Koko Suomi leipoo: Pikkuiset tomaattivuohenjuustoquichet

koko suomi leipoo quichet
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo neljännen kauden toisen jakson teknisessä tehtävässä valmistettiin pieniä suolaisia makupaloja. Reseptistä tulee 12 quichea. Quichet tehdään pikkupiirakkapeltiin.

Pohja

  • 120 g voita
  • 150 g vehnäjauhoa
  • hyppysellinen suolaa
  • 40 g vettä
  • (juustoraastetta)

Täyte

  • kirsikkatomaattia
  • vuohenjuustoa
  • ruokakermaa
  • kananmunaa
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa
  • basilikaa (tuore)
  • (juustoraastetta)

Valmistusohje

Sekoita voi, vehnäjauhot ja suola. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Voit halutessasi lisätä taikinaan juustoraastetta lopuksi. Laita kylmään täytteiden esivalmistamisen ajaksi.

Esivalmistele täytteet. Voitele vuoat voilla tai vuokaspraylla. Kaulitse taikina ja painele se pikkupiirakkavuokiin. Laita täytteet piirakkapohjan päälle.

Ripottele pinnalle mustapippurirouhetta (ja halutessasi vähän juustoraastetta). Sekoita kerma ja kananmuna sekaisin. Voit tarvittaessa lisätä tähän hiukan suolaa. Kaada piiraitten päälle.

Paista noin 200 asteessa kypsiksi. Laita tarjoiluastialle kaikkia valmistamasi quichet.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!