Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pinacolada-leivos

Julkaistu 23.11.2020 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.

Rommiananas-hilloke (leivoksen pohjalle ohut kerros)

  • 350 g tuoretta ananasta pilkottuna
  • 100 g hillosokeri
  • 1 dl Bacardi (vaalea rommi)
  • 1 tl rommiaromi
  • Kylmää vettä jäähdyttämiseen

Pähkinäiset-leivospohjat

  • 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhot
  • 1 dl mantelijauhe
  • 1 dl hasselpähkinäjauhe
  • 2 rkl sokeri
  • ½ dl Bacardi (vaalea rommi)
  • 2 rkl auringonkukkaöljy

Valkosuklaa-kookoskuulat

  • 125 g valkosuklaa
  • vajaa 0,5 dl kuohukerma
  • 0,75 dl-1 dl kookoshiutaleet
  • 1 dl kookoshiutaleet päälle

Kookosrommimousse (Rommiananaksen päälle)

  • 4 liivatelehti
  • 2 dl kookosmaito (jääkaappikylmä)
  • 1 kpl kananmunan valkuainen (huoneenlämpöinen)
  • 1,5 dl kookoshiutaleet
  • 4 rkl Bacardi (vaalea rommi)
  • 30 g ananasmurska
  • 2 tl rommiaromi
  • Kylmä vettä liivatteille

Sveitsiläinen marenki (moussen päälle)

  • 3 kpl kananmunan valkuainen (huoneenlämpöinen)
  • 1,7 dl Siro hieno sokeri
  • 2-3 tl rommiaromi
  • Vettä kattilan pohjalle
  • keltainen geeliväriaine
  • n. 1 dl kookoshiutaleet
  • kourallinen mintunlehtiä

Valmistusohje

HILLOKE: Kuori kokonainen ananas ja pitkittäin neljään osaan. Leikkaa kova keskus pois. Paloittele ananaksesta 350 g pieniksi paloiksi kattilaan. Mittaa loput aineet sekaan ja keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes ananas pehmenee noin 20-30 minuuttia. Aloita tässä vaiheessa pohjien teko. Kun neste on haihtunut ja ananas pehmentynyt, nosta kattila pois liedeltä ja lisää rommiaromi, sekoita. Kaada seos jäähtymään kulhoon ja nosta kylmävesihauteeseen jäähtymään.

POHJAT: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää sekaan rommi ja öljy, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kymmeneen alumiiniseen Eskimon leivosvuokaan uunipellin päälle. Painele taikina vuokiin ohueksi, hieman yläreunan yli. Pistele pohjiin haarukalla reikiä. Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Valmista valkosuklaa-kookoskuulat. Irrota pohjat vuoista heti ja vie jäähtymään kylmään. Valmista kookosrommimousse.

VALKOSUKLAA-KOOKOSKUULAT: Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja kaada suklaarouheen päälle, sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kookoshiutaleet, sekoita. Laita kelmu päälle ja vie jääkaappiin jähmettymään noin 30 minuutiksi. Kaavi teelusikalla annoksia ja pyörittele ne palloiksi, kieritä pallo kookoshiutaleissa. Nosta kuulat jääkaappiin odottamaan koristelua.

KOOKOSROMMIMOUSSE: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Ota kylmää kookosmaitoa lusikalla 1 dl ja vatkaa se vaahdoksi. Lisää kookosvaahtoon kookoshiutaleet ja sekoita. Leikkaa tuoreesta ananaksesta noin 30 g hyvin pientä silppua ja kaada sekaan ilman nestettä. Lämmitä rommi mikrossa ja sulata liivatteet rommiin. Vatkaa valkuainen kiinteäksi vaahdoksi. Kaada liivateseos 1 dl kookosmaidon joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää liivate-kookosseos kookoskermaseokseen vähitellen koko ajan vatkaten ja lisää rommiaromi joukkoon. Kääntele lopuksi vaahdotettu valkuainen sekaan.

LEIVOSTEN TÄYTTÖ: Laita leivoksien pohjalle rommiananasseosta lusikalla. Painele kevyesti tasaiseksi. Laita tämän päälle kookosrommimoussea lusikalla ja tasoita pinta. Nosta leivokset kylmään odottamaan koristelua. Valmista sveitsiläinen marenki.

SVEITSILÄINEN MARENKI: Erottele kananmunista valkuaiset yksitellen lasiin, keltuaista ei saa tulla mukaan yhtään. Kippaa valkuaiset metalliseen kulhoon. Laita isoon kattilan pohjalle vettä kiehumaan ja nosta metallikulho kattilan päälle, vesi ei saa koskea kulhon pohjaan. Vatkaa valkuaisia vatkaimella ja lisää sokeria vähitellen sekaan koko ajan vatkaten. Vatkaa noin 10 min, mittaa digilämpömittarilla seoksen lämpötila 60 asteinen. Nosta metallikulho pois kattilan päältä, jatka hetki sekoittamista. Lisää rommiaromi hyvin sekoittaen. Ota pieni osa marengista pieneen kulhoon ja värjää se muutaman tipan avulla vaalean keltaiseksi. Laita pursotuspussiin Wiltonin 1M tylla, ja laita keltaista marenkia lusikalla 3 kohtaan pussin reunoille viivaksi. Lisää valkoinen marenki keskelle vähitellen lusikalla. Pursota marenki ruusuksi aloittaen leivoksen keskeltä edeten reunoihin. Aseta päälle kookosvalkosuklaakuula, ripottele kookoshiutaleita pinnalle ja aseta yksi mintunlehti koristeeksi

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Hissu-mummun moderni kahvikakku, Janitan reseptiKoko Suomi leipoo: Näkötornileivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Mariamin Ritarihuoneen mustikkarättänäKoko Suomi leipoo: Appelsiini-suklaakakkuKoko Suomi leipoo: Sitruuna-suklaakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti