Koko Suomi leipoo: Piparirullat
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa leivottiin jouluherkkuja
Täyte
- 100 g margariinia (sininen Keiju)
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
- hippu suolaa
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 2 kpl Lidlin vegaanista munkkirinkilää
- 1 dl piparimuruja (noin kolme kookasta piparkakkua)
- 2 dl pikakauraryynejä
Päällys
- Marsipaania (jos haluat värjätä sen ruskeaksi niin tummaa kaakaojauhoa myös)
- Tummaa suklaata
- Valkoista suklaata (vegaanista)
Koristelu
- Kuivahedelmiä
- Jouluisia strösseleitä
- Hopeakuulia
- Kuivahedelmiä, kuten appelsiinia, karpaloa tms.
Valmistusohje
OHJE: Vaahdota margariini ja tomusokeri. Lisää kaakaojauhe, piparimauste ja suola, sekoita. Aja 2 munkkirinkilää monitoimikoneessa muruksi, lisää joukkoon ja sekoita. Aja piparkakut muruksi, lisää joukkoon, sekoita. (Minä ajoin myös kauraryynejä vähän hienommiksi monitoimikoneessa, ja nekin sekaan, ja sekoitus)
Marsipaanin värjääminen: kaulii levyksi, ripottelee kaakaojauhetta päälle, taittaa, lisää kaakaojauhetta, taittaa, kaulii uudelleen levyksi. (Värjääminen vain jos on aikaa). Laita kaulitun marsipaanilevyn päälle pitkä noin peukalonpaksuinen pötkö massaa, leikkaa sopivan kokoinen pala marsipaanista, taita rullaksi, ja jätä sauma rullan alle. Sulata suklaa vesihauteessa, dippaa päät, laita jääkaappiin viilenemään. Koristele.
"Raisa Omaheimon luoma resepti, muunnelma jostain Lidlin valmisteista. Oon saanut luvan reseptin käyttöön."
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa