Koko Suomi leipoo: Piparirullat

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JOULUJAKSO_BEAUTYSHOTS_TAIDONNAYTE_HELENA_POLLANEN-3_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa leivottiin jouluherkkuja

Täyte

  • 100 g margariinia (sininen Keiju)
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • hippu suolaa
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 2 kpl Lidlin vegaanista munkkirinkilää
  • 1 dl piparimuruja (noin kolme kookasta piparkakkua)
  • 2 dl pikakauraryynejä

Päällys

  • Marsipaania (jos haluat värjätä sen ruskeaksi niin tummaa kaakaojauhoa myös)
  • Tummaa suklaata
  • Valkoista suklaata (vegaanista)

Koristelu

  • Kuivahedelmiä
  • Jouluisia strösseleitä
  • Hopeakuulia
  • Kuivahedelmiä, kuten appelsiinia, karpaloa tms.

Valmistusohje

OHJE: Vaahdota margariini ja tomusokeri. Lisää kaakaojauhe, piparimauste ja suola, sekoita. Aja 2 munkkirinkilää monitoimikoneessa muruksi, lisää joukkoon ja sekoita. Aja piparkakut muruksi, lisää joukkoon, sekoita. (Minä ajoin myös kauraryynejä vähän hienommiksi monitoimikoneessa, ja nekin sekaan, ja sekoitus)

Marsipaanin värjääminen: kaulii levyksi, ripottelee kaakaojauhetta päälle, taittaa, lisää kaakaojauhetta, taittaa, kaulii uudelleen levyksi. (Värjääminen vain jos on aikaa). Laita kaulitun marsipaanilevyn päälle pitkä noin peukalonpaksuinen pötkö massaa, leikkaa sopivan kokoinen pala marsipaanista, taita rullaksi, ja jätä sauma rullan alle. Sulata suklaa vesihauteessa, dippaa päät, laita jääkaappiin viilenemään. Koristele.

"Raisa Omaheimon luoma resepti, muunnelma jostain Lidlin valmisteista. Oon saanut luvan reseptin käyttöön."

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!