Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Pinja leipoi vegaanisen suklaakakun moussella.

Kakkupohja

  • 3 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 2 dl omenasosetta
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 6 dl vehnäjauhoa
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 3 dl vichy-kivennäisvettä

Suklaamousse

  • 4 dl kauravispikermaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 rkl tomusokeria
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • nippu tuoretta timjamia

Koristeluun ja kerrosten väliin

  • 300 g pensasmustikoita

Valmistusohje

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

2. Sekoita kulhossa sokeri, suola, rypsiöljy, omenasose ja vaniljajauhe.

3. Yhdistä toisessa kulhossa leivinjauhe vehnäjauhoihin.

4. Kaada ensin puolet jauhoista sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

5. Lisää loput jauhoista sekä kivennäisvesi ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.

6. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille tasaiseksi kerrokseksi.

7. Paista uunissa noin 30 minuuttia.

8. Annan kakkupohjan jäähtyä kunnolla ja leikkaa jäähtyneestä pohjasta 4 neliön mallista palaa.

9. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi.

10. Sulata suklaa. Sekoita sula suklaa, kauravispi, tomusokeri, vaniljajauhe ja suola tasaiseksi. Lisää joukkoon silputut timjamit (noin ½ dl).

11. Jaa mousse kakun väliin tasaisesti niin, että myös päällimmäiseen kerrokseen jää moussea. Asettele mustikoita tasaisesti jokaiseen kerrokseen.

12. Koristele kakku mustikoilla ja timjamilla. 

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja