Koko Suomi leipoo: Pinjan vegaaninen suklaaunelma
Julkaistu
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Pinja leipoi vegaanisen suklaakakun moussella.
- Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton, Kananmunaton
Kakkupohja
- 3 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 2 dl omenasosetta
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 6 dl vehnäjauhoa
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 3 dl vichy-kivennäisvettä
Suklaamousse
- 4 dl kauravispikermaa
- 100 g tummaa suklaata
- 1 rkl tomusokeria
- 0,25 tl vaniljajauhetta
- ripaus suolaa
- nippu tuoretta timjamia
Koristeluun ja kerrosten väliin
- 300 g pensasmustikoita
Valmistusohje
- 1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- 2. Sekoita kulhossa sokeri, suola, rypsiöljy, omenasose ja vaniljajauhe.
- 3. Yhdistä toisessa kulhossa leivinjauhe vehnäjauhoihin.
- 4. Kaada ensin puolet jauhoista sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.
- 5. Lisää loput jauhoista sekä kivennäisvesi ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
- 6. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
- 7. Paista uunissa noin 30 minuuttia.
- 8. Annan kakkupohjan jäähtyä kunnolla ja leikkaa jäähtyneestä pohjasta 4 neliön mallista palaa.
- 9. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi.
- 10. Sulata suklaa. Sekoita sula suklaa, kauravispi, tomusokeri, vaniljajauhe ja suola tasaiseksi. Lisää joukkoon silputut timjamit (noin ½ dl).
- 11. Jaa mousse kakun väliin tasaisesti niin, että myös päällimmäiseen kerrokseen jää moussea. Asettele mustikoita tasaisesti jokaiseen kerrokseen.
- 12. Koristele kakku mustikoilla ja timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta