Koko Suomi leipoo: Pinjan raparperipallerot
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa loihdittiin pieniä herkkuja raparperista. Tässä Pinjan luomus.
Kakkupohja
- 2 muna
- 1 ½ dl sokeria
- 100 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl kanelia
- 300 g raparperia
- ½ dl korppujauhoja
Kuorrute
- 45 g voita
- 65 g tomusokeria
- 50 g maustamatonta tuorejuustoa
- 50 g raparperia
- ½ tl vaniljasokeria
Päälle
- 85 g valkoisia Candy Melts -nappeja
- 200 g valkosuklaata
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 12 kpl kakkutikkari tikkuja
- 1,5 kg Sokeria
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita mukaan sulatettu voi.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää huolellisesti sekoittaen munaseokseen.
3. Kuori raparperit ja pilko pieneksi. Purista ylimääräinen neste pois. Lisää raparperit taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
4. Voitele ja korppujauhota 22 cm kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia.
5. Kakun ollessa uunissa tee kuorrute: Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri, lisää joukkoon vaniljasokeri, tuorejuusto ja raparperi pieninä paloina.
6. Kun kypsä kakku on jäähtynyt, riko se palasiksi kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää kaikki kuorrute ja vatkaa massa kunnolla sekaisin.
7. Pyörittele massasta 12 palloa ja laita ne tarjottimelle jääkaappiin kovettumaan ja kylmettymään.
8. Ota kovettuneet pallot jääkaapista. Sulata muutama Candy Melts -nappi. Kastele tikut sulatetussa Candy Meltsissä ja paina tikku jokaiseen paloon. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
9. Sulata loput Candy Melts -napit ja valkosuklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä. Leikkaa saksanpähkinät pieneksi muruksi. Kastele pallot suklaassa puoleen väliin asti ja pyörittele reunaan pienennetyt saksanpähkinät. Laita korkean astian pohjalle sokeria ja laita kakkutikkarit pystyyn sokeriin. Laita kakkutikkarit kylmään jähmettymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje