Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Pinja leipoi Omar-churroja ja -kastiketta.

Churrot

  • 2 ½ dl vettä
  • 100 g voita
  • ¼ tl suolaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 munaa

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • 1 dl sokeria
  • 100 g tummaa suklaata

Omar -kastike

  • 220 g Omar-karkkeja
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Churrot

1. Kiehauta vesi, voi ja suola kattilassa.

2. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä ja anna taikinan jäähtyä.

3. Vatkaa munat vaahdoksi ja kaada munavaahto vähitellen jäähtyneen taikinan joukkoon samalla vatkaten.

4. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.

5. Kuumenna öljy 170 – 180 asteiseksi ja tarkkaile lämpötilaa koko ajan.

6. Pursota taikinasta muutama tanko kuumaan öljyyn.

7. Paista churrot molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele sokerissa.

8. Leikkaa suklaa pieneksi. Sulata 1/3 sukalaasta ja sekoita loput suklaa muruista joukkoon. Sekoita suklaa tasaiseksi.

9. Jaa churrot kahteen osaan ja pursota suklaalla raitoja toisien churrojen päähän.

Omar-kastike

1. Kuumenna kerma kattilassa.

2. Lisää joukkoon Omar-karkit ja anna niiden sulaa joukkoon miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi ja nosta liedeltä.

3. Valuta kastike siivilän läpi.

4. Tarjoile erillisessä kupissa churrojen kanssa.

 

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.