä 2-3 minuuttia, nosta reikäkauhalla kylmään veteen.

VALMISTA HOLLANDAISEKASTIKE: Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja käytä voista vain kirkas osuus, heitä sakka pois. Toiseen kattilaan mittaa keltuaiset, etikka ja vesi. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää kirkastettu voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.

PITSAN KOONTI: Tee taikinasta yksi iso, pyöreä pizza. Mikäli sinulla ei ole isoa pitsa lastaa, kokoa pitsa suoraan pellille tai tee kaksi pienempää pitsaa tarvittaessa. Levitä pohjalle tomaattikastike ja tomaattikastikkeen päälle juusto. Asettele päälle prosciuttokinkku sekä parsaviipaleet. Paista 250-270 asteisessa uunissa 7-10 min, kunnes juusto kuplii ja reunat ottavat väriä. Asettele jokaiselle palalle uppomuna, munan päälle hollandaisekastiketta ja koristele tuoreella basilikalla.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.