Koko Suomi leipoo: Pikkuiset tomaattivuohenjuustoquichet

koko suomi leipoo quichet
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo neljännen kauden toisen jakson teknisessä tehtävässä valmistettiin pieniä suolaisia makupaloja. Reseptistä tulee 12 quichea. Quichet tehdään pikkupiirakkapeltiin.

Pohja

  • 120 g voita
  • 150 g vehnäjauhoa
  • hyppysellinen suolaa
  • 40 g vettä
  • (juustoraastetta)

Täyte

  • kirsikkatomaattia
  • vuohenjuustoa
  • ruokakermaa
  • kananmunaa
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa
  • basilikaa (tuore)
  • (juustoraastetta)

Valmistusohje

Sekoita voi, vehnäjauhot ja suola. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Voit halutessasi lisätä taikinaan juustoraastetta lopuksi. Laita kylmään täytteiden esivalmistamisen ajaksi.

Esivalmistele täytteet. Voitele vuoat voilla tai vuokaspraylla. Kaulitse taikina ja painele se pikkupiirakkavuokiin. Laita täytteet piirakkapohjan päälle.

Ripottele pinnalle mustapippurirouhetta (ja halutessasi vähän juustoraastetta). Sekoita kerma ja kananmuna sekaisin. Voit tarvittaessa lisätä tähän hiukan suolaa. Kaada piiraitten päälle.

Paista noin 200 asteessa kypsiksi. Laita tarjoiluastialle kaikkia valmistamasi quichet.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.