Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pinjan Baileys-konvehdit

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 17.12.2018 20:54

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kuudennen jakson taitotehtävässä Pinja leipoi Baileys-konvehteja.

Täyte

  • 150 g maitosuklaata
  • ½ dl Baileys-kermalikööriä
  • ½ dl kuohukermaa

Kuorrute

  • 200 g maitosuklaata

Pinnalle

  • 50 g valkosuklaata

Valmistusohje

1. Valmista ensin suklaakuoret.

2. Temperoi kuorrutteeseen tuleva suklaa. Sulata suklaa 45 asteeseen. Jäähdytä 26-27 asteeseen ja uudelleen lämmitä 30 asteeseen.

3. Kaada suklaa muotteihin ja varmista, että suklaata on joka kohdassa.

4. Koputtele muottia varovasti pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät pois.

5. Käännä muotti ylösalaisin, ja valuta ylimääräiset suklaat kulhoon.

6. Käännä muotti taas oikeinpäin ja pyyhi muotin pinta lastalla, jotta konvehtien alareuna ei jää epätasaiseksi.

7. Siirrä suklaakuoret kovettumaan.

8. Kun suklaakuoret ovat kovettuneet, valmista täyte.

9. Pilko täytteeseen tuleva suklaa rouheeksi.


10. Mittaa kattilaan kermalikööri ja kuohukerma. Kuumenna juuri ja juuri kiehumispisteeseen asti.

11. Siirrä kattila heti pois levyltä ja lisää suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaarouhe on sulanut ja seos on tasaista.

12. Jäähdytä täytettä, jottei se sulata suklaa kuoria. Laita suklaaseos pursotinpussiin ja pursota muottiin suklaakuorien sisälle. Jätä yläreunaan muutama milli tilaa pohjaa varten.

13. Siirrä muotti jääkaappiin ainakin 20 minuutiksi, jotta täyte jähmettyy.

14. Kun täyte on jähmettynyt, temperoi loput kuorrutteeseen tulevasta suklaasta. Kaada suklaa muotin päälle ja levitä niin, että jokainen kolo täyttyy piripintaan.

15. Vedä veitsellä tai lastalla ylimääräiset suklaat pois, jolloin konvehtien pohjista tulee tasaisia.

16. Siirrä jääkaappiin ainakin 10 minuutiksi. Irrota konvehdit varovasti muotista.

17. Temperoi valkosuklaa. Sulata 40 asteeseen ja jäähdytä 26-27 asteeseen.

18. Pursota konvehtien päälle valkosuklaa raitoja ja laita konvehdit kylmään. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Glamour-suklaakakkuKoko Suomi leipoo: Lauran valuva Fraisier -kakkuKoko Suomi leipoo: Tommin limoncello-tryffelitKoko Suomi leipoo: Riitan herukkakonvehditKoko Suomi leipoo: Petrin käsintehdyt suklaakonvehditKoko Suomi leipoo: Lauran käsintehdyt suklaakonvehdit
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti