Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pikku-Baklavat

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 28.02.2022 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannessa jaksossa tehtävänä oli leipoa pikku-baklavat

  • Kokonaisvalmistusaika: 120 min
  • Annosmäärä: 15

Pohja

  • 250 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 50 ml rypsiöljy
  • ¾ rkl etikka
  • 1 tl suola
  • 125 ml Valio kevyt maito

Taikinan työstämiseen

  • Maizena

Voiteluun

  • 250 g Valio voi

Täyte

  • 250 g pähkinöitä/mantelia
  • 30 g kookoshiutaleet
  • kardemumma
  • kaneli
  • sokeri
  • hunaja

Sokeriliemi

  • 200 ml vesi
  • 170 g sokeri
  • appelsiinin mehu
  • appelsiinin kuoriraaste

Koristelu

  • pistaasipähkinä

Valmistusohje

TAIKINAN VALMISTUS: Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa ja lisää vähitellen maito. Vaivaa taikinaksi. Jaa taikina 10 osaan ja pyörittele palloiksi. Voitele taikinan pinnat kevyesti öljyllä ja jätä muovin alle lepäämään.

TÄYTTEEN VALMISTUS: Hienonna pähkinät. Lisää kookoshiutaleet. Mausta sokerilla, hunajalla ja mausteilla.

SOKERILIEMI: Keitä aineksia, kunnes seos on siirappimaista.

TÄYTTÄMINEN, PAISTO JA VIIMEISTELY: Jauhota pöytä maizenalla. Kaulitse palloista hyvin ohuita suorakaiteen muotoisia levyjä. Aseta kaulitut taikinalevyt päällekkäin ja ripottele runsaasti jokaisen väliin maizenaa. Kaulitse lopuksi koko taikinalevypinoa. Ota taikinapinosta yksi levy varovasti pois, puhdista maizena, voitele sulatetulla voilla ja laita toinen taikinalevy päälle. Puhdista maizena, leikkaa reunat pois niin, että taikinamatto on tasainen. Tämän jälkeen leikkaa kolmeen yhtä suureen osaan (suikaleiksi). Levitä pähkinätäytettä kunkin suikaleen päähän ja taita pitkät reunat täytteen päälle. Rullaa ja aseta vieri viereen voilla voideltuun uunivuokaan. Toista näin kaikille taikinalevyille.

Paista 180 asteessa 10–15 minuuttia ja laske sitten lämpötila 160 asteeseen. Paista kypsäksi. Paiston jälkeen kaada päälle sokeriliemi ja viimeistele pistaasipähkinärouheella.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Japanilaiset maitosämpylätKoko Suomi leipoo: Stollen-pullatKoko Suomi leipoo: Varhaiskaalin piirakkaKoko Suomi leipoo: Rapea raparperi-puustikakkuKoko Suomi leipoo: MustikkatähtikranssiKoko Suomi leipoo: Omenastruudeli ja vaniljakastike
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti