Koko Suomi leipoo: Petrin vegaaniset vadelma-tuhatlehtiset

KSL: Tämän tarjoan vegaanille Petri
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Petri leipoi vadelmaisia tuhatlehtisiä.

Vegaanivoi

  • 70 g soijamaitoa
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 95 g kaakaovoita
  • 65 g mietoa oliiviöljyä
  • 2 ja ¼ tl soijalesitiiniä rouheena
  • ½ tl psylliumjauhetta

Pohja

  • 330 g jauhoja
  • 210 g kylmää vettä
  • 1½ tl sokeria
  • 1½ tl suolaa
  • 200 g vegaanivoita (ks. edellä)
  • 6 rkl tomusokeria

Kreemi

  • 7½ dl mantelimaitoa
  • 60 g maissitärkkelystä
  • 150 g sokeria
  • 1½ rkl cashewpähkinätahnaa
  • vaniljatanko

Lisäksi

  • vadelmia

Valmistusohje

1. Valmista ensin vegaanivoi. Sekoita soijamaito ja omenaviinietikka keskenään ja anna seistä 10 minuuttia

2. lisää soijalesitiini ja sekoita tasaiseksi

3. sulata kaakaovoi vesihauteessa noin 50 asteiseksi

4. sekoita voi muihin aineisiin

5. sekoita sauvasekoittimella noin 2 minuutin ajan kunnes seos emulsoituu.

6. anna jähmettyä jääkaapissa tunnin ajan tai pakastimessa noin 20 minuuttia.

7. Valmista seuraavaksi taikina: yhdistä jauhot, vesi, sokeri, suola kulhossa ja sekoita ne taikinaksi. Raasta puolet voista taikinan joukkoon pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin tuorekelmuun käärittynä.

8. Laita uuni lämpiämään +180 asteeseen.

9. Sekoita kulhossa kreemiä varten 2,5 mantelimaitoa, tärkkelys, sokeri ja cashewpähkinätahna.

10. Mittaa kattilaan loput mantelimaidosta ja auki leikattu vaniljatanko siemenineen. Kiehauta se.

11. Yhdistä kiehautettu maito kulhossa olevien ainesten kanssa. Sekoita ja kaada seos takaisin kattilaan. Kiehauta seos uudelleen koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä kun seos on saostunut jämäkäksi kreemiksi. Siivilöi kreemi puhtaaseen kulhoon ja anna sen jäähtyä.

12. Ota taikina jääkaapista ja kauli siitä neliönmuotoinen levy. Raasta loput voista taikinalevyn keskelle ja levitä se neliön muotoiselle alueelle taikinan päälle niin että voineliön kulmat osoittavat suoraan taikinaneliön sivuille. Käännä taikinaneliön kulmat taikinalevyn keskelle niin että taikina peittää voin kokonaan. Kauli taikinaa varovasti.

13. Taita taikinalevystä 1/3 taikinan keskelle, tee samoin toiselle päädylle. Laita taikina takaisin jääkaappiin. Toista tämä vielä kaksi kertaa.

14. Ota taikina jääkaapista ja kauli se kahdeksi pellinkokoiseksi suorakaiteeksi leivinpaperien päälle.

15. Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja paista noin 20 minuuttia 180 asteessa.

16. Lusikoi jäähtynyt kreemi pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.

17. Leikkaa kumpikin hieman jäähtynyt levy 18 yhtä suureen suorakaiteenmuotoiseen osaan.

18. Aseta tarjoiluvadille näistä 12 palaa, pursota kreemiä jokaisen palan nurkkiin ja asettele vadelmia näiden väliin. Pursota vielä keskelle palaa kreemiä niin, että keskiosa peittyy ja että tämän viimeisen pursotuksen huippu on korkeammalla kuin vadelmat. Näin saat liimattua seuraavan kerroksen kiinni ensimmäiseen. Nosta toinen pala levyä ensimmäisen päälle ja täytä se samalla tavalla kuin edellä. Lisää vielä kolmas kerros, mutta ilman täytettä. Siivilöi leivosten päälle pölysokeria ja siirrä ne tarjoiluvadille. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!