Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pitaleipä

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 26.10.2022 21:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin pitaleipiä.

  • Kokonaisvalmistusaika: 105 min
  • Annosmäärä: 8 kpl

Taikina

  • 250 ml vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 5 g (1 tl) suolaa
  • 30 ml oliiviöljyä
  • 330 g (n. 5 dl) erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

PITALEIVÄT: Murenna hiiva veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää jauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan kohota vähintään 20 minuuttia. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi. Kaulitse tai taputtele pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi ja asettele uunipellille kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle. Nostata.

Paista 220 - 250 asteessa kypsiksi.

TÄYTE: Täytteen/täytteitä voit valmistaa annettuja raaka-aineita käyttäen. Tee viilto pitaleipiin ja täytä kuusi pitaleipää. Huomiothan, että kaksi pitaleipää tulee jättää täyttämättä ja viiltämättä, mutta on laitettava tarjolle tuomarointia varten.

Lisää aiheesta:

Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeellaFlatbread eli helppo pannuleipäKoko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – KaurarieskasetTalon auringonkukkaleipäUnikonsiemensämpylätReikäleivät
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti