Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Petrin suolaiset petit foursit

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 21.01.2019 20:53

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden yhdeksännen jakson taitotehtävässä petri leipoi suolaisia petit fourseja.

Kalaisat saaristolaiset

  • 10 g kuivahiivaa
  • 0,4 dl vehnäleseitä
  • 0,4 dl ruisjauhoja
  • 1,4 dl vehnäjauhoa
  • 6 g suolaa
  • 0,4 dl kaljamallasta
  • 1,4 dl piimää
  • 0,5 dl siirappia

Täyte

  • 150 g merileväkaviaaria
  • 200 g piparjuurituorejuustoa
  • sitruunamehua
  • 150 g graavilohta (esim. katajanmarjoilla, kuivatuilla mustikoilla ja vodkalla maustettua graavilohta)

Tuliset bretagnelaiset

  • 180 g jauhoja
  • 70 g voita
  • 45 g oliiviöljyä (voit korvata osan öljystä pistaasipähkinäöljyllä)
  • ½ tl suolaa
  • 50 g parmesanraastetta
  • 1 kananmuna
  • 2 tl chilihiutaleita

Täyte

  • 1½ liivatelehteä
  • 1 kypsä avokado
  • 40 g mascarponea
  • 2 tl pistaasipähkinäöljyä
  • 50 g kermaa
  • ½ limen mehu
  • suolaa

Valmistusohje

Tee ensiksi saaristolaisleivosten pohjat: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi ja lämmin piimä. Jaa taikina minisavariinivuokiin. Anna levätä hetki. Paista uunissa + 180 asteessa 20 minuuttia.

Tee sitten täyte ja kokoa kalaisat saaristolaiset: Täytä jokaisen leivän kolo merileväkaviaarilla ja pursota sen päälle sitruunamehulla notkistettua tuorejuustoa. Aseta päällimmäiseksi lohiruusu.

Tee sitten tulisten bretagnelaisten pohja: Sekoita kaikki aineet nopeasti taikinaksi. Tee siitä pötkö ja kääri se leivinpaperin sisään. Aseta pakastimeen jähmettymään.

Ota taikina pakastimesta, avaa käärö ja leikkaa taikinapötköstä noin ½ cm paksuisia paloja. Asettele ne leivinpaperille. Paista 190 asteessa noin 10 min.

Tee sitten täyte: Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Kuori avokado, poista siemen ja sekoita se mascarponen kanssa tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy. Lisää suolaa maun mukaan.

Kuumenna mehu ja liuota liivate siihen. Kaada neste avokadotahnan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon lopuksi vielä kerma. Anna jähmettyä jääkaapissa hetki.

Pursota täytettä jokaisen keksin päälle ja koristele chilihiutaleilla. 

Lisää aiheesta:

MasterChef: Tyrnivalkosuklaajuustokakku ja kylmäsavuhärkärieskakakku – Jennyn reseptiKoko Suomi leipoo: Oton Metsämiehen näkkärit ja mini-pistaasikorvapuustitKoko Suomi leipoo: Riitan jouluinen lohikranssiKoko Suomi leipoo: Teehetken tuulahdus SuomestaKoko Suomi leipoo: Pistaasipullakranssi sitruuna-pistaasikronkantillaKoko Suomi leipoo: Saariston lohileivos
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti