Koko Suomi leipoo: Pinjan raparperipallerot
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa loihdittiin pieniä herkkuja raparperista. Tässä Pinjan luomus.
Kakkupohja
- 2 muna
- 1 ½ dl sokeria
- 100 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl kanelia
- 300 g raparperia
- ½ dl korppujauhoja
Kuorrute
- 45 g voita
- 65 g tomusokeria
- 50 g maustamatonta tuorejuustoa
- 50 g raparperia
- ½ tl vaniljasokeria
Päälle
- 85 g valkoisia Candy Melts -nappeja
- 200 g valkosuklaata
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 12 kpl kakkutikkari tikkuja
- 1,5 kg Sokeria
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita mukaan sulatettu voi.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää huolellisesti sekoittaen munaseokseen.
3. Kuori raparperit ja pilko pieneksi. Purista ylimääräinen neste pois. Lisää raparperit taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
4. Voitele ja korppujauhota 22 cm kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia.
5. Kakun ollessa uunissa tee kuorrute: Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri, lisää joukkoon vaniljasokeri, tuorejuusto ja raparperi pieninä paloina.
6. Kun kypsä kakku on jäähtynyt, riko se palasiksi kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää kaikki kuorrute ja vatkaa massa kunnolla sekaisin.
7. Pyörittele massasta 12 palloa ja laita ne tarjottimelle jääkaappiin kovettumaan ja kylmettymään.
8. Ota kovettuneet pallot jääkaapista. Sulata muutama Candy Melts -nappi. Kastele tikut sulatetussa Candy Meltsissä ja paina tikku jokaiseen paloon. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
9. Sulata loput Candy Melts -napit ja valkosuklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä. Leikkaa saksanpähkinät pieneksi muruksi. Kastele pallot suklaassa puoleen väliin asti ja pyörittele reunaan pienennetyt saksanpähkinät. Laita korkean astian pohjalle sokeria ja laita kakkutikkarit pystyyn sokeriin. Laita kakkutikkarit kylmään jähmettymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta