Koko Suomi leipoo: Pitaleipä

koko_suomi_leipoo_s8_eps7_tekninen_tehtävä_laura_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin pitaleipiä.

  • Kokonaisvalmistusaika: 1h 45min
  • Annosmäärä: 8 kpl

Taikina

  • 250 ml vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 5 g (1 tl) suolaa
  • 30 ml oliiviöljyä
  • 330 g (n. 5 dl) erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

PITALEIVÄT: Murenna hiiva veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää jauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan kohota vähintään 20 minuuttia. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi. Kaulitse tai taputtele pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi ja asettele uunipellille kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle. Nostata.

Paista 220 - 250 asteessa kypsiksi.

TÄYTE: Täytteen/täytteitä voit valmistaa annettuja raaka-aineita käyttäen. Tee viilto pitaleipiin ja täytä kuusi pitaleipää. Huomiothan, että kaksi pitaleipää tulee jättää täyttämättä ja viiltämättä, mutta on laitettava tarjolle tuomarointia varten.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!