Koko Suomi leipoo: Petrin suolaiset petit foursit

KSL: Suolaiset petit foursit PETRI
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden yhdeksännen jakson taitotehtävässä petri leipoi suolaisia petit fourseja.

Kalaisat saaristolaiset

  • 10 g kuivahiivaa
  • 0,4 dl vehnäleseitä
  • 0,4 dl ruisjauhoja
  • 1,4 dl vehnäjauhoa
  • 6 g suolaa
  • 0,4 dl kaljamallasta
  • 1,4 dl piimää
  • 0,5 dl siirappia

Täyte

  • 150 g merileväkaviaaria
  • 200 g piparjuurituorejuustoa
  • sitruunamehua
  • 150 g graavilohta (esim. katajanmarjoilla, kuivatuilla mustikoilla ja vodkalla maustettua graavilohta)

Tuliset bretagnelaiset

  • 180 g jauhoja
  • 70 g voita
  • 45 g oliiviöljyä (voit korvata osan öljystä pistaasipähkinäöljyllä)
  • ½ tl suolaa
  • 50 g parmesanraastetta
  • 1 kananmuna
  • 2 tl chilihiutaleita

Täyte

  • 1½ liivatelehteä
  • 1 kypsä avokado
  • 40 g mascarponea
  • 2 tl pistaasipähkinäöljyä
  • 50 g kermaa
  • ½ limen mehu
  • suolaa

Valmistusohje

Tee ensiksi saaristolaisleivosten pohjat: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi ja lämmin piimä. Jaa taikina minisavariinivuokiin. Anna levätä hetki. Paista uunissa + 180 asteessa 20 minuuttia.

Tee sitten täyte ja kokoa kalaisat saaristolaiset: Täytä jokaisen leivän kolo merileväkaviaarilla ja pursota sen päälle sitruunamehulla notkistettua tuorejuustoa. Aseta päällimmäiseksi lohiruusu.

Tee sitten tulisten bretagnelaisten pohja: Sekoita kaikki aineet nopeasti taikinaksi. Tee siitä pötkö ja kääri se leivinpaperin sisään. Aseta pakastimeen jähmettymään.

Ota taikina pakastimesta, avaa käärö ja leikkaa taikinapötköstä noin ½ cm paksuisia paloja. Asettele ne leivinpaperille. Paista 190 asteessa noin 10 min.

Tee sitten täyte: Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Kuori avokado, poista siemen ja sekoita se mascarponen kanssa tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy. Lisää suolaa maun mukaan.

Kuumenna mehu ja liuota liivate siihen. Kaada neste avokadotahnan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon lopuksi vielä kerma. Anna jähmettyä jääkaapissa hetki.

Pursota täytettä jokaisen keksin päälle ja koristele chilihiutaleilla. 

 


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!