Koko Suomi leipoo: Pinjan Baileys-konvehdit
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kuudennen jakson taitotehtävässä Pinja leipoi Baileys-konvehteja.
Täyte
- 150 g maitosuklaata
- ½ dl Baileys-kermalikööriä
- ½ dl kuohukermaa
Kuorrute
- 200 g maitosuklaata
Pinnalle
- 50 g valkosuklaata
Valmistusohje
1. Valmista ensin suklaakuoret.
2. Temperoi kuorrutteeseen tuleva suklaa. Sulata suklaa 45 asteeseen. Jäähdytä 26-27 asteeseen ja uudelleen lämmitä 30 asteeseen.
3. Kaada suklaa muotteihin ja varmista, että suklaata on joka kohdassa.
4. Koputtele muottia varovasti pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät pois.
5. Käännä muotti ylösalaisin, ja valuta ylimääräiset suklaat kulhoon.
6. Käännä muotti taas oikeinpäin ja pyyhi muotin pinta lastalla, jotta konvehtien alareuna ei jää epätasaiseksi.
7. Siirrä suklaakuoret kovettumaan.
8. Kun suklaakuoret ovat kovettuneet, valmista täyte.
9. Pilko täytteeseen tuleva suklaa rouheeksi.
10. Mittaa kattilaan kermalikööri ja kuohukerma. Kuumenna juuri ja juuri kiehumispisteeseen asti.
11. Siirrä kattila heti pois levyltä ja lisää suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaarouhe on sulanut ja seos on tasaista.
12. Jäähdytä täytettä, jottei se sulata suklaa kuoria. Laita suklaaseos pursotinpussiin ja pursota muottiin suklaakuorien sisälle. Jätä yläreunaan muutama milli tilaa pohjaa varten.
13. Siirrä muotti jääkaappiin ainakin 20 minuutiksi, jotta täyte jähmettyy.
14. Kun täyte on jähmettynyt, temperoi loput kuorrutteeseen tulevasta suklaasta. Kaada suklaa muotin päälle ja levitä niin, että jokainen kolo täyttyy piripintaan.
15. Vedä veitsellä tai lastalla ylimääräiset suklaat pois, jolloin konvehtien pohjista tulee tasaisia.
16. Siirrä jääkaappiin ainakin 10 minuutiksi. Irrota konvehdit varovasti muotista.
17. Temperoi valkosuklaa. Sulata 40 asteeseen ja jäähdytä 26-27 asteeseen.
18. Pursota konvehtien päälle valkosuklaa raitoja ja laita konvehdit kylmään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti