Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Petrin vegaaniset vadelma-tuhatlehtiset

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 07.01.2019 20:53

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Petri leipoi vadelmaisia tuhatlehtisiä.

Vegaanivoi

  • 70 g soijamaitoa
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 95 g kaakaovoita
  • 65 g mietoa oliiviöljyä
  • 2 ja ¼ tl soijalesitiiniä rouheena
  • ½ tl psylliumjauhetta

Pohja

  • 330 g jauhoja
  • 210 g kylmää vettä
  • 1½ tl sokeria
  • 1½ tl suolaa
  • 200 g vegaanivoita (ks. edellä)
  • 6 rkl tomusokeria

Kreemi

  • 7½ dl mantelimaitoa
  • 60 g maissitärkkelystä
  • 150 g sokeria
  • 1½ rkl cashewpähkinätahnaa
  • vaniljatanko

Lisäksi

  • vadelmia

Valmistusohje

1. Valmista ensin vegaanivoi. Sekoita soijamaito ja omenaviinietikka keskenään ja anna seistä 10 minuuttia

2. lisää soijalesitiini ja sekoita tasaiseksi

3. sulata kaakaovoi vesihauteessa noin 50 asteiseksi

4. sekoita voi muihin aineisiin

5. sekoita sauvasekoittimella noin 2 minuutin ajan kunnes seos emulsoituu.

6. anna jähmettyä jääkaapissa tunnin ajan tai pakastimessa noin 20 minuuttia.

7. Valmista seuraavaksi taikina: yhdistä jauhot, vesi, sokeri, suola kulhossa ja sekoita ne taikinaksi. Raasta puolet voista taikinan joukkoon pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin tuorekelmuun käärittynä.

8. Laita uuni lämpiämään +180 asteeseen.

9. Sekoita kulhossa kreemiä varten 2,5 mantelimaitoa, tärkkelys, sokeri ja cashewpähkinätahna.

10. Mittaa kattilaan loput mantelimaidosta ja auki leikattu vaniljatanko siemenineen. Kiehauta se.

11. Yhdistä kiehautettu maito kulhossa olevien ainesten kanssa. Sekoita ja kaada seos takaisin kattilaan. Kiehauta seos uudelleen koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä kun seos on saostunut jämäkäksi kreemiksi. Siivilöi kreemi puhtaaseen kulhoon ja anna sen jäähtyä.

12. Ota taikina jääkaapista ja kauli siitä neliönmuotoinen levy. Raasta loput voista taikinalevyn keskelle ja levitä se neliön muotoiselle alueelle taikinan päälle niin että voineliön kulmat osoittavat suoraan taikinaneliön sivuille. Käännä taikinaneliön kulmat taikinalevyn keskelle niin että taikina peittää voin kokonaan. Kauli taikinaa varovasti.

13. Taita taikinalevystä 1/3 taikinan keskelle, tee samoin toiselle päädylle. Laita taikina takaisin jääkaappiin. Toista tämä vielä kaksi kertaa.

14. Ota taikina jääkaapista ja kauli se kahdeksi pellinkokoiseksi suorakaiteeksi leivinpaperien päälle.

15. Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja paista noin 20 minuuttia 180 asteessa.

16. Lusikoi jäähtynyt kreemi pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.

17. Leikkaa kumpikin hieman jäähtynyt levy 18 yhtä suureen suorakaiteenmuotoiseen osaan.

18. Aseta tarjoiluvadille näistä 12 palaa, pursota kreemiä jokaisen palan nurkkiin ja asettele vadelmia näiden väliin. Pursota vielä keskelle palaa kreemiä niin, että keskiosa peittyy ja että tämän viimeisen pursotuksen huippu on korkeammalla kuin vadelmat. Näin saat liimattua seuraavan kerroksen kiinni ensimmäiseen. Nosta toinen pala levyä ensimmäisen päälle ja täytä se samalla tavalla kuin edellä. Lisää vielä kolmas kerros, mutta ilman täytettä. Siivilöi leivosten päälle pölysokeria ja siirrä ne tarjoiluvadille. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Prinsessan iltapäivätee, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Unia kukkaniityistä, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Mariamin Laskiaisen poro-briocheKoko Suomi leipoo: Täyteläinen suklaakakku suolaisella karamellilla ja paahdetuilla pekaanipähkinöilläKoko Suomi leipoo: Kaali-pekonipiiras Naked cake: Iisan joulupöydän nakukakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti