Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pinjan vegaaninen suklaaunelma

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 07.01.2019 20:54

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Pinja leipoi vegaanisen suklaakakun moussella.

  • Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton, Kananmunaton

Kakkupohja

  • 3 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 2 dl omenasosetta
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 6 dl vehnäjauhoa
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 3 dl vichy-kivennäisvettä

Suklaamousse

  • 4 dl kauravispikermaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 rkl tomusokeria
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • nippu tuoretta timjamia

Koristeluun ja kerrosten väliin

  • 300 g pensasmustikoita

Valmistusohje

  1. 1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. 2. Sekoita kulhossa sokeri, suola, rypsiöljy, omenasose ja vaniljajauhe.
  3. 3. Yhdistä toisessa kulhossa leivinjauhe vehnäjauhoihin.
  4. 4. Kaada ensin puolet jauhoista sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  5. 5. Lisää loput jauhoista sekä kivennäisvesi ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
  6. 6. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
  7. 7. Paista uunissa noin 30 minuuttia.
  • 8. Annan kakkupohjan jäähtyä kunnolla ja leikkaa jäähtyneestä pohjasta 4 neliön mallista palaa.
  • 9. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi.
  • 10. Sulata suklaa. Sekoita sula suklaa, kauravispi, tomusokeri, vaniljajauhe ja suola tasaiseksi. Lisää joukkoon silputut timjamit (noin ½ dl).
  • 11. Jaa mousse kakun väliin tasaisesti niin, että myös päällimmäiseen kerrokseen jää moussea. Asettele mustikoita tasaisesti jokaiseen kerrokseen.
  • 12. Koristele kakku mustikoilla ja timjamilla. 
  • Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKoko Suomi leipoo: Oton Kuningatarkukko Koko Suomi leipoo: Viski-taatelikakkuKoko Suomi leipoo: Muorin SuklaakakkuKoko Suomi leipoo: Marin vegaaninen BritakakkuKoko Suomi leipoo: Kinuskikuorrutteinen donitsi
    Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaVegaaninenMaidotonKananmunatonLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti