Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pinkki kreemifantasia, Siirin resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 08.01.2024 21:33

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin sarjakuvakakku.

Porkkanakakkupohja

  • 3 dl rypsiöljyä
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 kpl kananmunaa
  • 5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • n. 5 dl (3 isoa porkkanaa) porkkanaraastetta
  • 2 dl maitoa

Täyte

  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 150 g pekaanipähkinöitä

Sitruunatahna

  • 2 kpl sitruunaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 75 g voita

Marenkivoikreemi

  • 300 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 4 kpl kananmunan valkuaista
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Pinkki pastaväri
  • Keltainen pastaväri
  • Sininen pastaväri
  • Musta pastaväri
  • Violetti pastaväri

Koristeet

  • 150 g sokerimassaa, valkoinen
  • Grillipuutikku

Valmistusohje

POHJA: Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan kaksi 20 cm irtopohjavuokaa. Sekoita öljy ja sokerit keskenään. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Paista uunissa noin 30-40 minuuttia 

SITRUUNATAHNA (tee sillä aikaa, kun pohja on uunissa): Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehut. Laita kattilaan sitruunoiden kuoriraaste, sitruunamehu, tomusokeri ja kananmunat. Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä ja anna kiehua kunnes seos sakenee. Varo polttamasta! Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi paloiteltuna. 
Anna tahnan jäähtyä. 

TÄYTE: Sekoita kulhossa tuorejuusto sekä kerma paksuksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja sekoita. Rouhi pekaanipähkinät. 

MARENKIVOIKREEMI: Laita teräskulhoon huoneenlämpöiset valkuaiset yhdessä sokerin ja tomusokerin kanssa. Vatkaa kuuman vesihauteen päällä, kunnes valkuaisseos saavuttaa noin 60-65 asteen. Ota astia pois vesihauteen päältä, siirrä yleiskoneeseen ja vatkaa niin kauan, kunnes valkuaisseos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Lisää jäähtyneeseen valkuaisseokseen huoneenlämpöinen voi pienissä erissä. Jatka vatkaamista vielä noin 5 minuuttia tai kunnes kreemi on sileää. Mausta vaniljasokerilla. Taita kreemin keltaisuutta pienellä määrällä violettia pastaväriä. Ota kreemiä neljään kulhoon. Ota yhteen kulhoon enemmän kuin toisiin. Värjää mustaksi, siniseksi ja keltaiseksi. Kulho, jossa on eniten kreemiä, värjää pinkiksi, sillä sitä tarvitaan eniten. Jätä kreemiä myös valkoiseksi 

KOKOAMINEN: Leikkaa jäähtynyt porkkanakakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjaa maidolla. Levitä ensin tuorejuusto täytettä ja sen jälkeen päälle sitruunatahnaa ja pekaanipähkinärouhetta. Tee näin myös seuraavalle pohjalle. Kostuta myös päällimmäinen pohja ja nosta kakku jääkaappiin. 

KORISTELU: Levitä valkoista kreemiä kakun päälle. Tämän jälkeen pursota kakun yläosaan ”valuman” tyyppisesti pinkkiä kreemiä ja tasoita raapalla tai palettiveitsellä. Tee sinisellä ja keltaisella kreemillä myös erivärisiä ”nonparelleja”. Pursota myös pyöreällä tyllalla kakun päälle pursotukset. Muotoile sokerimassasta kynttilä. Lävistä se grillitikulla ja asettele kakun keskelle. Värjää osa sokerimassasta mustaksi ja tee siitä ohuita tankoja. Rajaa ääriviivat mustilla sokerimassa tangoilla eli siis valuma, nonparellit, pursotukset, kakun reuna sekä kynttilä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Ebban juustokakku, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Pala kakkua, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaKoko Suomi leipoo: Mariamin Ritarihuoneen mustikkarättänäKoko Suomi leipoo: Överi vadelma-pistaasikakkuKoko Suomi leipoo: Sweet and sour
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti