Koko Suomi leipoo: Pikku-Baklavat

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps8_tekninen_3006
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannessa jaksossa tehtävänä oli leipoa pikku-baklavat

  • Kokonaisvalmistusaika: 2h
  • Annosmäärä: 15

Pohja

  • 250 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 50 ml rypsiöljy
  • ¾ rkl etikka
  • 1 tl suola
  • 125 ml Valio kevyt maito

Taikinan työstämiseen

  • Maizena

Voiteluun

  • 250 g Valio voi

Täyte

  • 250 g pähkinöitä/mantelia
  • 30 g kookoshiutaleet
  • kardemumma
  • kaneli
  • sokeri
  • hunaja

Sokeriliemi

  • 200 ml vesi
  • 170 g sokeri
  • appelsiinin mehu
  • appelsiinin kuoriraaste

Koristelu

  • pistaasipähkinä

Valmistusohje

TAIKINAN VALMISTUS: Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa ja lisää vähitellen maito. Vaivaa taikinaksi. Jaa taikina 10 osaan ja pyörittele palloiksi. Voitele taikinan pinnat kevyesti öljyllä ja jätä muovin alle lepäämään.

TÄYTTEEN VALMISTUS: Hienonna pähkinät. Lisää kookoshiutaleet. Mausta sokerilla, hunajalla ja mausteilla.

SOKERILIEMI: Keitä aineksia, kunnes seos on siirappimaista.

TÄYTTÄMINEN, PAISTO JA VIIMEISTELY: Jauhota pöytä maizenalla. Kaulitse palloista hyvin ohuita suorakaiteen muotoisia levyjä. Aseta kaulitut taikinalevyt päällekkäin ja ripottele runsaasti jokaisen väliin maizenaa. Kaulitse lopuksi koko taikinalevypinoa. Ota taikinapinosta yksi levy varovasti pois, puhdista maizena, voitele sulatetulla voilla ja laita toinen taikinalevy päälle. Puhdista maizena, leikkaa reunat pois niin, että taikinamatto on tasainen. Tämän jälkeen leikkaa kolmeen yhtä suureen osaan (suikaleiksi). Levitä pähkinätäytettä kunkin suikaleen päähän ja taita pitkät reunat täytteen päälle. Rullaa ja aseta vieri viereen voilla voideltuun uunivuokaan. Toista näin kaikille taikinalevyille.

Paista 180 asteessa 10–15 minuuttia ja laske sitten lämpötila 160 asteeseen. Paista kypsäksi. Paiston jälkeen kaada päälle sokeriliemi ja viimeistele pistaasipähkinärouheella.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja