Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Piparirullat

Julkaistu 21.12.2020 10:34

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa leivottiin jouluherkkuja

Täyte

  • 100 g margariinia (sininen Keiju)
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • hippu suolaa
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 2 kpl Lidlin vegaanista munkkirinkilää
  • 1 dl piparimuruja (noin kolme kookasta piparkakkua)
  • 2 dl pikakauraryynejä

Päällys

  • Marsipaania (jos haluat värjätä sen ruskeaksi niin tummaa kaakaojauhoa myös)
  • Tummaa suklaata
  • Valkoista suklaata (vegaanista)

Koristelu

  • Kuivahedelmiä
  • Jouluisia strösseleitä
  • Hopeakuulia
  • Kuivahedelmiä, kuten appelsiinia, karpaloa tms.

Valmistusohje

OHJE: Vaahdota margariini ja tomusokeri. Lisää kaakaojauhe, piparimauste ja suola, sekoita. Aja 2 munkkirinkilää monitoimikoneessa muruksi, lisää joukkoon ja sekoita. Aja piparkakut muruksi, lisää joukkoon, sekoita. (Minä ajoin myös kauraryynejä vähän hienommiksi monitoimikoneessa, ja nekin sekaan, ja sekoitus)

Marsipaanin värjääminen: kaulii levyksi, ripottelee kaakaojauhetta päälle, taittaa, lisää kaakaojauhetta, taittaa, kaulii uudelleen levyksi. (Värjääminen vain jos on aikaa). Laita kaulitun marsipaanilevyn päälle pitkä noin peukalonpaksuinen pötkö massaa, leikkaa sopivan kokoinen pala marsipaanista, taita rullaksi, ja jätä sauma rullan alle. Sulata suklaa vesihauteessa, dippaa päät, laita jääkaappiin viilenemään. Koristele.

"Raisa Omaheimon luoma resepti, muunnelma jostain Lidlin valmisteista. Oon saanut luvan reseptin käyttöön."

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupaljuKoko Suomi leipoo: Sarin sininen viettelysKoko Suomi leipoo: Lauran rosmariinipiparitKoko Suomi leipoo: Kiaran minttukrokantti-browniesKoko Suomi leipoo: Jouluisat suklaamuffinssitKoko Suomi leipoo: Backbyn hätävarakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti