Koko Suomi leipoo: Pikku-Baklavat
Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannessa jaksossa tehtävänä oli leipoa pikku-baklavat
- Kokonaisvalmistusaika: 2h
- Annosmäärä: 15
Pohja
- 250 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
- 50 ml rypsiöljy
- ¾ rkl etikka
- 1 tl suola
- 125 ml Valio kevyt maito
Taikinan työstämiseen
- Maizena
Voiteluun
- 250 g Valio voi
Täyte
- 250 g pähkinöitä/mantelia
- 30 g kookoshiutaleet
- kardemumma
- kaneli
- sokeri
- hunaja
Sokeriliemi
- 200 ml vesi
- 170 g sokeri
- appelsiinin mehu
- appelsiinin kuoriraaste
Koristelu
- pistaasipähkinä
Valmistusohje
TAIKINAN VALMISTUS: Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa ja lisää vähitellen maito. Vaivaa taikinaksi. Jaa taikina 10 osaan ja pyörittele palloiksi. Voitele taikinan pinnat kevyesti öljyllä ja jätä muovin alle lepäämään.
TÄYTTEEN VALMISTUS: Hienonna pähkinät. Lisää kookoshiutaleet. Mausta sokerilla, hunajalla ja mausteilla.
SOKERILIEMI: Keitä aineksia, kunnes seos on siirappimaista.
TÄYTTÄMINEN, PAISTO JA VIIMEISTELY: Jauhota pöytä maizenalla. Kaulitse palloista hyvin ohuita suorakaiteen muotoisia levyjä. Aseta kaulitut taikinalevyt päällekkäin ja ripottele runsaasti jokaisen väliin maizenaa. Kaulitse lopuksi koko taikinalevypinoa. Ota taikinapinosta yksi levy varovasti pois, puhdista maizena, voitele sulatetulla voilla ja laita toinen taikinalevy päälle. Puhdista maizena, leikkaa reunat pois niin, että taikinamatto on tasainen. Tämän jälkeen leikkaa kolmeen yhtä suureen osaan (suikaleiksi). Levitä pähkinätäytettä kunkin suikaleen päähän ja taita pitkät reunat täytteen päälle. Rullaa ja aseta vieri viereen voilla voideltuun uunivuokaan. Toista näin kaikille taikinalevyille.
Paista 180 asteessa 10–15 minuuttia ja laske sitten lämpötila 160 asteeseen. Paista kypsäksi. Paiston jälkeen kaada päälle sokeriliemi ja viimeistele pistaasipähkinärouheella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan