Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pizza Benedict

Julkaistu 25.11.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Taikina

  • 375 g 00-jauhoja (eli hienompaa pitsajauhoa)
  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 tl kuivahiivaa (2g)
  • 1/2 tl sokeria
  • 1tl suolaa
  • 10 – 15 g oliiviöljyä

Tomaattikastike

  • 200 g Mutti-tomaattimurskaa
  • 2 rkl paseerattua tomaattia
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • nippu tuoretta basilikaa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

Täytteet

  • 250 g Valion pizzajuustoa
  • 200 g prosciutto kinkkua
  • 250 g tuoretta parsaa, nippu

Uppomunat

  • 8 kpl kananmunia
  • 1 dl väkiviinaetikkaa

Hollandaisekastike

  • 2 kpl keltuaisia
  • 1 tl väkiviinaetikkaa
  • 100 g voita
  • 1 sitruuna
  • suolaa, valkopippuria
  • 1 rkl vettä

Koristeluun

  • Nippu tuoretta basilikaa
  • 250 g tuoreita kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

TAIKINA: Sekoita veteen hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhoja koko ajan samalla vaivaten, lisää lopuksi öljy. taikinan tulee olla kiinteä pallo, joten voit joutua lisäämään aavistuksen jauhoa. Jaa 3-4 osaan tai tee yksi iso perhepitsa, anna nousta huoneenlämmössä 1h ja siirrä sen jälkeen kylmään.

TOMAATTIKASTIKE: Pilko valkosipulit ja hienonna puolikas basilikanipusta. Kuumenna kattilassa tomaattimurska ja paseerattu tomaatti, lisää valkosipuli, basilika ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Kastikkeeseen voi tarvittaessa hieman lisätä vettä, jos se tuntuu liian paksulta.

KORISTELUUN: Leikkaa parsoista kannat ja keitä 2-3min, nosta jäähtymään. Leikkaa parsat poikittaissuunnassa viistoiksi viipaleiksi ja paista nopeasti kuumalla pannulla voissa, mausta suolalla ja pippurilla.

VALMISTA UPPOMUNAT: Kiehauta vesi, sen jälkeen laske lämpötilaa niin että vesi ihan kevyesti kuplii, muttei kiehu. Lisää 1 dl väkiviinaetikkaa veteen. Pyöritä veteen pyörre kauhalla, ja laske muna pyörteen keskelle (kannattaa laittaa muna esim. desimittakupista, jotta sen saa mahdollisimman läheltä vesirajaa laskettua). Anna kypsyä 2-3 minuuttia, nosta reikäkauhalla kylmään veteen.

VALMISTA HOLLANDAISEKASTIKE: Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja käytä voista vain kirkas osuus, heitä sakka pois. Toiseen kattilaan mittaa keltuaiset, etikka ja vesi. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää kirkastettu voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.

PITSAN KOONTI: Tee taikinasta yksi iso, pyöreä pizza. Mikäli sinulla ei ole isoa pitsa lastaa, kokoa pitsa suoraan pellille tai tee kaksi pienempää pitsaa tarvittaessa. Levitä pohjalle tomaattikastike ja tomaattikastikkeen päälle juusto. Asettele päälle prosciuttokinkku sekä parsaviipaleet. Paista 250-270 asteisessa uunissa 7-10 min, kunnes juusto kuplii ja reunat ottavat väriä. Asettele jokaiselle palalle uppomuna, munan päälle hollandaisekastiketta ja koristele tuoreella basilikalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Cheddar-peruna-sipulipiirakka, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Pitsinen Homity pie, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Makujen metsä, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Andersin merellinen juustopiirakkaKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeellaKoko Suomi leipoo: Pizza Italiano
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti