Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pinjan Omar-churrot

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 03.12.2018 20:54

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Pinja leipoi Omar-churroja ja -kastiketta.

Churrot

  • 2 ½ dl vettä
  • 100 g voita
  • ¼ tl suolaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 munaa

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • 1 dl sokeria
  • 100 g tummaa suklaata

Omar -kastike

  • 220 g Omar-karkkeja
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Churrot

1. Kiehauta vesi, voi ja suola kattilassa.

2. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä ja anna taikinan jäähtyä.

3. Vatkaa munat vaahdoksi ja kaada munavaahto vähitellen jäähtyneen taikinan joukkoon samalla vatkaten.

4. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.

5. Kuumenna öljy 170 – 180 asteiseksi ja tarkkaile lämpötilaa koko ajan.

6. Pursota taikinasta muutama tanko kuumaan öljyyn.

7. Paista churrot molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele sokerissa.

8. Leikkaa suklaa pieneksi. Sulata 1/3 sukalaasta ja sekoita loput suklaa muruista joukkoon. Sekoita suklaa tasaiseksi.

9. Jaa churrot kahteen osaan ja pursota suklaalla raitoja toisien churrojen päähän.

Omar-kastike

1. Kuumenna kerma kattilassa.

2. Lisää joukkoon Omar-karkit ja anna niiden sulaa joukkoon miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi ja nosta liedeltä.

3. Valuta kastike siivilän läpi.

4. Tarjoile erillisessä kupissa churrojen kanssa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: ”Paris-Kyoto” -Paris brestit matcha-vadelmatäytteelläKoko Suomi leipoo: Veeran Churrot chili-appelsiini-suklaakastikkeellaKoko Suomi leipoo: Tommin churrot ja miedosti tulinen kastikeKoko Suomi leipoo: Sannan kardemummaiset churrotKoko Suomi leipoo: Saaran limechurrot kahdella dipilläSalmiakkista: Artun Salmiakkibisketit
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti